Beauty Food Lifestyle

Recept: Beauty sapje met venkel en komkommer

Venkel sap hoofdfoto

One sapje a day keeps the doctor away. Ik ben dol op zelfgemaakte sappen. Een jaar geleden heb ik Princess Sapcentrifuge gekocht en maak ik dagelijks een heerlijk gezond sapje. Alle combinaties van fruit en groente die je kunt bedenken maak je met een sapcentrifuge en binnen een handomdraai  fix je een vers en gezond groente- of vruchtensapje. Zo kom je aan een groot deel van je dagelijkse vitamines, mineralen en vezels. Je hoeft geen een dag hetzelfde te drinken. Probeer nu zelf! Het is zo easy. Je snijdt de ingredienten, gooit ze in de blender……en klaar. Inspiratie nodig? Elke maandag kom ik met een lekker sapje. Vandaag op het menu  venkel, appel, limoen en komkommer sap.

ingredienten (Medium)

Venkel is heel gezond want venkel staat bol van de vitamine C, vitamine B en vitamine A. Daarnaast bevat venkel vezels en mineralen. De vezels zorgen voor een beter functioneren van de darmflora en in venkel zit ook collageen door de aanwezige vitamine C. Collageen helpt onze huid mooi, krachtig en stralend te houden. Komkommers zijn goed voor de nieren en helpen bij het voorkomen van verstopping
Komkommers hebben een uitstekende  melange van vezels en water. Door het drinken van sap met komkommer, kun je zowel vezels en water op hetzelfde moment nuttigen. Ascorbinezuur en cafeïne zuur zijn de twee belangrijke bestanddelen in komkommers die waterverlies van het lichaam voorkomen. De appel en limoen in dit sapje geven een hoop extra vitamines en de munt geeft je spijsvertering een opkikker. Dit zijn toch perfecte ingrediënten voor een heerlijk en gezond beauty sapje.


juicer (Medium)

Boodschappenlijstje ( voor 1 glas)

  • 1 venkel
  • 1 komkommer
  • 1 limoen
  • 2 appels
  • handje verse munt

Was de venkel en komkommer en snijd ze in grove stukken. Schil de limoen. Doe alle ingrediënten in je (slow)juicer, sapcentrifuge of blender. Schenk het sap in een glas en garneer met een takje verse munt..

Heb je geen juicer? Je kunt dit sapje ook met een blender of sapcentrifuge maken. Voeg wat water en/of ijsblokjes toe. Je krijgt dan een smoothie in plaats van een sapje. Ook erg lekker.

Tip: ook lekker met een stukje gember van 2 cm.


Met wat voor smoothie/ sapje begin jij je dag het liefst?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply