Travel

Artikel over de mooiste steden in Australië

Artikel over de mooiste steden in Australië

De mooiste steden van Australië

Al jaren een populaire bestemming om te backpacken en de ideale vakantiebestemming. Met zijn prachtige natuur en geweldige steden valt er ontzettend veel te ontdekken in Australië. Staat er binnenkort een rondreis Australië op het programma? Sla dan zeker de volgende steden niet over.

Sydney

Van alle steden in Australië is Sydney waarschijnlijk het meest bekend. Het is de grootste stad van het land en bekend door de Harbour Bridge en het Opera House. Maar Sydney heeft nog veel meer te bieden! Zo ligt de stad aan zee en heeft deze een aantal prachtige stranden, waaronder Bondi Beach, de perfecte plek om te surfen of ontspannen. Daarnaast heeft de stad een aantal musea en een grote (natuurlijke) haven. Buiten de stad vind je de mooiste natuurgebieden, waaronder bijvoorbeeld de Blue Mountains. Kortom: Sydney is zeker een bezoek waard tijdens je rondreis Australië.

Melbourne

Ook Melbourne is een bekende stad en zeker een must-see. De stad heeft een Europees karakter door onder andere de groene parken en oude koloniale panden, wat de stad bijzonder maakt. Je vindt in Melbourne veel musea, streetart, culturele evenementen en rooftopbars. De stad wordt daarom ook wel de culturele hoofdstad van Australië genoemd. En vergeet geen kopje koffie te drinken, want Melbourne heeft de lekkerste koffie van Australië!

Adelaide

Adelaide lijkt eigenlijk meer op een groot dorp, maar heeft toch ruim een miljoen inwoners. Het is een grote stad, maar wel rustig met zijn boulevards en parken. In de stad vind je veel kerken, vandaar zijn bijnaam ‘City of Churches’. Een andere bijnaam van Adelaide is ‘20 minute city’, deze heeft de stad gekregen omdat bijna alles zowel binnen als buiten de stad snel en makkelijk te bereiken is. Verder staat Adelaide bekend om de wijngebieden in de omgeving en de heerlijke restaurants.

Perth

Perth wordt gezien als één van de meest afgelegen steden in de wereld, maar doet zeker niet onder voor de andere grote steden in het land. Het is een erg mooie en levendige stad waar veel te doen is. Plan een trip naar een park of tuin, zoals de Harold Boas Gardens of de Queens Gardens, of bezoek het natuureiland Heirisson Island. Of ga een dagje naar het strand, want door de ligging in het zuidwesten is het er bijna altijd zonnig.

Brisbane

In het oosten van Australië ligt Brisbane, een moderne stad met het hele jaar door heerlijke temperaturen. De stad kent veel uitgaansgelegenheden en is daarom een populaire bestemming voor jonge mensen, maar de stad is ook een goede uitvalsbasis om de kust van Queensland te verkennen. Brisbane is voor Australische begrippen goed te bereiken vanuit Sydney, de perfecte stad dus voor tijdens je rondreis Australie


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Debbie
    januari 11, 2020 at 9:48 pm

    Hallo Claudia, Australie is zeker een prachtig land. Helaas wordt het nu geteisterd door de meest ernstige bosbranden die al vele mensenlevens en een miljard dieren heeft gekost. Australie is een groot land, dat is waar maar volgens mij worstelt het nu toch wel met een forse problematiek en zijn ze wellicht niet zo bezig om toeristen naar hun land uit te nodigen?

  • Leave a Reply