Griekenland Travel

Matala, domein van de hippies.

 

Matala was het domein van de hippies in de jaren 60. Door de unieke ligging tussen de krijtrotsen, waarbij talrijke gaten(antieke tombes) deze plaats een karakteristiek gezicht geven, werd Matala wereldberoemd. De hippies leefden in deze grotten. De holen mogen tegenwoordig alleen overdag bezocht worden, maar ’s avonds wordt alles afgesloten. De grotten staan onder Archaeological Service. 

Matala ligt aan de Zuidkust van Kreta, aan het einde van de Messara-vlakte, op 70 km. van de luchthaven van Heraklion. De prachtige baai waar Matala aan ligt is smal en opent zich naar het westen, wat elke avond voor een adembenemende zonsondergang zorgt. De oude dorpskern is tegenwoordig afgesloten voor auto’s, maar er is een parkeerplaats net voor het dorp direct aan het strand en aan de toegangsweg naar Matala is de laatste paar honderd meter ook plaats genoeg voor de auto’s. Om te parkeren kost € 2 euro voor een hele dag. Daar zijn ook de openbare toiletten en verkleedruimtes. In de oude stadskern zie je de invloeden uit de hippie tijd weer terug komen. Prachtige vrolijke tekeningen sieren de weg. Ook heeft Matala een traditionele markt met een bazaar sfeertje en vele winkeltjes.

Matala market (Medium)20755

In Matala is volop keus aan restaurantjes en terrasjes met fantastisch uitzicht op de baai. Er zijn verschillende souvenirwinkeltjes waarlangs het gezellig wandelen is. In Matala zijn in principe alle dagelijkse dingen te koop en er zitten zelfs twee internetcafe’s! Ook is er voldoende nachtleven in Matala, er zijn pubs, discotheekjes en bars. De baai van Matala heeft grofkorrelig zand en er zijn ligbedden en parasols te huur voor € 6 per dag.  Ook is het mogelijk waterfietsen te huren. Houd de kinderen in de zee wel goed in de gaten, want het water wordt erg snel diep. Wij vonden het te druk op het strand en na twee uur zijn we naar een wat rustiger strand gereden, Kalamaki. Een prachtige lang zandstrand van 2,5 km. Wij zaten bij een taverne waarbij we gratis gebruik konden maken van bedjes met parasol omdat we drankjes bestelden. Het was er rustig, we hadden prachtig uitzicht en er heerste een gemoedelijke sfeer.

Clau beach ook mooi (Medium)


 

Ik zie mijzelf meer als een moderne hippie, jij dan?

 

Blog you zoen

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  ellen
  juli 22, 2015 at 8:19 pm

  Wat weer een fantastisch verhaal!!! Ga zeker langs het reisbureau! ! Door al jou prachtige verhalen zit ik stiekem al op internet te surfen! Ik wil ook! (Lol) xxx

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 24, 2015 at 3:37 pm

   Hoi Ellen, ontzettend bedankt voor je leuke reactie. Daar doe ik het voor. Kreta is echt een geweldig divers eiland. Helaas zit het er alweer bijna op voor ons. Zondag vliegen we alweer terug. X

  Leave a Reply