Beauty

The Body Shop Superfood Maskers voor het Gezicht

Ik moet eerlijk bekennen dat ik al wel 20 jaar niet meer in The Body Shop ben geweest. Weet ook niet precies de reden, maar ik had er niet zoveel mee. Ik kan me herinneren dat de winkel in Groningen destijds mij niet echt uitnodigde om naar binnen te stappen. Totdat ik op Facebook een oproep zag staan om de nieuwe Expert Facial Masks te testen, waarbij je een gratis sample kit kon vragen. En omdat zoveel collega bloggers enthousiast zijn over de producten van The Bodyshop, vond ik dat de tijd rijp was om The Bodyshop weer een kans te geven. En oh boy wat pakte dat goed uit!

The Body Shop

Maskers zijn een enorme trend in schoonheidsland op dit moment en The Body Shop neemt die trend erg serieus. In feite zo serieus dat ze vijf gloednieuwe maskers lanceren en ik kan gerust zeggen, dat ze erg bijzonder zijn en voor elk wat wils.

The Body Shop heeft de beste natuurlijke recepten voor de huid ontwikkeld: 5  superfood masks die een inspiratiebron waren van unieke schoonheidsrituelen van over de hele wereld. Speciaal gemaakt voor je huid, net als een zelfgemaakt masker! De maskers bevatten een aantal van de beste ingrediënten, die elk ontwikkeld zijn voor de verschillende behoefte van de huid,  zoals steenkool uit de Himalaya en acai-bessen uit het Amazonegebied. De grondstoffen zijn geoogst op de meest duurzame manier. Ze zijn geperst, vermalen en gemengd in zichtbaar natuurlijke texturen om de zintuigen te prikkelen en de huid te onthullen van een gezond ogende gloed. De superfood masks zijn vrij van parabenen, paraffine, siliconen of minerale oliën. Deze paradepaardjes van The Body shop zijn natuurlijk en bevatten 100% vegetarische ingrediënten en 3 van de 5 maskers zijn zelfs 100% veganistisch. Hoe fijn is dat!

the-body

Expert Facial Mask

Elke Expert Facial Mask zit vol met natuurlijke ingrediënten en is 100 % vegetarisch, en drie van de 5 zijn 100 % veganistisch. Ze zijn parabenen , siliconen -vrij en ook vrij van minerale olie. Dit zijn de vijf beauties op een rij:

 • Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask – detox (100% vegan)
 • British Rose Fresh Plumping Mask – hydrate (100% vegan)
 • Ethiopian Honey Deep Nourishing Mask – nourish (100% vegetarian)
 • Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask – brighten (100% vegetarian)
 • Amazonian Acai Energising Radiance Mask – energise (100% vegan)

Zoals je kunt zien, is er echt een mooi assortiment binnen de Body Shop Superfood Maskers line-up . Ik ben geobsedeerd door gezichtsmaskers en terwijl ik deze review aan het schrijven ben zit ik met Chinese Ginseng en Rice masker op mijn gezicht want ik houd van een verhelderende look. Het voelt enorm goed! 

The Body Shop

Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask

Body Shop Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask

Dit masker gaat over de behandeling van een doffe en oneffenheden in de huid. Dit is een romig masker met een exoliating textuur om dode huidcellen te verwijderen en op je gezicht op te fleuren. Het maakt gebruik van Chinese Ginseng en Rice Extract samen met Nicaraguaanse Sesame om de huid te verzachten . Het is prachtig product. Ik gebruikte het over mijn hele gezicht, liet het gedurende 10 minuten zitten en daarna met een beetje water wrijf je de scrub in op je gezicht. Zet hier niet teveel druk. Vervolgens spoelde ik het masker af. 

Body Shop Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask

We houden allemaal van een goede diepe reiniging of niet?  En dit houtskool masker belooft onzuiverheden en giftige stoffen te verwijderen. Het maakt gebruik van bamboe houtskool uit de Himalaya, Japanse groene thee en Keniaanse Tea Tree Oil. Nadat ik dit artikel klaar had was ik aan het multi- maskeren met dit masker in de T-zone en Acai Energising masker op de overige delen van mijn gezicht. Het is een zalige combinatie! De houtskool geeft een heerlijk tintelend gevoel en je voelt echt de onzuiverheden ‘wegtrekken’. 

the-body-shop-acai

Amazonian Acai Energising Radiance Mask

Body Shop Amazonian Acai Energising Radiance Mask

My goodness gracious, deze is zooooo lekker. Zoals ik hierboven heb vermeld, combineerde ik dit masker met de houtskool masker, maar het is ook een heel mooi product om op zichzelf te gebruiken, daar kijk ik ook naar uit. In dit masker wordt het extract van Acai bessen en guarana olie uit Brazilië om vermoeidheid te bestrijden en energie van de huid te vergroten. Biologische Community Trade babassu-olie uit Brazilië, een werkzame notenolie met een gladmakend en revitaliserend effect op de huid.

