Food Lifestyle

Recept: Pittige paprika met gember, wortel en sinasappelsap

resultaat

Vandaag toch maar weer een groentesap met paprika op het menu. Ik ben dol op deze gezonde en veelzijdige vruchtgroente. Hieronder een  aantal paprika- weetjes:

  • Wist jij dat de paprika directe familie is van de chilipeper?
  •  Een groene paprika is een onrijpe vrucht die helemaal rood kleurt als hij rijp is?
  • De rode paprika bevat dubbel zoveel vitamine C als groene paprika
  • Paprika kan je beter niet in de koelkast bewaren maar bij een temperatuur van 10 tot 13 graden
  • De beroemde kleuren voor paprika’s zijn rood, geel en groen maar er zijn ook zwarte, witte, paars, oranje en paarsrode kleur paprika’s.

ingredienten (Medium)

 

Ingrediënten voor twee volle glazen:

  • 2 grote wortels (vergeten op de foto te zetten)
  • 1 rode paprika
  • 2 perssinaasappels
  • halve citroen
  • stuk gember

Ik rasp de wortels, schil de sinaasappels, citroen en gember en daarna doe ik alles in de sapcentrifuge. Even roeren en ready to drink. Een heerlijk fris en pittig sapje. Ook dit keer een schot in de roos. Dick vond dit sapje ook weer lekker!!

Sap kan (Medium)


 

Wat vind jij van dit sapje?

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Anouk
    november 2, 2015 at 3:44 pm

    Oeeh lekker! Dit is ook mijn favoriete sapje, maar ik maak het altijd zonder paprika. Ik moet zeggen dat ik er ook nooit aan heb gedacht om er paprika bij te doen, dus dat ga ik de volgende keer eens proberen haha. 😀

    • Reply
      Claudia Struijck
      november 3, 2015 at 9:59 am

      Hi Anouk, bedankt voor je leuke reactie. Klopt hahah zo maakte ik in eerste instantie ook dit sapje. Maar dat is het mooie aan groentesappen. Je kunt eindeloos variëren en met paprika is het sapje ook echt lekker!! Fijne dag.

    Leave a Reply