Beauty

Zonbescherming: Geef je huid de allerbeste bescherming

De zomer komt er weer aan en is het belangrijk dat we ook aan de juiste zonbescherming denken.  Smeren, smeren, smeren is hierin heel erg belangrijk. Hoe heerlijk de zonnestralen ook zijn, het blijft oppassen geblazen. Naast het verbranden van je huid, kan jij op lange termijn ook last krijgen van pigmentvlekken of vervroegde huidveroudering. Het zijn meestal de UVB-stralen, die in de zomer volop aanwezig zijn, waar wij ons tegen beschermen. Echter weten veel mensen niet dat de UVA-stralen het hele jaar door de huid bereiken en deze ook daadwerkelijk aantasten. Dus mijn advies is: Geef je huid de allerbeste bescherming.  Vind je niet? 

Zonnebrandcrème

Tijdens mijn zoektocht op het net naar een goed  zonnebrand  product stuitte ik op de website van de Douglas.  Douglas.nl biedt als online parfumerie het grootste beautyassortiment van Nederland en is daarmee een waar paradijs voor beautyliefhebbers. Geniet naast parfum, cosmetica, verzorging en fashion ook van professioneel advies, cadeaus, leuke acties en aanbiedingen. En ze verkopen zonnebrandcrèmes van onder andere merken als Lancaster en Collistar . Deze producten beschermen je tegen UV-straling zodat je veilig en gezond kunt genieten van de zon. Heb je een gevoelige huid? De producten van Clinique,  bijvoorbeeld de  Clinique Mineral Sunscreen  zijn 100% vrij van alcohol en bevatten bovendien geen ingrediënten die een fototoxische of fotoallergische reactie kunnen geven. Dit zijn reacties die ontstaan doordat het zonlicht (foto = licht) reageert met bepaalde ingrediënten uit een product. De parfumvrije formules zijn zacht genoeg voor gevoelige huidtypes.

Kreta UV Index

De zonkracht is een maat voor de hoeveelheid ultraviolette straling (UV) in het zonlicht die de aarde bereikt. Het UV-zonlicht neemt toe naarmate de zon hoger staat en varieert met de seizoenen en het moment van de dag. Warmte heeft geen invloed: op een koele zonnige dag kan de zonkracht even sterk of sterker zijn dan op een warme dag. Wel is de hoeveelheid UV afhankelijk van wolken, vocht of stof in de atmosfeer en van de hoeveelheid ozon. De ozonlaag op grote hoogte in de atmosfeer beschermt het aardoppervlak tegen UV.
De hoeveelheid UV bepaalt hoe snel je verbrandt als je buiten bent. De combinatie van hoeveelheid ultraviolette straling met het tijdstip van de dag en je huidtype zijn bepalend voor hoe snel je kunt of zult verbranden.

Omdat Kreta een stuk dichter bij de evenaar ligt dan Nederland is de hoeveelheid ultraviolette straling die het eiland bereikt dan ook vrijwel altijd meer dan bij ons. Het gemiddelde UV-index ligt vrijwel continue tegen de maximale waarde van 9 aan. Hierdoor zul je veel sneller verbranden op Kreta, zeker in de maanden april tot en met augustus als de zon op het noordelijke halfrond het sterkst is. Dat betekende voor mij, goed en vaak smeren met een zonnebrand crème die ik gekocht heb bij de Douglas met SPF 30 of SPF 50 en niet te lang in de zon. Voor iedereen is het raadzaam om zeker in deze periode overdag tussen 11 en 15 uur de zon zoveel mogelijk te vermijden. Gebruik dat tijdstip om uitgebreid in de schaduw te lunchen of om onder een parasol te liggen of zitten. Wij gaan in juli weer drie weken naar ons favoriete eiland Kreta.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Wat voor zonnebrand crème gebruik jij?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply