Zoals jullie langzamerhand al weten ben ik dol op de Aziatische keuken. Daar kan je me echt voor wakker maken. Omdat ik ook graag met voedsel experimenteer wil ik heel graag deze broccoli soep met oosters tintje met je delen. Wat zit erin? kokosmelk, gember en rode peper. Er gaan twee stronken broccoli in dus is het een super gezond soepje.
Ik had het vandaag druk en had niet zo’n zin in om lang in de keuken te staan. Maar ik wilde wel een gezonde maaltijd op tafel toveren. Een zelfgemaakt soepje is dan het ideale gerecht. Super makkelijk, mega gezond en erg yummy.!!
Ingrediënten:
- 2 stronken broccoli
- 1 ui
- 1 rode peper
- 3 cm verse gember
- 1 tl kerriepoeder
- 400 ml kokosmelk
- 1,5 liter groentebouillon
- peper/zout en olijfolie
- 3 knoflook teentjes
Benodigheden:
Staafmixer, ovenschaal, grote pan
Let’s soup:
Verwarm de oven voor op 220 graden. Ik gebruikte dit x de ovenschaal om de broccoli roosje, knoflook tenen en ui in te bereiden. Voeg zout en peper toe en besprenkel het geheel met olijfolie. Rooster dit geheel 15 minuten in de oven. Voeg dit mengsel vervolgens toe aan de pan met 1,5 liter groentebouillon en gember en laat ongeveer 5 minuten koken. Pureer vervolgens alles met de staafmixer tot een mooi glad geheel en voeg als laatste de kokosmelk toe. Serveer een schaaltje met rode peper en voor de liefhebber gemberstukjes. Lekker met een stuk warm turks brood.
Eet smakelijk!!
Wat vind jij van dit soepje?
Blog you zoen!
Claudia XOXO
2 Comments
Mariska
januari 20, 2016 at 4:50 pmIk maak niet zo vaak soepjes maar hij klinkt heel goed!
Claudia Struijck
januari 20, 2016 at 6:31 pmZo lekker en dat komt echt door de kokosmelk en gember. Just try it. X