Travel

Kasteel Engelenburg: Een Historisch Juweel in Brummen

Kasteel Engelenburg: Een Historisch Juweel in Brummen

Stel je voor… een majestueus kasteel dat zijn poorten opent voor avonturiers en dromers, een plaats waar de tijd lijkt te vertragen en waar de lucht doordrongen is van geschiedenis en mysterie. Het betreden van een kasteel gaat vaak gepaard met een gevoel van verwondering, een gevoel dat je meeneemt naar een wereld van sprookjes en verhalen die wachten om ontdekt te worden. Die ervaring hadden mijn man en ik nadat we waren uitgenodigd door de lieve mensen van Kasteel Engelenburg, Brummen. Ze wilden ons DIE magische ervaring geven. Ennnnnn…. dat is meer dan gelukt. Temidden van weelderige bossen en majestueuze landschappen bevindt zich het betoverende Kasteel Engelenburg, een historisch pareltje in Brummen, Nederland. Dit prachtige kasteel, doordrenkt van geschiedenis en grandeur, staat bekend om zijn charme, prachtige architectuur en weelderige omgeving die bezoekers een onvergetelijke ervaring biedt.

Kasteel Engelenburg: Een Historisch Juweel in Brummen

Kasteel Engelenburg: Een Historisch Juweel in Brummen

Een rijke geschiedenis

De oorsprong van Kasteel Engelenburg gaat terug tot de 17e eeuw. Het kasteel heeft door de eeuwen heen verschillende eigenaren gehad en heeft als voormalige buitenplaats een boeiende geschiedenis doorleefd. Van veranderingen in eigendom tot diverse renovaties, het kasteel heeft altijd zijn statige uitstraling weten te behouden.

Architectonische pracht

De architectuur van Kasteel Engelenburg is een mix van stijlen door de tijd heen. Van klassieke elementen uit de barokperiode tot de verfijnde details van de renaissance, het kasteel ademt een tijdloze elegantie uit. De prachtige gevel, met zijn torens en historische details, weerspiegelt de glorie van vervlogen tijden.

Kasteel Engelenburg: Een Historisch Juweel in Brummen

Een gastvrije bestemming

Tegenwoordig staat Kasteel Engelenburg bekend als een luxe hotel en golfresort. Het kasteel biedt gasten niet alleen een schitterende omgeving om te verblijven, maar ook uitstekende culinaire ervaringen. Meer dan alleen eten, een viergangendiner is een beleving. We kregen een heerlijk 4-gangen diner. Het draait bij Kasteel Engelenburg om het delen van bijzondere momenten, het ontdekken van nieuwe smaken en het creëren van herinneringen. Het is een gelegenheid om te genieten van elkaars gezelschap, terwijl de kunst van koken en de geneugten van gastronomie samenkomen. En dat is gelukt wat ons betreft. We hebben een heerlijke en vooral gezellige avond gehad. Waarbij we intens genoten van elkaars gezelschap.

Bovendien is het kasteel een geliefde locatie voor evenementen, bruiloften en conferenties.

Kasteel Engelenburg: Een Historisch Juweel in Brummen
Kasteel Engelenburg: Een Historisch Juweel in Brummen
Kasteel Engelenburg: Een Historisch Juweel in Brummen

Golfen in weelderige omgeving

Voor golfliefhebbers biedt Kasteel Engelenburg een prachtige 9-holes golfbaan die zich uitstrekt over het uitgestrekte terrein van het landgoed. De combinatie van historische achtergrond en uitdagende holes in een schilderachtige omgeving maakt het golfen hier een unieke ervaring.

Een idyllische omgeving

Het kasteel wordt omringd door een uitgestrekt landgoed met fraai aangelegde tuinen en vijvers. Gasten kunnen genieten van rustige wandelingen door de prachtige landschappen, waardoor ze even kunnen ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.

Een tijdloze charme

Kasteel Engelenburg blijft een magneet voor liefhebbers van geschiedenis, cultuur en schoonheid. De combinatie van zijn rijke verleden, weelderige omgeving en gastvrije sfeer maken het tot een bestemming die zowel lokaal als internationaal bezoekers trekt. Engelenburg heeft 41 hotelkamers en suites. Deze zijn gelegen in het Koetshuis, de Orangerie en het Kaapse Huis. Onze kamer is gelegen in het Kaapse Huis en is voorzien van alle gemakken(hedendaags comfort) zoals een luxe badkamer met ligbad en regendouche, airconditioning, kluisje, broekenpers, minibar en koffie- en theefaciliteiten. Prachtige , rijke stoffen en je proeft de koloniale en Zuid-Afrikaanse sfeer die een warme uitstraling aan de kamer geeft.

Mijn man en ik waren rond de feestdagen uitgenodigd. Het kasteel was toen omgetoverd tot een magische plek. Kersttijd op deze plek brengt een magische atmosfeer met zich mee, waarbij wij en de andere gasten worden ondergedompeld in een wereld van schitterende decoraties en betoverende kerstverlichting. Voor Engelenburg is het versieren met kerstverlichting niet alleen een manier om een feestelijke sfeer te creëren, maar ook een manier om warmte en gastvrijheid uit te stralen naar de gasten. Het nodigt bezoekers uit om zich thuis te voelen, zelfs als ze ver van huis zijn tijdens de feestdagen.

Een bezoek aan deze prachtige plek in Brummen belooft een reis terug in de tijd te zijn, omgeven door weelderige natuurlijke pracht en historische grandeur die het kasteel tot een onvergetelijke bestemming maken. Wij willen alle mensen van Kasteel Engelenburg omzettend bedanken voor de onvergetelijke 2 dagen. We enorm in de watten gelegd. Kasteel Engelenburg is niet alleen een plek om te verblijven, het is een gemeenschap van zorgzame mensen die ervoor zorgen dat elk moment memorabel wordt. De warme sfeer en vriendelijkheid van het personeel creëren een omgeving waar wij als gasten zich niet alleen welkom voelen, maar ook deel uitmaken van iets bijzonders. Op mijn instagram vind je een video van onze twee dagen in een notendop, met o.a. meer foto’s.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply