Lifestyle

Bedankt, wat leuk! We liegen massaal over gekregen kado’s…

Wat moest ik lachen toen ik dit bericht onder ogen kreeg! Volgens mij herkennen we dit allemaal wel. Wat mooi, bedankt! En vervolgens denk je bij jezelf HELP wat moet ik ermee?? Ik kreeg een keer met kerst van mijn hubby een radar detector,  omdat ik altijd als Max Verstappen te hard reed….nou je begrijpt dat wij hierover wel even een nodige discussie hebben gehad…..Whahahaha. Maar ook de zoveelste theemok of theedoeken……en maar blijven lachen en zeggen hoe blij je ermee bent….. Ik ben natuurlijk heel erg benieuwd hoe jij reageert op dit soort geschenken?

niet-alle-nederlanders-even-blij-met-cadeau-feestdagen

Bron

Bedankt, wat leuk! We liegen massaal over gekregen kado’s…

Als we niet blij zijn met een kado, liegen we massaal blijkt uit onderzoek Groupon over kado’s met de feestdagen.

De feestdagen staan voor de deur en het duurt niet lang meer tot we massaal op zoek gaan naar dat ene perfecte kado. Elk jaar doen we onze uiterste best om onze partners, vrienden of familie een glimlach op het gezicht te toveren. Uit een recent onderzoek* van Groupon blijkt echter dat die glimlach lang niet altijd oprecht is. Maar liefst 80% van de ondervraagden geeft namelijk aan niet eerlijk te zijn wanneer hij of zij niet blij is met een kado.

* Dit onderzoek is uitgevoerd door Groupon in oktober 2016 onder 1462 Nederlandse respondenten.

strijkijzer

Bron

Bedankt, wat leuk!

De meest voorkomende reactie bij het ontvangen van een kado waarmee we niet blij zijn? Glimlachen en zeggen hoe leuk we het vinden (65%)! Ook wordt de gever vaak vriendelijk bedankt, terwijl we stiekem op zoek gaan naar de kassabon om het kado te ruilen. Misschien niet verstandig om dit jaar een soortgelijk kado te geven als het kado dat vorig jaar zo ‘goed’ in de smaak leek te vallen.

Waarom we op zo’n moment liegen tegen onze loved ones? Volgens het onderzoek willen we de gevoelens van de gever niet kwetsen (54%) en vinden we het simpelweg onbeleefd om eerlijk te zijn (23%). Slechts 1% vertelt de gever oprecht wat hij of zij van het kado vindt. En wij maar denken dat wij Nederlanders zo direct zijn…

kinderen-zijn-niet-blij-met-cadeaus-760x431

Bron

Ongewilde kado’s: wegstoppen of doorgeven? 

Wat we doen met kado’s die we eigenlijk niet willen? Volgens Groupon stoppen we die in een kast om vervolgens te vergeten (37%) of geven we ze door aan iemand anders (36%). Ontzettend zonde natuurlijk als je bedenkt hoeveel moeite we elk jaar steken in het verzinnen van een creatief geschenk.

Gelukkig heeft Groupon ook onderzocht welke kado’s wél goed in de smaak vallen. Zo worden we vooral blij van een ervaring als kado zoals een weekendje weg in een mooi hotel, een uitje met vrienden of familie of een diner in een mooi restaurant. Om nieuwe herinneringen te maken. Ook kadobonnen doen het over het algemeen redelijk goed, terwijl items als kleding, boeken en flessen wijn het laagst scoren. Misschien nu het moment om nog eens goed na te denken over jouw kadokeuze deze feestdagen?

Wist je dat…

 1. Maar liefst 63% van de ondervraagden verwacht dat ze dit jaar niet hun perfecte kado krijgen?
 2. Het doorgeven van een wensenlijstje voortkomt uit de verwachting dat we anders iets krijgen wat we niet leuk vinden (43%)?
 3. We de hoogste verwachtingen hebben van onze partner als het aankomt op het geven van een goed kado (53%)?
 4. Groupon enorme kortingen biedt op de leukste kado’s voor de feestdagen, zoals uitjes, beautybehandelingen en restaurantdeals?

Shop je kado’s op Groupon 

Voor wie nog inspiratie zoekt, heeft Groupon tot aan de feestdagen speciale shops live staan. Deze week is dat ‘Perfecte Kado’s’. De shop staat vol met kado suggesties op het gebied van o.a. beauty, uitjes en reizen. Ook heeft Groupon een lijstje opgesteld met ‘Kado’s met Kleine prijsjes‘, leuk voor in de schoen óf dobbelspel met vrienden. Hopelijk zorg jij er zo voor dat jij dit jaar alle verwachtingen overstijgt en dat jouw loved ones oprecht stralen na het openen van jouw kado’s!

Als ik geschenken krijg waar ik niet zo blij mee ben en ik kan het bijvoorbeeld niet ruilen, dan geef ik het weg aan Mama Mini dat is een kringloop winkel in Groningen. Dan weet ik dat het toch nog goed terecht komt. Iedereen doet toch moeite om in zijn/haar ogen een mooie cadeau uit te zoeken en ik wil niemand pijn doen.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Wat voor type ben jij?  houden, ruilen of weggeven bij een cadeau waar je niet zo blij mee bent? 

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Anne-Marie
  december 1, 2016 at 11:04 pm

  Lastig hoor. Ik ga er vanuit dat de gever zijn of haar best heeft gedaan iets passends te geven dus kwetsen wil ik niet. Bij mij belandt zoiets dan meestal in de cadeautjesla, om door te geven dus…

  • Reply
   Claudia Struijck
   december 3, 2016 at 2:05 pm

   Ja precies, hier net zo.

 • Reply
  Tania
  december 2, 2016 at 11:21 am

  Ik durf toch ook niet te zeggen dat ik het cadeau niet leuk vind.

  • Reply
   Claudia Struijck
   december 3, 2016 at 2:04 pm

   Hihi dat begrijp ik hoor. Is ook niet leuk!

 • Reply
  Yvonne
  december 2, 2016 at 1:29 pm

  Soms zegt mijn gezicht genoeg (kan ik echt niet verbergen) maar gelukkig is het meestal goed wat ik krijg 🙂

  • Reply
   Claudia Struijck
   december 3, 2016 at 2:04 pm

   Hihi bij mij kan je dat ook wel zien………ik over het algemeen ook wel.

 • Reply
  YuSt
  december 2, 2016 at 8:25 pm

  Ik heb alleen bij mijn man problemen, hahaha die slaat de plank nogal mis op gebied van cadeaus. Of het lag vroeger aan mijn onduidelijkheid hahahaha… ach meestal verstoft het in een kast.

  • Reply
   Claudia Struijck
   december 3, 2016 at 2:02 pm

   Whahaah het is ook overal hetzelfde!

 • Reply
  Astrid
  december 9, 2016 at 10:46 am

  Haha, wat een mooi cadeau van je man 🙂 Ik ben ook beleefd, ik ben opgevoed met: je moet blij zijn met wat je krijgt. Maar nou ben ik ook makkelijk blij te maken, de meeste mensen weten wel wat ze mij moeten geven.

  • Reply
   Claudia Struijck
   december 11, 2016 at 1:52 pm

   Ik ben het helemaal met je eens, je mag een gegeven paard niet in de bek kijken…..de meeste vriendinnen weten ook wel waar ze mij blij mee moeten maken hoor

  Leave a Reply