Lifestyle Travel

Last Minute Vakantie Onderzoek

Tweederde van Nederlanders gestresst bij boeken last minute. Ruim tweederde van de Nederlanders ervaart stress bij het boeken van een last minute vakantie. Met té hoge prijzen en té veel keuze als meest genoemde redenen voor deze stress. Dit blijkt uit het Last Minute Vakantie Onderzoek van D-reizen, dat onlangs is uitgevoerd onder 385 Nederlanders.  

Last Minute Vakantie Onderzoek van D-reizen

Dat een vakantie boeken stress oplevert, is ook af te leiden aan de onderzoeksvraag: ‘Welke afgeronde taak levert meer rust op?’ De helft van de Nederlanders geeft aan dat een opgeruimd huis net zoveel rust geeft als het moment waarop de vakantie eindelijk is geboekt. Daarnaast geven de meeste respondenten aan enkele uren bezig te zijn met het uitzoeken van een vakantie. Zo blijkt uit het onderzoek. Tweederde van de ondervraagden is online meer dan 5 uur aan het zoeken en bezoekt daarbij tussen de 1 en 5 websites, voordat hij/zij daadwerkelijk overgaat tot boeken.

Jongeren vs. ouderen

Ouderen ervaren aanzienlijk minder stress dan jongeren tijdens het boeken van hun vakantie. Waar 76% van de mensen onder de 50 stress ervaart bij het boeken van een vakantie, voelt maar 35% van de mensen boven de 50 enige mate van stress. Dit percentage is mede te verklaren door het feit dat ouderen het boeken van een vakantie, relatief makkelijker vinden dan jongeren. Op de vraag ‘Wat is makkelijker: het halen van je theorie-examen, het leren van de topografie van Nederland of het boeken van een vakantie?’ was de respons als volgt: zo’n 68% van de ouderen vindt het boeken van een vakantie het makkelijkste, tegenover 46% van de jongeren.

Benieuwd naar het gehele onderzoek?
Lees het hier

En vind je het nog leuk om iets te lezen over een prachtig dorpje op Kreta, Agia Galini


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Ik ben erg benieuwd of jij je herkent in deze resultaten.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

     

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply