Griekenland Travel

Griekse leven part II

 

Almirida en uitzicht op het Lefka Ori gebergte.

Ik hou van Griekenland en het Griekse eten. De gastvrije bevolking en de diversiteit in het landschap over de dorpen op het vasteland waar nooit een toerist komt, over de woeste gebergtes die meer dan 2000 meter hoog zijn, over de nomadische Grieken(Vlachen) en Sarakatsani(Nomadische herders) die ieder voorjaar met hun kuddes de bergen in trekken en over de zalige wijnen die sommige Griekse wijnhuizen produceren.  Vandaag schrijf ik kort iets over de meer zon, zee en strand Griekenland.

Gisteren naar het dorpje Almirida geweest. Een kleine badplaats aan een ca. 1km lange baai, gelegen in een groene, heuvelachtige omgeving met veel olijfboomgaarden. Het van oorsprong zijnde vissersdorp Almirida is nog niet erg lang toeristisch ontwikkeld, waardoor de authentieke Griekse sfeer grotendeels behouden is gebleven. Almirida is een klein dorp met drie stranden (twee kleintjes en een een beetje groter, maar wel leuk en er zijn nog meer stranden op loopafstand). Het ligt in de baai van Souda, ongeveer 25km ten westen van Chania. Het is er nog redelijk rustig, met wat taverna’s aan het water en een paar hotels. De restaurants staan echt pal aan het strand en sommige in het strand waardoor het volgens mij, een mini Venetie lijkt. Ik vond dit dorpje relaxt en het zag er leuk uit in zijn mooie baai. In het dorp Almirida zijn ook de restanten te vinden van een vroeg Christelijke Basiliek, met mozaiken en wat omgevallen pilaren. Er is een ruime keuze aan taverna’s en hotels en de meeste bezoekers zijn Engelsen (vaak met kinderen). Voor het strand van Almirida ligt in de zee een leuk eilandje dat Karga heet. S’middags heerlijk gelunched met calamaris en Kingprawns Saganaki.

Lunch (Medium)

Calamaris en kingprawns saganaki met pita.

Het woord ‘saganaki’ betekent koekenpannetje. Garnalen met feta, worden niet zomaar gebakken in een pannetje, maar gestoofd in tomatensaus. Met knofook, lenteuitjes, Ouzo, sambal, slagroom, boter, dille, fetakaas en peper en zout. Het is een heerlijk en makkelijk gerecht. Daarna hebben we een speedboot gehuurd met 250 pk en hebben we gesnorkeld en hebben we langs de ruige Noord-Oost kust gevaren van Amirida en hebben verschillende grotten bezocht. Deze grotten zijn gevormd door de golven en uit het water van de bergen en zijn alleen zichtbaar per boot. Veel van deze grotten zijn in het verleden gebruikt door soldaten en piraten of door kaasmakers die deze groten gebruikten als kaasopslag vanwege de constante temperatuur van 18 graden celcius.

200x200_q75_t_Dream Adventures Boat Trip Rock House

200x200_q75_t_Dream Adventures Boat trip cave entrance

Cave man (Medium)


Het was weer een heerlijk dagje Kreta!

Waar ga jij heen deze zomer? of blijf je in Nederland?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Ivonne Melters
  juli 15, 2015 at 7:20 pm

  Lijkt me heerlijk dat saganaki!!! 🙂

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 15, 2015 at 9:39 pm

   Hoi Ivonne,

   Je kunt saganaki eten met verschillende ingredienten. Namelijk met kaas, mosselen, vis of in mijn geval garnalen. Het is echt een heerlijk gerecht en wanneer je naar Kreta gaat echt een aanrader om dit te bestellen. Groetjes Claudia

  Leave a Reply