Fashion

Retro Fashiontrends die een Comeback Maken voor Mannen

Retro Fashiontrends die een Comeback Maken voor Mannen

Retro fashiontrends die een comeback maken voor mannen. In de wereld van mode draait alles om trends die komen en gaan. Wat ooit als ouderwets werd beschouwd, kan plotseling een enorme comeback maken. En dit geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Retro fashion trends uit het verleden zijn steeds vaker te zien op de catwalks en op straat. In dit artikel zal ik enkele van deze trends bespreken die weer populair zijn geworden onder mannen.

De veelzijdige chino broek 

De chino broek is weer helemaal terug van weggeweest en heeft zijn plekje in de modewereld teruggenomen. Vroeger was de chino broek ontworpen voor het leger door de lichte stof, hoge kwaliteit katoen en de aardekleuren. Tegenwoordig zijn de chino broeken in vele kleuren en patronen te verkrijgen. Nadat Amerikaanse studenten de broek als alternatief van jeans zijn gaan dragen, heeft de chino de wereld veroverd. Wil je een chino kopen? Combineer het dan met verschillende kledingstijlen. Je kunt de broek casual dragen met een shirt of hoodie, maar je kan ook een elegante look creëren in combinatie met een overhemd.

Retro Fashiontrends die een Comeback Maken voor Mannen
Young rebelious skater with his board, walking alone

De bekende bomberjacks 

Bomberjack is een klassieker uit de jaren ’50 en ’60 en heeft zijn plaats veroverd in de hedendaagse mannenmode. Deze jasjes zijn gemaakt van lichtgewicht materialen en hebben een kenmerkende korte lengte en elastische boorden. Ze zijn perfect voor het tussenseizoen en kunnen zowel casual als iets formeler gedragen worden. De retro uitstraling van het bomberjack geeft elke outfit een stoere en trendy touch.

Bucket hat de musthave van de zomer 

De bucket hat, ook wel bekend als de vissershoed, was erg populair in de jaren ’90. Deze hoedjes zijn echter weer helemaal terug en maken een statement in de modewereld. Mannen dragen ze om hun stijlvolle streetwear-ensembles compleet te maken. De bucket hat is niet alleen een modeaccessoire, maar biedt ook bescherming tegen de zon. Het is een veelzijdig item dat zowel praktisch als trendy is.

Modern young man sitting outdoors.

Denim op Denim

De trend van denim op denim, ook wel bekend als de “Canadian tuxedo”, is weer helemaal terug van weggeweest. Deze trend was vooral populair in de jaren ’90 en werd later als een modeblunder beschouwd. Maar nu is het een gewaagde en stijlvolle keuze voor mannen. Door verschillende tinten denim te combineren, creëer je een interessante en retro look. Het is belangrijk om de juiste pasvorm en proporties te vinden om deze trend succesvol te dragen.

Retro Fashiontrends die een Comeback Maken voor Mannen
Close-up of blue sunglasses hanging from the Hawaiian shirt of a man wearing a necklace.

Hawaiiaanse Overhemden

Hawaiiaanse overhemden zijn al lang een symbool van ontspanning en vakantie. Ze waren vooral populair in de jaren ’50 en ’60, maar hebben recentelijk een comeback gemaakt. Mannen kiezen nu vaker voor deze kleurrijke en tropische shirts, zowel voor een casual dagje uit als voor een feestje. Het Hawaiiaanse overhemd is een geweldige manier om wat levendigheid en speelsheid aan een outfit toe te voegen.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply