Travel

Reisverslag: Ko Phi Phi, Thailand

 

De Ko Phi Phi eilanden zijn de leukste eilanden van Thailand met schitterende stranden, prachtige rotsformaties, mooie duikspots en een  kraakheldere zee. Op Ko Phi Phi Don, aan Leam Tong Beach verbleven wij. Reizen kan alleen per boot of te voet worden afgelegd. Klinkt je dat niet als muziek in je oren? We zijn  daar afgelopen januari geweest en het was geweldig.

De Phi Phi-eilanden zijn een groep van zes eilanden behorend tot de provincie Krabi in Thailand. Ze liggen op de overgang tussen de Phuketzee en de Andamanse Zee, ongeveer halverwege tussen het eiland Phuket en het vasteland. De twee belangrijkste en bekendste eilanden van de groep zijn Ko Phi Phi Don (Ko betekent eiland in het Thai) en Ko Phi Phi Lee( onbewoond). De eilanden zijn erg in trek als vakantiebestemming, maar vormen ook een Nationaal park. Ko Phi Phi ligt ca. 50km van Phuket en zo’n 40km van Krabi.


 

Boot Ko Phi Phi (Medium)

Wij deden een rondreis voor de twee keer door het mooie Thailand. Na 4 dagen Krabi namen we de boot naar Ko Phi Phi Don.  Er gaan namelijk dagelijks meerdere boten richting Ko Phi Phi. Het avontuur begon al op zee. Wij werden overgedragen op longtail bootjes omdat de gewone boot niet kan aanmeren. Aan de voorzijde van het resort is namelijk geen aanlegsteiger. Holiday inn ligt prachtig aan de noordkant van het eiland en ligt op  Laem Tong beach. Geen verkeer, geen wegen, heerlijk rustig, prachtig uitzicht, erg romantisch en super vriendelijk personeel. Wij hadden een beach villa nummer 101. Erg mooi en prachtig uitzicht op de zee, 10 meter en je stond op het strand. Huisje van alle gemakken voorzien en een heerlijke veranda waar we vaak even lagen te slapen of een boek zaten te lezen. Bij het hotel liggen kano’s en kan je gratis gebruik maken van een snorkel uitrusting en handdoeken. Ongeveer na 100 meter in zee begint de grote kleurrijke rif. Het complex heeft twee zwembaden en de infinity pool is alleen voor volwassenen. Het ontbijt is erg uitgebreid en voor elk wat wils. Het was elke morgen weer een feestje. Bij het hotel kan je lunchen en dineren maar het is ook leuk om bij Jasmine te zitten( gipsy village). Heerlijk vers bereid Thais eten met een super gezellige sfeer. Curry’s eten met je voetjes in het zand, wat wil een mens nog meer. Aan dit strand liggen 4 andere resorts.

Ook bij het hotel liggen longtailbootjes die je kan huren. De kapitein brengt je overal naar toe omdat je kan kiezen uit verschillende excursies. We moesten voor een 5 uur durende excursie € 40 euro betalen en dan waren met ons tweetjes. We zijn op mijn verjaardag een excursie gaan doen naar Maya beach en Monkey beach en hebben die dag 2x gesnorkeld. Ook heeft het hotel een Tsunami waarschuwingssysteem waarbij je naar een hoger gelegen terrein kan lopen. Tijdens de tsunami van 2004 is Ko Phi Phi heel hard geraakt dus is er veel verandert op het gebied van tsunami waarschuwingssystemen.

Ons huisje (Medium)

Onze bungalow

Infinity pool (Medium)

Infinity pool

20150115_070249 (Medium)

Aankomst Holiday Inn

Uitzicht huisje (Medium)

Ons uitzicht vanaf de bungalow

 

 

 

 

 

 

 


maya beach2 (Medium)

De rotsformaties van Maya Bay

longtailboot (Medium)

Op de longtailboot

Snorkel (Medium)

Op Weg naar monkey beach

 


We hebben een excursie gedaan naar het het strand van Maya beach daar is de bekende film The beach opgenomen. Als je deze film gezien hebt, weet je hoe mooi het er is. Het ligt wel op Ko Phi Phi Leh. Om daar te komen is een leuke tochtje met de boot noodzakelijk. Vanaf holiday Inn is het ongeveer 30 minuten varen. Bovendien kun je op en rond Ko Phi Phi schitterend duiken en snorkelen. Het is wel aan te raden om rond 7:30 vanuit Holiday Inn te vertrekken. Dan is het op Maya beach nog rustig en ligt het strand niet vol met speedboten. Vervolgens zijn we naar Monkey beach gevaren. Het is een strand op Ko Phi Phi Don en wordt bevolkt door apen. Deze apen komen tevoorschijn zodra de toeristen een voet op het strand zetten. Ze weten dan dat er eten en drinken te halen valt. Het strand is per voet te bereiken maar wij kozen ervoor om dit strand per boot te bezoeken. Wees wel voorzichtig, het blijven wilde apen.

monky beach1 (Medium)monky beach (Medium)

 

 

 


Laem Tong Beach is een magische plek in het noorden van Ko Phi Phi Don, dat ideaal is voor een ontspannen en rustige vakantie. De enige toegang tot het grootste deel van Phi Phi is per boot en dat betekent dat er bijna totale afzondering is. Wij hebben daar bewust voor gekozen omdat we samen nogal een indrukwekkend jaar achter de rug hadden. In Tonsai Village is het druk en hectisch en het tegenovergesteld van Laem tong beach. Op laem tong beach zal je bijna niet je accomodatie verlaten. Wil je winkelen of pinnen dan moet je de longtailboot nemen naar Tonsai Bay. De drie van de beste plekken om te snorkelen en te duiken zijn te zien vanaf het strand. Bamboo Island, Mosquito Island en Hin Klang. Vanaf Holiday inn kan je een longtailboot huren om daarnaar toe te gaan. Dat gaan we de volgende keer heen.


Ben jij wel eens op Ko Phi Phi geweest of heb ik je lekker gemaakt om daar eens naar toe te gaan?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

 

.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Janet | thatonetime
    oktober 25, 2018 at 8:25 pm

    Wij bezochten ruim drie jaar geleden de eilanden en ondanks dat er heel veel troep was, was het heerlijk! Een boottocht naar omliggende eilanden is wel een must.

  • Leave a Reply