Food Lifestyle

De pindakaaswinkel, een walhalla voor pindakaas liefhebbers

Presentator Jos Brink noemde zijn assistente Sandra Reemer in het televisieprogramma Wedden dat…? altijd Kroepoekje. Ik werd door intimi vroeger ook wel eens pindaatje genoemd, vanwege mijn Indische roots. Uit hun mond vond ik die bijnaam lief, ik wist hoe ze het bedoelden. Maar het was niet alleen mijn Indische roots want …..ik eet echt alles waar maar pinda’s in zit. En bovenaan het lijstje staat Pindakááááááááás!! Ik heb gelukkig geen pinda allergie en ik ben een hele grote fan van pindakaas van goede kwaliteit. Toen ik tijdens een bloggerevent bij Eggpress in aanraking kwam met de pindakaas van de Pindakaaswinkel maakte mijn pindakaas hart een heel klein sprongetje.

Pindabazen

Het concept is bedacht door Michiel Vos, zelf een fanatieke pindakaasliefhebber. Hij houd zelf ontzettend van pindakaas. Maar omdat de smaak van pindakaas beperkt is en daardoor wat saai is wilde hij weleens iets anders creëren. Dus begon hij te experimenteren met onder andere zeezout-karamel, koffie en pure chocolade.  En dat werkte! En zo begon hij aan het avontuur en was het idee voor een winkel geboren. Hij hoopt dat het goedje door de winkel nog populairder wordt dan het al was in Nederland.

De pindakaaswinkel

 

De smaken

Er zijn 10 verschillende soorten smaken.

  • Karamel- zeezout
  • Naturel
  • Venkel rozijn
  • Witte chocolade pindastukjes
  • Koffie zeezout
  • Kokos zeezout
  • Pure chocolade pindastukjes
  • Dadel kaneel
  • Sport pindakaas
  • Banaan-chilipeper

Ingrediënten

Er worden alleen echte ingrediënten gebruikt, dus geen palmolie, toegevoegde suikers of kunstmatige smaakstoffen. Daarbij zoeken ze naar de eerlijkste ingrediënten, fair trade en/of biologisch. De basis bestaat uit pinda’s en 6% kokosolie. De pinda’s worden gemalen, en daarna worden de potjes met de hand gemengd en gevuld. Uiteraard geschikt voor vegans en bevat 80% onverzadigd vet. En is een jaar houdbaar in de koelkast.

De pindakaaswinkel 4

Banaan-chilipeper

Als je van pittig houdt dan is deze smaak echt iets voor jou!  In mijn ogen ontstonden hartjes na de eerste kennismaking met deze smaak. Deze pindakaas is pittig met capital P. Wauw deze variant is een ware smaakexplosie  in combinatie met de knapperige stukjes banaan en chili. Ik experimenteerde zelf ook met een dik plak brood met banaan of met kaas en zelfs op een zoete plak krentenbrood. Alles vond ik lekker. Ik wil wel graag benadrukken dat deze variant scherp is, want je proeft echt goed de chilipeper.

Conclusie pinda Clau

De Pindakaaswinkel is echt een walhalla als je van pindakaas houdt. Ik heb 5 potten pindakaas besteld bij de pindakaas winkel en ik ben hun grootste fan. Bijna elke dag eet ik dit heerlijke goedje. You will never eat peanut butter the same way again. Je proeft de pure smaak van alleen pinda, kokosolie en het ingrediënt wat toegevoegd wordt om de smaakvariant te krijgen, zoals kokosrasp, chilipeper of verse venkel. Dus ik kan met volle overtuiging zeggen dat de kwaliteit van het product absoluut niet te vergelijken is met wat je koopt in de supermarkt.

Een pot pindakaas van 420 ml kost €5,75.

De pindakaas winkel zit in de  Czaar Peterstraat 169 E in Amsterdam Oost, vlakbij de haveneilanden.

Neem gerust eens een kijkje op de site van Pindakaas winkel.


Houd jij van pindakaas?

 

Zoals altijd, bedankt voor het lezen!!

Blog you zoen

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Kim
    juni 6, 2016 at 4:45 pm

    Oh Claudia, nu heb ik honger!!

    • Reply
      Claudia Struijck
      juni 7, 2016 at 5:56 am

      Whahaha Kim ik maak wel een broodje met deze pindakaas voor je als ik weer terug ben van vakantie.X

  • Reply
    Astrid
    juni 6, 2016 at 8:06 pm

    Oeeh! Ja ik hou van pindakaas! Die met pure chocolade lijkt me heerlijk!

    • Reply
      Claudia Struijck
      juni 7, 2016 at 5:55 am

      Fijn he dat ze verschillende smaken hebben. Bijna voor ieder wat wils. Die met p[ure chocolade lijkt mij ook heerlijk. X

  • Reply
    Johan
    juni 7, 2016 at 2:51 am

    Dat ziet er echt lekker uit, met die banaan. Ik ga direct ff kijken op hun site. En wat een leuk verhaal.
    Groetjes Johan.

    • Reply
      Claudia Struijck
      juni 7, 2016 at 5:57 am

      Dankjewel Johan. Heb jij ook al een smaak gezien die jou lekker lijkt?

  • Reply
    Melike
    juni 7, 2016 at 6:33 pm

    Ik ben echt een pindakaas monster haha. Er gaat wel een pot per week op bij mij. Ik gebruik nu altijd die van Zeemansboter. Hier zitten ook alleen pinda’s en zeezout in;) Dit lijkt me ook echt super lekker. Ik wil zowieso de naturel van dit merk wel eens proberen. Ik hou toch het meest van naturel hihi

    • Reply
      Claudia Struijck
      juni 9, 2016 at 11:55 am

      Hahaha Melike dan kunnen we elkaar de hand schudden. Als we elkaar na mijn gaan weer gaan zien neem ik wel ff een pot pindakaas voor je mee. Houd je van banaan chilli. Heb genoeg potten opgeslagen hihi. Oja zeemansboter zie ik ook vaker voorbij komen. Ben ik ook benieuwd naar. X

  • Reply
    Anne-Marie
    juni 9, 2016 at 5:16 am

    Ik maak altijd zelf mijn pindakaas, meestal van walnoten en cashewnoten. Notenboter dus eigenlijk, geen pinda te bekennen ;-). Die met kokos en zeezout lijkt me erg lekker trouwens!

    • Reply
      Claudia Struijck
      juni 9, 2016 at 12:01 pm

      Ja idd je kan gemakkelijk pindakaas zelf maken. Jouw variant met walnoten en cashewnoten lijkt me ook erg lekker. De kookworkshop bij Lonny was echt geweldig. X

    Leave a Reply