Fashion Lifestyle

Boekpresentatie Dress to Impress van Bastiaan van Schaik + Winactie

Maandagmorgen 8 mei jl. ging de wekker om 6 uur in de ochtend. Normaliter om dat tijdstip draai ik me nog lekker om maar dit keer was er al veel activiteit in mijn jaren 30 woning.  Wetende dat er iets leuks in het vooruitzicht lag was er voor de bekende Monday Morning blues geen plek. Ik was namelijk uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de boekpresentatie ‘Dress to Impress’ van Bastiaan van Schaik. Een stijlgids voor ambitieuze vrouwen. Hij geeft praktische tips over het kiezen van kleding om te dragen op het werk. Vandaag laat ik jullie op mijn blog een korte sfeerimpressie zien van deze enerverende ochtend.

Ik had aan mijn contact persoon Simone van Haystack gevraagd of ik een andere blogger mocht meenemen. Dat was geen probleem en Tatiana van Blogenbeauty ging gezellig met mij mee naar  restaurant 5&33 in Amsterdam.  We werden verwacht om 9:30 met LEAN ontbijt!

We werden hartelijk ontvangen door de dames van Haystack en Bastiaan van Schaik nam ook uitgebreid de tijd om met iedereen even een praatje te maken. RTL Boulevard was aanwezig om deze feestelijke boekpresentatie te filmen. Ook kregen wij een primeur: Bastiaan vertelde tijdens de boekpresentatie ook meer over zijn nieuwe kleding en schoenenlijn die in het najaar verschijnt i.s.m. Eureka shoes en A fish called Fred. Bastiaan schrijft in zijn boek namelijk dat het begint met kiezen voor eenvoudige maar stijlvolle basisstukken; meer dan zeven heb je er niet nodig. Naar aanleiding daarvan heeft hij dus 7 fashion items ontworpen.

Bastiaan van Schaik

Bastiaan van Schaik is één van Nederlands bekendste stylisten. Hij bepaalde het gezicht van modetijdschriften en werd op tv bekend van Hollands Next Topmodel, RTL Boulevard en Shownieuws. Bastiaan heeft veel BN’ers geadviseerd, waaronder succesvolle zakenvrouwen. Hij is sinds 2016 verantwoordelijk voor Libelle.nl en Libelle TV.

Dress To Impress

Topstylist Bastiaan van Schaik geeft je in ‘Dress to Impress’ praktische tips voor het kiezen van kleding om te dragen op kantoor. Dankzij 25 jaar ervaring met zakelijke styling weet Bastiaan als geen ander hoe je met enkele simpele regels en aanpassingen in je huidige garderobe veel succesvoller kunt worden op je werk.

Als je hoge hakken draagt of een korte rok, dan gaat al snel de roddel dat je daar je positie aan te danken hebt. Maar als je kiest voor een mantelpakje en bescheiden schoenen is het ook niet goed. Zo begin Bastiaan zijn boekpresentatie. Wat moet je dragen als je er gewoon goed uit wilt zien én serieus genomen wilt worden om je kwaliteiten? Ik heb, voordat ik blogger werd, een goede baan als accountmanager in de Farmaceutische Industrie gehad en ik ken de moeilijkheid om je als vrouw te moeten presenteren op kantoor. Ik had altijd een gevecht met mijn boezem, wel een decolleté of niet, ik heb nu eenmaal een grote voorgevel mag je die juist laten zien of is dat niet gepast……Het gaf mij af en toe wel wat kopzorgen. Er zijn namelijk zoveel vooroordelen en de manier waarop je je als vrouw kleedt kan echt effect hebben op je carrière.

Stijltips

In zijn boek geeft Bastiaan van Schaik gouden styling tips hoe je er een beetje representatief kunt bijlopen op je werk Wel of geen hoge hakken? Rok boven of onder de knie? alle antwoorden staan in zijn boek Dress to Impress! “Niet te kleurrijk, niet te bloot.”

Inhoudsopgave Dress to Impress

-Voorwoord
Vrijheid, blijheid is prima, maar niet in de kantoortuin

-Inleiding
Ik zou willen dat er een uniform was voor kantoor

-Mindset
Hoe belangrijk uiterlijk ook is, het begint bij jou

-Grondregels
Eerste regel: kleed je niet als een man

-Dresscode
Wat ik aan had, deed er eigenlijk niet toe

-Powergarderobe
Investeer eerst in de klassieke kantoorlooks

-Ondergoed
Het moet goed zitten en je mag het niet zien

-Genoeg
5 of 7 stukken is genoeg

-Schoenen
Hoeveel paar heb je nodig?

-Accessoires
Alles voor die laatste tas van balenciaga

-Make up
Je wilt het huis vol kunnen hangen met spiegels

-Moodboard
De zoektocht naar de perfecte garderobe

-Dresscode
Een look voor elke gelegenheid

-Fashion
Altijd up-to-date

-Office politics
De twaalf spelregels voor succes

 

Claudia en Dress To Impress

Wat ik zo leuk vindt aan dit boek is dat elk hoofdstuk begint met een anekdote van hemzelf en wat hij allemaal mee heeft gemaakt. Ik lag soms echt te rollen van het lachen in de woonkamer. Het boek leest makkelijk weg en is op een fijne manier opgemaakt, je vliegt er doorheen. Het is op een prettige manier geschreven en de tips zijn goud. Het boek is voor mij ook best wel een feest der herkenning. Hoe overleef je de kantoor jungle en hoe kan je het beste van jezelf laten zien. In dit boek geeft Bastiaan tips om stijlvol te verschijnen op kantoor. Een echte aanrader als je op zoek bent naar bruikbare tips. Een boek vol met do’s en don’ts om een eigen stijl te creëren. Je gaat zo anders naar je kleding kijken. Een goede indruk maken is volgens de modegoeroe niet afhankelijk van de inhoud van je portemonnee: het begint met kiezen voor eenvoudige maar stijlvolle basisstukken; meer dan zeven heb je er niet nodig. In zijn boek beschrijft hij welke dat zijn, en hoe je ze slim kunt combineren.Een echte aanrader dus voor de echte fashionista.

Na afloop van de boekpresentatie zijn Tatiana en ik nog even het Art’Otel in geweest waar 5&33 zich in bevindt. Het is een fijne hotspot voor de kunstliefhebbers en foodies.

 

Wat moet je doen om dit boek te winnen. Ik mag er drie weggeven!!!

 • Iedereen mag meedoen maar als je facebook en/of instagram hebt zou ik het erg leuk vinden dat je @beautytag volgt op Facebook en instagram, delen hoeft niet maar mag wel. En laat hier als je geen facebook en instagram hebt achter dat je mee doet ♥
 • Heb je wel instagram en/of facebook laat dan een reactie achter dat je mee doet en like dit bericht
 • Meedoen kan tot woensdag 31 mei en de winnaars krijgt een persoonlijke mail van mij
 • Suc 6 iedereen!!

Het boek is o.a. verkrijgbaar bij de Bruna en op de website van Haystack en kost €20


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!
Vind jij het moeilijk om je stijlvol te kleden?
Blog you zoen,
Claudia XOXO

You Might Also Like

45 Comments

 • Reply
  Annemarel
  mei 23, 2017 at 6:28 pm

  Super leuk! Doe graag mee. Heb nooit zoveel met stylisten, maar Bastiaan is door zijn humor echt te leuk. Ben dus erg benieuwd naar al die anekdotes!

 • Reply
  Natasja
  mei 23, 2017 at 7:20 pm

  Wat ontzettend gaaf dat je bij de presentatie aanwezig mocht zijn! Het boek lijkt me erg leuk en interessant, dus ik waag graag een kans! Ik volg je op Facebook en Instagram, en zal het bericht ook even delen voor je.

 • Reply
  Anja
  mei 23, 2017 at 7:33 pm

  Ik sla even over voor de winactie, maar wat een leuke foto’s en verslag. Volgens mij had je het wel naar je zin tijdens de boekpresentatie

 • Reply
  Anne-Marie
  mei 23, 2017 at 7:33 pm

  Leuk, ik doe graag mee. Sinds ik zoveel ben afgevallen ben ik echt nog op zoek naar mijn eigen stijl. Wat staat me goed en wat vind ik eigenlijk leuk. Best lastig!

 • Reply
  Anita H.
  mei 23, 2017 at 7:41 pm

  Ik heb veel interesse in dit boek en doe dus graag mee.

 • Reply
  Lesley
  mei 23, 2017 at 7:49 pm

  Wat klinkt dit als een leuk boek! Fashion is fun en zoals je verteld dit boek ook! Ik volg je uiteraard overal al dus ik doe graag mee.

 • Reply
  Jolanda
  mei 23, 2017 at 8:10 pm

  Sinds mijn zwangerschappen ben ik het soms een beetje kwijt dus ik doe heel graag mee en volg je overal! Ik had Bastiaan al langere tijd niet gezien, wat ziet hij er goed uit zeg!!

 • Reply
  Sonja
  mei 23, 2017 at 8:31 pm

  Wat is Bastiaan veranderd zeg! Chapeau! Ik ben zelf altijd graag in zwart gekleed, veilig, vooral dat!
  Ik doe mee, omdat ik graag nog wat wil leren over fashion. Ik start per 1 juni een nieuw item. Dus ja graag!

 • Reply
  Fleur
  mei 23, 2017 at 8:52 pm

  Ik kan nog wel wat tips gebruiken, dus ik doe graag mee!

 • Reply
  Tania
  mei 23, 2017 at 8:53 pm

  Oh je hebt me wel benieuwd gemaakt naar het boek. Ik zou ook wat tips kunnen gebruiken

 • Reply
  Ciska
  mei 23, 2017 at 9:15 pm

  Super leuke Winactie! Had op RTL Boulevard inderdaad al wat beelden gezien van de boek lancering. Sowieso is Bastiaan van Schaik geweldig. Lijkt me een gaaf boek !

 • Reply
  A Fashion Taste
  mei 23, 2017 at 9:29 pm

  Dit boek is echt geweldig! Een musthave 🙂

 • Reply
  Judith
  mei 24, 2017 at 7:18 am

  Wow wat is Bastiaan afgevallen, ziet er fantastisch uit. Herkende hem haast niet

 • Reply
  Merel
  mei 24, 2017 at 7:53 am

  O dit lijkt me zo’n fijn boek! Vind het heel moeilijk mezelf te kleden omdat ik door mijn grotere voorgevel al snel ordinair oog. Ik doe dus graag mee, volg je nu ook op Facebook en Instagram. En wat is hij afgevallen zeg!

 • Reply
  Mirjan
  mei 24, 2017 at 8:55 am

  Ik doe graag mee, Claudia! Zeer benieuwd naar het boek, zowel persoonlijk als professioneel.

 • Reply
  TessaC
  mei 24, 2017 at 3:21 pm

  Wat leuk! Ik wil graag starten met een capsule wardrobe maar vind dat superlastig. Mijn kleding die ik meenam uit Zuid Amerika, die kunnen hier echt niet meer. Ik zit dus best met mijn handen in het haar, want zomaar een hele nieuwe garderobe aanschaffen…. dat is best duur. Dit boek zou me absoluut kunnen helpen een eerste stap te maken!

 • Reply
  Inge van Erp
  mei 24, 2017 at 4:33 pm

  Ik wil ook graag rollen vh lachen en tegelijkertijd kledingtips opdoen.

