Mijn lieve oma Struijck maakte dit gerecht erg vaak en ik heb er hele fijne herinneringen aan. Laatst maakte mijn oom Julius dit gerecht ook tijdens een familiebijeenkomst. Ik heb er zo van genoten en ik zag mijzelf als klein meisje weer in de keuken met oma. Dit populaire gerecht is heerlijk en makkelijk te maken en daarom wil ik het erg graag met je delen? Houd jij ook zo van de Indonesische keuken? Selamat makan.
Shopping list en benodigheden:
snijplank, mesje, kom en ovenschaal
750 runder gehakt of gemengd gehakt
3 sjalotjes
4 knoflook
1 theel. djintenpoeder (komijn)
2 theel. ketoembarpoeder (koriander)
1 eetl. sambal oelek, beetje nootmuskaat en beetje kruidnagel
3 gekookte aardappels fijngeprakt
1 ei
4 eetl. ketjap manis en een beetje maggi
zout en peper naar smaak
sausje:
5 eetl. ketjap manis
½ eetl. limoen- of citroensap
half kopje warm water
Voorbereiding:
Aardappels koken, fijn prakken en af laten koelen. Sjalot en knoflook pellen. Ovenschaal een beetje invetten.
Bereiding:
Gehakt in een kom doen. Sjalotjes en knoflook fijn snipperen en bij het gehakt doen, samen met de andere ingrediënten, het ei, en de aardappels. Dit goed door elkaar kneden. Dan in de ovenschaal doen, beetje paneermeel strooien over het gerecht en twee kleine stukjes boter erop leggen.
Dit een half uur bakken op 180 graden. Na het half uur de ovenschotel eruit halen en het sausje erover heen gieten en nog ongeveer 20 minuten verder laten bakken.
Ik had dit gerecht gemaakt met rijst en gado gado. Voor deze gado gado had ik 300 gr taugé, 200 gr sperziebonen, 200 gr bimi en halve komkommer gebruikt. Bimi vind ik een heerlijke groente. Bimi is een kruising van broccoli en chinese kool(Kailan). De bimi en sperziebonen had ik 4 minuten gekookt en de tauge 1 minuut. Ik houd ervan als groentes nog een bite hebben. Daarna lekker garneren met stukjes kroepoek en gado gado saus van kokki djawa
Wat vind je van dit gerecht? ga je het ook een keer maken?
Blog you zoen
Claudia XOXO
10 Comments
Desiree
september 9, 2015 at 3:26 pmHeeee Clau,
OW wat een heerlijk gerecht,ik ken het nog maar maken weet ik niet! Dus komt het goed uit dat ik nu het recept heb hihi…
Ga het vh weekend proberen te maken
Als Sarah er ook is hmmm nu al zin in!!
Jeetje zus wat een mooie foto van oma,zou je die mij ook willen sturen want ik heb helemaal geen foto van haar.
Leuk dat je dit gerecht met een stukje over oma in je blog hebt gezet,top!
Liefs mij
Claudia Struijck
september 9, 2015 at 3:33 pmHi Dees, ja echt zo lekker dit gerecht. Doet me echt aan vroeger denken. Echt gaan maken dit weekend! Inderdaad alle lof voor oma die altijd in de keuken stond! X
Ivonne Melters
september 10, 2015 at 8:31 amOpnieuw maak je me weer blij met een recept Claudia!
Claudia Struijck
september 10, 2015 at 2:19 pmDankjewel Ivonne voor je leuke reactie. Dat is fijn om te horen. Als ik iets anders moet maken uit de Aziatische keuken, dan hoor ik dat graag van je.
Ivonne Melters
september 15, 2015 at 7:59 pmDe frikadel pan deze week voor het eerst gemaakt. We hebben er met z’n allen ontzettend van genoten Claudia! Ik ga het zeker vaker maken!
Claudia Struijck
september 16, 2015 at 1:57 pmOhhh wat ontzettend fijn om te horen dat de hele familie ervan genoten heeft. Dit weekend staat dit gerecht ook weer bij ons op het menu!
Patrick Struijck
januari 17, 2016 at 10:04 amIk ga vandaag frikandel pan maken. Heerlijk met rendang, atjar en sambal goreng telor. Als er nog wat over blijft dan zal het morgen nog beter smaken!! Selamat makan.
Patrick Struijck
Claudia Struijck
januari 17, 2016 at 11:09 amOeh wat lekker Patrick. Allemaal gerechten die ik ook graag lust. Tis dat ik nu op Lanzarote ben anders…… Eet smakelijk!!
joanne
maart 21, 2017 at 6:40 pmheerlijk die frikandelpan lang geleden dat ik het heb gegeten bij me indiche tante koehl
Rory
mei 26, 2021 at 11:25 amOooooh wat lekkerrrrr! Hartstikke leuk om dit zo te zien en lezen! Inspiratie voor mijn volgende kookweek! Zo leuk weer een recept Claudia!