Beauty

Utsukusy Horse Chestnut Hydrolates

Geloof jij in liefde op het eerste gezicht? vanaf de eerste oogopslag betoverd te zijn………Nou ik niet hoor. Liefde moet groeien en daarbij is het uiterlijk, bij liefde op het eerste gezicht belangrijk. De hele uitstraling, geur, uiterlijk en nog veel meer, het speelt allemaal mee bij de eerste indruk die je maakt. Toch? of spreek ik mij nu tegen, want toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de producten van Utuskusy voelde dat als donderslag bij heldere hemel en was ik dagen van slag. Wil je weten waarom? lees dan snel verder.

Utsukusy

Utsukusy is een Japans merk en betekent schoonheid, zuiverheid en kwaliteit. Alle producten van Utsukusy zijn hypoallergeen, 100% natuurlijk, eco-friendly, geschikt voor de gevoelige huid en uitgebreid dermatologisch, en dierproefvrij getest. Utsukusy is niet alleen trots dat alle producten vrij van dierproeven zijn, maar ook mag het merk het Ecocert logo voeren.  Wat erop neer komt dat:

  • De producten bevatten geen GMO’s, parabenen, phenoxyethanol, nanodeeltjes, siliconen, PEG, synthetische parfums en kleurstoffen en dierlijke ingrediënten (maar wel dierlijke ingrediënten die van nature door het dier worden gemaakt zoals melk of honing).
  • De verpakking recyclebaar of biologisch afbreekbaar is.
  • De producten bevatten een minimale hoeveelheid (95%) aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Nou dat klinkt mij als muziek in de oren en erg veelbelovend!

Utsukusy logo

Japan

Ik heb iets met Japan. Ik kan het niet helemaal verklaren maar de boeken Dagboek van een Geisha en The Woman In The Dunes lees ik keer op keer. The film The Last Samurai staat ook nog steeds op onze HDX.  Mijn liefde voor Japan komt denk ik niet zo zeer door de uniekheid van het volk maar door handhaving van hun oude cultuurgoed tot op de dag van vandaag. In de huidige Japanse cultuur zijn nog veel oude gebruiken te vinden, die terug te voeren zijn tot de typische oude Japanse cultuur. De beleving van het shintô naast het boeddhisme, het dragen van traditionele kledij van vrouwen (kimono’s) en de theeceremonie, zijn zaken die honderden jaren oud zijn.  Andere typische uitingen van de Japanse cultuur zijn bijv. de geisha en de samurai. Het is, denk ik voor mij een combinatie van die Japanse cultuur en het ritueel van perfectie.  Patronen (een combinatie van vormen en bewegingen) zijn belangrijk (kata). Artiesten en ambachtslieden zijn soms een leven lang bewegingen aan het verbeteren door ze onophoudelijk te herhalen. Deze kata vind je ook terug in de dagelijkse schoonheidsrituelen bij vrouwen in Japan. Vrouwen zien de dagelijkse schoonheidsrituelen als een vorm van kunst. In het westen bestaat gezichtsverzorging uit drie stappen; cleanse, tone en moisturize. In Japan bestaat de verzorging uit minimaal zeven uiteenlopende stappen en gewoonlijk nog meer. Japanse vrouwen genieten meer van het proces dan van het resultaat. En dat is nou precies wat het fantastische team van Utsukusy wilt. Mensen weer tot zichzelf te laten komen, ontspanning bieden om zichzelf weer eens goed op te kunnen laden en te ontsnappen aan de hectiek van alle dag. Utsukusy combineert traditionele Japanse schoonheidsrituelen met vernieuwende huidverzorgingsproducten van het hoogste niveau en de nieuwste innovaties op beauty gebied!.

Producten

Mijn eerste communicatie was afgelopen maart met Ilona dé contactpersoon voor bloggers voor Utsukusy. De gesprekken die daaropvolgende waren erg pretttig. Er werd door Ilona zorgvuldig gecommuniceerd over mijn wensen en huidtype. Er werd niet zomaar een product opgestuurd maar werd er nagedacht over de behoefte van mijn huid zodat er voor mijn huidtype de meest geschikt product werd opgestuurd. Het stellen van de juiste diagnose en een goede kennis van mijn huid, had Illona gekozen voor twee heerlijke producten speciaal voor mij. Paardenkastanje hydrolaat en Sarcode couperose crème voor de gevoelige huid. Vandaag vertel ik je graag meer over mijn ervaringen met het hydrolaat en later deze week komt de Sarcode crème online.