 • Reply
  Astrid
  mei 24, 2017 at 10:01 pm

  Wat leuk dit event en het boek klinkt een stuk beter dan ik van tevoren had verwacht. Ik zou niet verwachten dat in een boek over kantoorstyle iets te lachen viel maar dat is dus wel zo met de anekdotes die Bastiaan deelt.

 • Reply
  Tessa
  mei 24, 2017 at 10:04 pm

  Oh dit boek staat op m’n wishlist! Ik ben net begonnen aan een carrière bij de bank en sta iedere dag met vraagtekens tussen m’n kast en de spiegel.. Ik hoop dat dit boek me op weg kan helpen aan een perfecte business garderobe

 • Reply
  Jasmijn
  mei 24, 2017 at 10:11 pm

  Ja, ik doe ook mee! Hartstikke leuk en wat ziet hij er goed uit. Ik leef een beetje onder een steen sinds ik reis en had hem bijna niet herkent. Het lijkt mij een erg leuk boek 😀

 • Reply
  Elke
  mei 24, 2017 at 10:54 pm

  Ik ben enorm benieuwd naar dit boek! Dus ik doe enorm graag mee. Veel succes iedereen!

 • Reply
  Isabelle
  mei 24, 2017 at 11:27 pm

  Heel tof artikel! Dat boek zou een mooi plaatsje krijgen.. ❤️

 • Reply
  Anouk
  mei 25, 2017 at 1:23 am

  Klinkt als een leuk boek. Helaas heb ik niet zo veel met de schrijver, zo veel gedoe om hem geweest dat hij in mijn allergie zone is gaan zitten. Maar misschien is hij nu anders? Zo’n boek lijkt me wel handig maar ik doe niet mee met deze winactie

 • Reply
  Sandra
  mei 25, 2017 at 10:21 am

  Altijd handig van die tips van iemand die er verstand van heeft. Gelukkig hoef ik er in mijn werk niet zo’n rekening mee te houden. 🙂

 • Reply
  Amy
  mei 25, 2017 at 3:48 pm

  Dit lijkt me echt een fijne gids! In mijn ogen zijn er veel te weinig boeken die focussen op werkkleding en hoe je jezelf stijlvol kunt kleden op het werk.

 • Reply
  Saranda
  mei 25, 2017 at 8:05 pm

  Ziet er uit als een leuke lancering, het boek lijkt me heel handig op sommige gebieden of als naslag voor bepaalde gelegenheden ofzo!

 • Reply
  Jill
  mei 25, 2017 at 9:09 pm

  Wat zag dat ontbijt er lekker uit!! En super vet dat je erbij mocht zijn. Ik heb helaas niet zo veel met dit soort events etc. Ik sla de einactie dan ook over en gun het iemand anders die er meer mee heeft. Ik hoop in ieder geval dat je wel een leuke dag hebt gehad.

 • Reply
  Mieke | mieksmind
  mei 25, 2017 at 9:51 pm

  Leuk om zo eens bij te zijn! lijkt me heel leuk 🙂 food zag er ook goed uit hihi! Nice 🙂

 • Reply
  S.
  mei 25, 2017 at 10:12 pm

  Wat is die man veel afgevallen zeg, weet nog dat hij jury van hntm was. Klinkt als een handig boek, benieuwd hoe hij schrijft.

 • Reply
  Marsha
  mei 25, 2017 at 10:27 pm

  Wat leuk dat je hier bij mocht zijn! En dat boek klinkt zeker interessant! Ik doe graag mee! ^^

 • Reply
  layla
  mei 25, 2017 at 10:44 pm

  Leuk dat je bij de presentatie mocht zijn! Weer een ervaring rijker!

 • Reply
  Miryam
  mei 25, 2017 at 10:56 pm

  Klinkt als een leuke en inspirerende dag! Ik ben erg benieuwd naar het boek, heb 0 verstand van fashion, dus I need this! Ik doe graag mee.