Body Shop Ethiopian Honey D ep Nourishing Mask

Dit is een ander mooie masker, die je geheid wilt opeten. Ik verwarmde een hoeveelheid masker in mijn handen en vervolgens verspreid ik het over mijn hele gezicht na de houtskool en acai combo. Het voelt geweldig. Het heeft een prachtig smeltende textuur,  een perfecte combinatie van honing die de huid  voedt en te hydrateert en Namibian marula olie en Italiaanse olijfolie om de elasticiteit te herstellen. Het gaf mijn huid een kalm en rustig gevoel.

the-body-shop-maskers

Body Shop British Rose Fresh Plumping Mask

Het laatste masker wat ik probeerde gaat allemaal over drenken van de huid met vocht en het geven van een frisse gezonde gloed. Het ruikt en voelt geweldig. Ik had verwacht dat het een lichtroze masker zou zijn, maar dit is een doorzichtige gel textuur doordrenkt met echte rozenblaadjes die over de huid glijdt onder de warmte van je handen. Dit masker bestaat uit Britse rozenblaadjes en Chilleense rozenbottel olie voor intense hydratatie.  Chileense rozenbottel olie voor de huid en Mexicaanse organic Community Trade aloë vera om de huid te kalmeren en te verzachten. Dit is een fantastisch masker die ik zou gebruiken als een geweldige make-up dag voor de boeg heb, of gebruik het masker voor de nacht,  doe alleen niet zo’n dikke laag als dat je normaal zou doen met een masker. Dit trekt snel in en dan wordt je wakker met een heel zachte verzorgde huid!

Dit is zijn absoluut een sensationele nieuwe gezichtsmaskers en ik denk dat het ook heel goed ontvangen wordt bij de consument. Elk masker in The Body Shop Superfood Maskers collectie 75 ml kost € 20 . Neem gerust eens een kijkje in 1 van de winkels of in de webshop van The Body Shop


De glazen potten zijn echt mooi en stijlvol maar of het handig is glaswerk in de badkamer, het staat natuurlijk enorm luxe en chic en je zintuigen worden enorm geprikkeld door de zichtbare texturen. Elk masker heeft een behaaglijke geur en textuur. Ik vind deze uitbreiding een positieve invloed hebben op het arsenaal van The Body Shop. De verschillende varianten vind ik ook leuk. Zoals je ziet ben ik gaan multimasken. Ideaal om verschillende zones aandacht te schenken. Deze combinatie zorgt ervoor dat mijn vale droge huid opgepept en gehydrateerd wordt. En ik kan zeggen dat dat enorm gelukt is! Ik ga de komende week ook nog de British rose en de Ethiopian Honey Deep Nourishing mak proberen.  Let wel op met het Himalayan Charcoal masker als je een gevoelige huid hebt, er zit namelijk menthol in wat irriterend kan werken. Hoeft niet, kan wel. Vergeet niet  je hals en decolleté mee te nemen want ook deze dunnere huid kan zeker wat extra tender, love en care gebruiken.

the-body-shop-face

Voorhoofd Himalayan Charcoal Purifying Glow Mask Wang Amazonian Acai Energising Radiance Mask Kin Chinese Ginseng & Rice Clarifying Polishing Mask

 


Ik wil Mavis Mulder van The Body Shop Groningen heel erg bedanken voor haar service en vriendelijkheid. Ze nam uitgebreid de tijd voor mij en liet mij alle maskers uitproberen. Ook maakte ze van de winkel een heuse fotostudio( zodat ik foto’s van de maskers kon maken) en deelde ze haar passie over de producten van The Body shop met mij. Ik was namelijk eerlijk geweest over wat ik vroeger van The Body Shop vond. Maar wat heb ik me vergist. De winkel in Groningen heeft een prachtige metamorfose van het interieur ondergaan en is een hip en trendy winkel geworden met design spoelbakken, kranen en perfecte belichting. Door middel van een uniek Community Trade (CT)-programma koopt The Body Shop hoogwaardige natuurlijke ingrediënten en accessoires uit alle windstreken♥.

You Might Also Like

26 Comments

 • Reply
  Anne-Marie
  september 9, 2016 at 10:57 pm

  Ik ben hier ook zo benieuwd naar! Heb de coupon voor de drie proefjes al uitgeprint, volgende week ff naar de stad. Na jouw beschrijving ben ik helemaal enthousiast.

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 11, 2016 at 4:14 pm

   Ben erg benieuwd wat je ervan vindt Anne-Marie! geniet ervan!

 • Reply
  chucky1012
  september 10, 2016 at 9:05 am

  Ken dit niet.
  Leuk artikel.
  Ben er zo benieuwd naar….

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 20, 2016 at 3:00 pm

   Dankjewel. Via fb kan je samples aanvragen. Kan je ze zelf proberen!