Utsukusy Sarcodes en hydrolaat

Hydrolaat

Hydrolaten ontstaan door het specifieke destillatieproces van etherische oliën. Het resulaat is een buitengewoon kruidenwater wat zich zowel met water als met olie laat mengen. Er zijn vele toepassingsmogelijkheden voor hydrolaten en elk hydrolaat heeft haar eigen specifieke eigenschappen. Hydrolaten zijn prachtige 100% natuurlijke producten die bijzonder effectief zijn.  Ze zijn zo zacht dat ze geen irritatie aan huid veroorzaken en daarom uitermate geschikt is voor de verzorging van de gevoelige huid, mensen met eczeem en de babyhuid. Je kunt hydrolaten onverdund op de huid toepassen.  Alle hydrolaten zijn verkoelend, rustgevend, ontstekingsremmend en genezend. Omdat de substantie van het hydrolaat erg waterig is kun je het vergelijken met een tonic of lotion. De Utsukusy hydrolaten zijn 100% natuurlijk en herbergen ” hydrolaat”, en een minimale hoeveelheid aan natuurlijke zouten om het product anti-bacterieel en houdbaar te maken. Er zijn geen andere stoffen zoals alcohol aan toegevoegd.

Utsukusy hydrolaat achterkant

Horse Chestnut Hydrolaat( Paardenkastanje)

Waar de eik voor wijsheid staat en de wilg voor soepelheid, staat de kastanjeboom voor nieuw elan in het leven. De kastanje bevat onder meer aesculine en aescine, die de wanden van de aders versterkt en elastischer maakt en op die manier o.a.couperose tegen gaat. Deze stoffen maken de binnenkant van de vaten schoon en zorgen voor de juiste spanning in de aders. Dat zorgt voor een betere doorbloeding in de weefsels. Een heerlijk product om ook zware, vermoeide en gespannen onderbenen mee te depppen, in te sprayen of met lauwwarme kompressen te omhullen. Er zijn zoveel mogelijkheden met dit hydrolaat. Het hydrolaat zit in een handige druppelflacon. Het dopje op de flacon zorgt voor een perfecte dosering. Ideaal om op die  manier de hoeveelheid druppels te bepalen die je nodig hebt.

Nog even op een rij paardenkastanje hydrolaat is geschikt voor:

  • een futloze en slapper wordende huid
  • mensen met een rosacea of couperose huid
  • een huid met pigmentvlekken
  • een vochtarme huid
  • een zuurstof arme huid

Ook kan je paardenkastanje hydrolaat heel goed gebruiken als bodylotion of in combinatie met een neutrale shampoo voor meer volume en stevigheid of als lotion om te reinigen.

Utsukusy hydrolaat hand

Wat vond ik van het product?

Ik gebruik de Paardenkastanje hydrolaat vermengd met de Sarcodes Couperose crème voor de gevoelige huid ook van Utsukusy.  Ik heb namelijk een gevoelige huid met beginnende lijntjes en pigmentvlekjes rond de ogen. Ik kan niet anders zeggen dat mijn eerste kennismaking met deze producten voor altijd in mijn geheugen gegrift staan. Ik zag mijn huid in de spiegel opknappen. Er ontstaat een glimlach op mijn gezicht die ik elke dag weer zie als ik mijn Utsukusy beauty ritueel uitvoer op mijn gezicht. Want het is echt een beleving. Een weldaad voor huid en mind. Dat een hydrolaat de levenskracht van de plant bevat zie je echt terug in mijn huid. Mijn huid omarmd met liefde de producten en ik kon niet anders om Ilona direct een berichtje te sturen.

Hi Ilona,

“Ik moet het echt even kwijt aan je…….ik ben nog maar net begonnen met de verzorgingsproducten van Utsukusy maar mijn huid is nu al verliefd. Ik wist niet wat ik zag, toen in in de spiegel keek. En die geur…….zo lekker. Een weldaad voor huid en mind”.

 

Mijn gevoelige huid met pigmentvlekjes knapt geweldig op van paardenkastanje hydrolaat en laat mijn huid prachtig glanzen! Het voorkomt verstopping van de poriën en desinfecteert. Ik kan gewoon niet in woorden uitdrukken hoe enthousiast ik ben. Het is vitamine water voor je huid. Paardenkastanje hydrolaat geeft letterlijk mijn huid weer paardenkracht. Mijn huid en ik hervinden weer levenslust en maakt van mijn ochtendritueel een zo belangrijk me-time! Het is echt een lot uit de loterij en ik kan niet meer zonder. Omdat ik zo onder de indruk ben van dit wonderbaarlijk merk, ga ik in oktober Ilona en de rest van het team ontmoeten in Den Haag. Ik onderga daar samen met een dierbare vriendin van mij een behandeling van 1,5 uur. In de winkel kan ik alles wat Utsukusy te biedeen heeft, voelen, smeren, ruiken en proberen. Ik voel me dan denk ik net Sjakie en de Chocolade fabriek of Alice in Wonderland. Ook van die dag schrijft ik een uitgebreid artikel dus houd mijn blog in de gaten. Een behandeling boeken kan dan via deze link Salon behandelingen.

Utsukusy hydrolaat BarcaTokyo

Horse Chestnut hydrolaat heb je in 2 verschillende flacons. De flacon van 500 ml kost €54 en de flacon met 150 ml kost €18.

Ik deel graag mijn beautygeheimen met jullie maar wees gewaarschuwd: de producten van Utsukusy zijn verslavend! De salonproducten van Utsukusy zijn te koop via de webshop van Utsukusy schoonheid Op deze webshop vind je ook meer informatie over de visie en missie van dit merk. En wil je misschien eerst wat ervaring opdoen met de producten, dan kan je op de site een gratis proefpakket van Utsukusy aanvragen.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!!

Ken jij de producten van Utsukusy?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

 

 

 

 

You Might Also Like

25 Comments

  • Reply
    Ilona
    augustus 1, 2016 at 2:16 pm

    Oh wauw, dank je wel voor je heerlijke blog! Wat leuk om te lezen dat je je echt hebt verdiept in de Japanse Schoonheidsrituelen en dat je zo blij wordt van onze producten! Zelf zijn we er ook verliefd op, en het is altijd fijn om bevestiging bij anderen te vinden.

    • Reply
      Claudia Struijck
      augustus 2, 2016 at 9:48 am

      Dankjewel voor je lieve reactie! Altijd fijn om een compliment te krijgen. Ja klopt, ik heb me er echt in verdiept omdat Utsukusy echt in mijn hart zit. En dit wilde ik echt uitdragen aan de anderen!

  • Reply
    Kim
    augustus 1, 2016 at 3:03 pm

    Wat heerlijk om te lezen Claudia. Je maakt mij ook zo nieuwsgierig! Ik denk dat ik een proefpakketje ga aanvragen 🙂

    • Reply
      Claudia Struijck
      augustus 2, 2016 at 9:44 am

      Wat leuk Kim, moet je echt gaan doen! krijg je geen spijt van!

  • Reply
    Ivonne
    augustus 1, 2016 at 3:50 pm

    Dit lijkt me een interessant product Claudia. Nu ik op mijn 55e in de overgang ben beland merk ik dat mijn huid slapper wordt. Wanneer is ’s morgens in de spiegel kijk schrik ik een beetje van de couperose die lijkt toe te nemen en zelfs een streep op mijn wang laat zien. Gelukkig kan ik het nog wegwerken met een dag creme met een tintje, maar ik vermoed dat het in de toekomst alleen maar erger gaat worden. Dat proefpakketje lijkt wel iets!

    • Reply
      Claudia Struijck
      augustus 2, 2016 at 9:45 am

      Dankjewel voor je reactie Ivonne. Dan zijn deze producten als ik jouw verhaal lees echt iets voor jou! Proefpakketjes zijn in de maak!

  • Reply
    Mariska
    augustus 1, 2016 at 6:41 pm

    Door je enthousiasme maak je me echt heel erg nieuwsgierig! Ga zeker een proefpakketje aanvragen…

    • Reply
      Claudia Struijck
      augustus 2, 2016 at 9:43 am

      Moet je echt gaan doen Mariska. Ik weet zeker dat jij niet meer anders wilt!

  • Reply
    Hilde
    augustus 1, 2016 at 10:39 pm

    Heerlijke producten hè?! Ik ga deze maand eens langs in de winkel in Scheveningen. Ben heel benieuwd hoe overweldigend dat is daar 🙂

    • Reply
      Claudia Struijck
      augustus 2, 2016 at 9:41 am

      Wat leuk Hilde, ik ga in oktober. Ben ook zo benieuwd! De producten zijn idd heerlijk! Veel plezier!

  • Reply
    Linda
    augustus 1, 2016 at 11:59 pm

    Wauw, wat klinkt dat heerlijk!! Ik ben altijd op zoek naar goede verzorgingsproducten die écht iets doen voor mijn huid en het verschil maken. En dit klinkt als muziek in mijn oren. Ik ga zeker een proefpakket aanvragen want hier wil ik graag meer van weten!

    • Reply
      Claudia Struijck
      augustus 2, 2016 at 9:42 am

      Moet je echt gaan doen Linda. Je ziet gewoon in de spiegel te huid opknappen!

  • Reply
    Babs
    augustus 2, 2016 at 9:05 am

    Wauw, mooi beschreven Claudia!
    Helemaal mee eens, mooie rituelen moet een land in ere houden. Ook zo’n thee ceremonie gaat met volle overgave.. niet gewoon een grote mok thee en slik, opgedronken.
    De producten van Utsukusy zijn gewoon super fijn en voor iedere huid geschikt. Het enthousiasme wat wij allemaal hebben is aanstekelijk, wat natuurlijk top is voor Utsukusy (en dik verdiend)…Ik vind het zo leuk dat Utsukusy ons “bereikt” heeft, want er is nog zoveel moois te ontdekken op beauty gebied!
    Mooie review!

    • Reply
      Claudia Struijck
      augustus 2, 2016 at 9:40 am

      Dankjewel voor je mooie compliment. Dat is altijd heel fijn om te lezen! Ja klopt volgens wordt iedereen verliefd op Utsukusy zodra ze het gaan gebruiken en dan kan je ook niet anders dan enthousiast zijn! De sneeuwbal is gaan rollen! X

  • Reply
    Gonny
    augustus 2, 2016 at 11:24 am

    Nou Claudia…
    Na het lezen van jouw mooie blogs over Utsukusy… kan ik bijna niet wachten tot ik terug ben van vakantie, en mijn nieuwe crème en cleanser mag gaan gebruiken. (En dan zijn we pas net gearriveerd in mijn geliefde Italië. 🙂 )
    Als ik het zo lees krijg ik er binnenkort een nieuwe liefde bij! Mooi verhaal en bijzonder land/tradities.
    Ik vind het s’ morgens leuk om make up aan te brengen. En zo wat meer expressie in mijn gezicht te krijgen…
    Maar vind het ook heerlijk om mijn gezicht te reinigen en uitgebreid te verzorgen.

    Wat fijn dat het jouw huid zoveel goed doet. Dat wordt genieten in Oktober.

    Ik laat je binnenkort weten of ik net als jij op slag verliefd ben geworden!

    Ciao vanuit Bari.

    • Reply
      Claudia Struijck
      augustus 3, 2016 at 9:28 am

      Dankjewel Gonny voor je compliment. Dat is altijd fijn om te horen! Zo fijn dat jij ook ervaring kan gaan opdoen met de producten van Utsukusy! Houd me zeker op de hoogte! Heel veel plezier in Bari, geniet ervan!

      • Reply
        Gonny
        augustus 5, 2016 at 1:57 pm

        Thanks!

  • Reply
    Ellen
    augustus 2, 2016 at 7:09 pm

    Je hebt me helemaal nieuwsgierig gemaakt. Gelukkig mag ik het spoedig zelf gaan ervaren. Ben heel erg benieuwd of ik naast mijn chocolade-verslaving er nu een nieuwe erbij krijg ;o) en laat je het zeker weten…..

  • Reply
    alida
    augustus 2, 2016 at 7:55 pm

    Hé claudia, wat heb je weer een leuke en interessante blog geschreven! Ben benieuwd naar je blog over de couperose crème. Zou dat ook iets voor mijn rosacea huid zijn?
    Liefs alida

    • Reply
      Claudia Struijck
      augustus 3, 2016 at 9:26 am

      Vrijdag komt de review op mijn blog over de Sarcodes creme. Dat product is zeker geschikt voor de rosacea huid.

  • Reply
    Yvonne
    augustus 2, 2016 at 8:28 pm

    Als ik dit lees dan denk ik dit past goed bij mijn huid, ik ben nu wel heel erg benieuwd naar dit product.

    • Reply
      Claudia Struijck
      augustus 3, 2016 at 9:25 am

      Ilona is proefverpakkingen aan het maken. Vrijdag komt er nog een review op mijn blog over de Sarcodes creme.

  • Reply
    Eva
    augustus 2, 2016 at 10:16 pm

    Jeetje, je hebt mij vreselijk nieuwsgierig gemaakt! Ik wil het ook proberen :-)!!

    • Reply
      Claudia Struijck
      augustus 3, 2016 at 9:25 am

      Utsukusy is ook echt wat voor jou Eva!

  • Reply
    Johan
    augustus 4, 2016 at 3:37 pm

    Nou Claudia , wat heb je er weer een prachtig verhaal van gemaakt. Dat werkt wel hoor. erg uitnodigend!
    Heb je ook een idee of er ook iets voor mannen is?
    ik hoor het graag.

  • Leave a Reply