 • Reply
  Amylia
  mei 26, 2017 at 10:13 am

  Leuke blog! Fijn hier terecht te komen!

 • Reply
  Cindel
  mei 26, 2017 at 11:46 am

  Ooow het lijkt mij zo leuk om ook een keer voor een event uitgenodigd te worden! Volgens mij was het echt leuk en leerzaam.

 • Reply
  bychristiana
  mei 26, 2017 at 7:40 pm

  Ik gun het boek graag aan iemand anders, maar wat ONTZETTEND leuk dat hij een boek geschreven heeft! Ik vind het super moeilijk om mijzelf leuk te kleden. Het punt is dat ik HEEL VEEL leuk vind bij een ander, maar als ik het dan bij mijzelf probeer, dan denk ik mèèèèèèh. Zo jammer.

 • Reply
  Marjolein
  mei 26, 2017 at 10:42 pm

  Oehhh, ik ga eens kijken of ze dit bij mij in de bib hebben! Ik vind het altijd leuk om styling boeken te lezen, vooral als er dingen instaan die ik wel kan gebruiken

 • Reply
  Rilana
  mei 27, 2017 at 1:21 am

  Ik doe graag mee! Klinkt echt interessant en leuk, ben zoooo benieuwd!

 • Reply
  Melanie
  mei 27, 2017 at 8:05 am

  Wat ontzettend leuk dat je daar bij mocht zijn. Ik herkende Bastiaan van Schaik niet op je foto’s. Wat is die man afgevallen. Ik wil je veel succes wensen met je winactie. Ik laat het voor een ander.

 • Reply
  Maikel
  mei 27, 2017 at 8:10 am

  Wat gaaf dat je erbij was dat moet vast een supertof event zijn geweest

 • Reply
  Nathalie - Volgmama
  mei 27, 2017 at 9:55 pm

  Wat ziet Bastiaan er goed uit! Ik ben heel benieuwd naar het boek en doe graag mee!

 • Reply
  Gonny
  mei 29, 2017 at 6:13 pm

  Dat was weer een geslaagd dagje zo te lezen.

 • Reply
  Sylvia
  mei 29, 2017 at 8:18 pm

  Klinkt goed! Ik werk nog niet zo lang op mijn huidige kantoor, dus zeker met warme dagen is het even aftasten wat wel en niet kan op de werkvloer daar 🙂 Ik doe graag mee!

 • Reply
  Olivia
  mei 30, 2017 at 12:55 am

  Tof zeg!!! En hij is echt enorm veranderd qua uiterlijk… ik zou t tof vinden het boek te winnen om te kijken wat hij schrijft over de plussize vrouw en ook om te kijken hoe ik zijn tops kan opvolgen met mijn maat 44 en flinke rondingen… ik ben erg benieuwd… ik volg je op fB onder mijn eigen naam die ik prive hou omdat ik niet voor niks onder mijn pseudoniem blog… op insta volg ik je met Lifemustbefabulous… stuur me n berichtje als je mn naam niet weet mbt FB! Liefs en dank voor dr tio… mocht ik niet winnen dan gaat hij op mn wishlist!! ?????? XoXo

 • Reply
  chucky1012
  mei 30, 2017 at 5:57 am

  Wauw….
  Super leuk 😉
  Wat ziet deze man er goed uit!
  Ik doe heel graag mee met deze leuke winactie.
  Kan wel goede en handige stijl tips gebruiken.

  Fb.: Ike Hassankhan

  Instagram: @chucky1012

  Xoxo

 • Reply
  Hailey
  mei 31, 2017 at 1:16 pm

  Wat een gave actie, moppie! Als fair fashionista kan ik niet genoeg styling tips krijgen! Ik ben erg benieuwd naar het boek! Ik volg je al overal met heel veel liefde! Veel succes met het kiezen van een winnaar! <3

 • Leave a Reply