 • Reply
  Astrid
  september 10, 2016 at 4:41 pm

  Deze foto is echt geweldig Claudia! De maskers klinken echt heel fijn. The Bodyshop heeft zulke fijne spullen…

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 11, 2016 at 4:13 pm

   Hahahaah. Dankjewel Astrid. Maskers zijn idd erg fijn! Jaaaaaaa echt wel want een leuke winkel!

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 20, 2016 at 2:58 pm

   Ja ik ben ook wel fan aan het worden. Mij eerste ervaring met TBS is positief. De maskers zijn heerlijk

 • Reply
  Susan
  september 11, 2016 at 2:42 pm

  Ik wil deze heel graag gaan gebruiken! Lijken me zo fijn!

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 11, 2016 at 4:13 pm

   Je kan gratis samples krijgen. Via Facebook aanmelden. Ze zijn echt heerlijk!

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 20, 2016 at 2:59 pm

   Echt doen Suzan. Ze zijn erg fijn

 • Reply
  DisneyChicks.nl
  september 11, 2016 at 5:39 pm

  Dit lijken me allemaal heerlijke maskers om eens te proberen! Leuke foto ook! 🙂

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 20, 2016 at 2:57 pm

   Dankjewel! Ik heb mijn best gedaan om zo goed mogelijk de maskers te laten zien aan de lezers. Zijn echt heel fijn, ga jij zo ook halen?

 • Reply
  Yvonne
  september 11, 2016 at 7:31 pm

  Ik herken dit wel, ik heb ook niet zoveel met TBS, ik weet niet waarom het is gewoon zo. De maskers zien er wel goed en anno 2016 uit.

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 20, 2016 at 2:56 pm

   Nou dan begrijp je denk precies wat ik bedoel. Maar ik moest naar binnen om de samples op te halen en ik ben echt blij dat ik dat gedaan heb!

 • Reply
  hilde
  september 11, 2016 at 8:48 pm

  Yay een mede fan???!!! hihi. Ik hou van de Body Shop! Zalig!! Fijne review Claudia, ik moet mijne deze week gaan schrijven. Zalige maskers zijn het.

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 20, 2016 at 2:56 pm

   Dankjewel Hilde. Ik vond ze stuk voor stuk lekker. Ik heb nog twee samples liggen, die ga ik ook nog testen. Ik ben toch wel een beetje fan aan het worden…..

 • Reply
  Melike
  september 11, 2016 at 9:40 pm

  Je laatste foto vind ik echt prachtig gemaakt!! Wat gaaf dat er dus maskertjes zijn voor verschillende zones. Ik had dit al even zien liggen bij de body shop hier. Ik wil dit ook proberen!

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 20, 2016 at 2:55 pm

   Dankjewel Melike! Ik heb mijn best gedaan om er iets van te maken. Het moest een duidelijke foto zijn met de verschillende maskers erop. Gelukkig dat het gelukt is.

 • Reply
  Babs
  september 12, 2016 at 9:01 pm

  Ow..wat klinkt dit goed! Ik lees ook zoveel over de Body Shop maar om de een of andere manier stap ik daar nooit naar binnen… ik moet natuurlijk ook daarvoor naar Utrecht.
  Ik zou dus echt niet weten welk masker ik het fijnst zou vinden, ze zijn allemaal zo anders en klinken top!
  Mooie review!

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 20, 2016 at 2:50 pm

   Dankjewel lieve Babs. Het is echt de moeite waard om eens naar binnen te stappen. Ik heb het ook gedaan…

 • Reply
  Marieke
  september 13, 2016 at 1:08 pm

  Ik was vroeger (inderdaad zo’n 20 jaar geleden) een ENORME fan van The Body Shop. Ik kom er bijna nooit meer, maar ik vind wel dat ze laatste tijd goed bezig zijn met hun nieuwe producten. Deze maskers lijken mij dan ook heerlijk!

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 20, 2016 at 2:47 pm

   Bij mij is het dus andersom……….maar ik ben toch blij dat ik de stap heb gezet om binnen te lopen met de coupons voor de maskers…

 • Reply
  Maxime Bouman
  september 15, 2016 at 9:36 am

  Wat een hele toffe foto de laatste!

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 20, 2016 at 2:45 pm

   Hahahahaha dankjewel! Ik doe mijn best!

 • Reply
  Chantal Dumasy
  september 15, 2016 at 12:22 pm

  Wat leuk! Ik ben ook erg benieuwd, ik heb de couponnetjes ook nog steeds klaarliggen. (geen idee of ze al verlopen zijn) binnenkort toch maar eventjes langs de winkel!

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 20, 2016 at 2:44 pm

   heb je de coupons inmiddels verzilverd Chantal? ben erg benieuwd welk masker jij het lekkerste vindt.

  Leave a Reply