Food

Recept: Groentesap met tomaat, bleekselderij en paprika

Tomaat resultaat

Tomaten hebben ontzettend veel positieve effecten op ons lichaam.  Ze bevatten enorm veel vitamine C wat verantwoordelijk is voor overdracht van zuurstof en koolstofdioxide door het bloed. Daarnaast bevat tomaten heel veel Vitamine A, B1, B2 en B6 deze zijn betrokken bij celstofwisseling, DNA-opbouw en vorming van bloedcellen. Een ander voordeel van tomaten is dat ze een ontzurende werking. Verzuring van het lichaam zorgt voor vermoeidheid, spierpijn, slapeloosheid en hoofdpijn.

Een stof met de naam lycopeen, de tomaat dankt zijn mooie rode kleur aan deze zeer krachtige antioxidant. Deze stof is verantwoordelijk voor het beschermende effect tegen kanker. Verwerkte tomaten bijvoorbeeld tijdens het koken zijn zelfs nog rijker aan lycopeen dan rauwe tomaten. Er komt meer lycopeen vrij omdat de de celwanden worden afgebroken. Tip: eet tomaten met een beetje olijfolie, het lichaam kan de lycopeen dan beter op nemen.


Ingrediënten:

ingredienten (Medium)

  • 4-6 tomaten ( ik gebruikte Roma tomaten)
  • 1 paprika
  • 1 stronk bleekselderij
  • 1 stukje gember 5 cm
  • 1/2 limoen of citroen
  • beetje zwarte peper of 1 à 2 druppels tabasco

Doe alles in de sapcentrifuge of slowjuicer en begin met de tomaten. Daarna de rest. Even doorroeren en klaar. Als je van een pittige bite houdt gebruik dan wel een beetje zwarte peper of tabasco. De sap heeft van zichzelf niet erg veel smaak.

DSCN2610 (Medium)


Houd jij van tomatensap?

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply