Beauty Food

Après-christmas: Detox groentesapje

resulaat3

Kilo’s kerststol achter de kiezen? om nog maar te zwijgen van de alcohol overkill en suiker. Ik heb al dagen last van brandend maagzuur door alle lekkere en vooral calorierijke maaltijden. Tijd om je lichaam te ‘ontgiften’. Dit keer met een sapje van bleekselderij, wortels, witte druiven en appel.

Er zijn 10 voedingsmiddelen die je helpen je lichaam te ontgiften. Doe daarbij ook even rustig aan met geraffineerde producten, suiker, vlees, vet en alcohol. Groenten die vochtafdrijvend werken zijn bijvoorbeeld asperges, wortel, tomaat, bleekselderij, venkel, ananas, komkommer, peterselie en selderij. Met het overtollige vocht verdwijnen ook gif- en afvalstoffen uit je lichaam. Dit kan ook helpen bij wallen onder de ogen. Deze cocktail  bevat veel kalium wat een reinigende werking heeft. Wortelsap ontzuurt het bloed tijdens de ontgifting. Groente heeft een belangrijke functie bij het ontgiften en in balans brengen van je lichaam. Nu weet ik dat bleekselderij een sterke smaak heeft en om dat te verdoezelen voeg ik zoete druiven toe en een appel. Ben je juist gek op bleekselderij? verdubbel dan de hoeveelheid.

ingredienten (Medium)

Ingrediënten voor 2 glazen: 

 • 2 stengels bleekselderij
 • grote hand vol wortels
 • 250 gr witte druiven
 • 1 appel

Was eerst alles even goed onder de kraan schoon. Doe vervolgens alles in de sapcentrifuge/slowjuicer. Even doorroeren en ready to drink.

kan (Medium)


 

Heb jij nog een favoriete groentesapje? laat het me weten.

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Ellen
  december 28, 2015 at 4:00 pm

  Als je van gember houdt is dat ook heel lekker om er doorheen te mixen!

  • Reply
   Claudia Struijck
   december 28, 2015 at 4:27 pm

   Klopt Ellen. Gember kan je wel in elk sapje toevoegen. Ik vind het zelf ook erg lekker. X

 • Reply
  Mariska
  december 28, 2015 at 8:01 pm

  Ik houd veel meer van vruchtensap dan groentesap, eigenlijk. Komkommersap vind ik dan wel weer heel lekker, maar da’s grotendeels water 😛 Wel heel gezond!

  • Reply
   Claudia Struijck
   december 29, 2015 at 5:01 pm

   Jaaaa dit sapje is erg gezond Mariska maar best wel lekker door de toegevoegde witte druiven. De sterke smaak van bleekselderij proef je bijna niet hihi. X

  Leave a Reply