Beauty

Utsukusy Sarcodes Couperose Crème voor de gevoelige huid

Ik wil toch heel graag 3 collega beautybloggers in het zonnetje zetten vanwege hun positieve en enthousiaste ervaringen over het prachtige verzorgingsmerk Utsukusy. Natasja,  Hennie en Babs.  Dankzij deze beauties heb ik naast mijn mascara verslaving er weer nieuwe bij. Zoals jullie eerder deze week hebben gelezen ben ik dol op mooie huidverzorgingsproducten. Utsukusy is voor mij een nieuw pareltje op huidverzorgingsgebied en tot nu toe by far mijn favoriet. Utsukusy combineert als geen ander merk de Japanse schoonheidsrituelen met vernieuwende huidverzorgingsproducten van de hoogst mogelijke kwaliteit met de beste ingrediënten. Naast de Horse Chestnut (paardenkastanje) hydrolaat kreeg ik ook de Utsukusy Sarcodes Couperose Crème voor de gevoelige huid opgestuurd. Een ontzettend  bijzonder product. 

Kom je voor het eerst een kijkje nemen op mijn blog of wil je het artikel over Utsukusy en Horse chestnut hydrolaat terug lezen dat kan dan via deze link review.

Gevoelige huid

De filosofie van Utsukusy over een gevoelige huid is iets anders dan die van andere cosmeticamerken. Vaak wordt er in een crème voor de gevoelige huid weinig werkzame stoffen gedaan om te voorkomen dat mensen een reactie krijgen. Dat doen ze bij Utsukusy anders. En eigenlijk klinkt het erg geloofwaardig. Een gevoelige huid is vaak aangeboren. Veel mensen die in de loop van hun leven last krijgen van een gevoelige huid, hebben vaak te maken met externe factoren ( luchtvervuiling, verwarming, airco, fijnstof, suiker, verzadigde vetten en ga zo maar door) waardoor de huid op een gegeven moment gaat reageren. Ik denk dat dit in mijn geval ook zo is, ik had 25 jaar geleden naar mijn weten geen gevoelige huid. Alle producten van Utsukusy zijn geschikt voor de gevoelige huid, maar met name de Utsukusy Sarcodes, Aurum en Platinum crème bouwen de weerstand van de gevoelige huid weer op.

Utsukusy Sarcodes creme

Sarcodes couperose crème

De Utsukusy Sarcodes lijn bevat een lage, homeopatische hoeveelheid slangengif die verstevigend werkt op de huid. Ilona heeft mij deze crème niet zomaar geadviseerd maar na verschillende gesprekken over mijn eigenwijze huid die soms haar eigen leven lijdt kwam ze met dit product en dat was een schot in de roos. Ik kreeg van Ilona gedetailleerde informatie over het product waardoor haar innige liefde voor het merk zo klaar als een klontje was voor mij!

Ik heb zelf geen couperose maar de Utsukusy Sarcodes couperose crème die de bloedvaten in de huid verstevigt heeft ook nog meer bijzondere eigenschappen die wel van toepassing zijn voor mijn huid. Het herstelt en kalmeert mijn huid. De crème vult vocht aan in de huid, waardoor gezichtscontouren strakker worden en fijne lijntjes verminderen

Door alle externe factoren is de weerstand van de huid lager geworden, zoals Ilona het zo mooi omschrijft: “een chronisch verkouden huid”.  Ik vind het zelf erg vervelend als ik een verkoudheid heb, laat staan chronisch. Om de huid weer weerbaarder en op te bouwen moeten er eerst mineralen in de huid worden toegevoegd, zodat de weerstand weer omhoog gaat van de huid. Het gevolg is dat de huid strakker wordt en tegelijkertijd dat rode vlekjes, kleine irritaties, slecht helende wondjes, onzuiverheden en droge plekjes verdwijnen. Een mooie gezonde huid is dan het effect. De Sarcodes Couperose Crème is een crème die veel mineralen, waaronder goud bevat, waardoor de weerstand van de huid en de barriere functie verbetert en rode vlekken, schilfers en irritatie minder snel optreedt.

Utsukusy Sarcodes creme hand

Utsukusy Sarcodes Crème ingrediënten

De Sarcodes Couperose Crème is zeer geschikt voor de gevoelige huid. De werkzame bestanddelen klaver stimuleert de bloed circulatie, groene thee werkt ontstekingsremmend en druivenpit olie is een krachtige anti- oxidant, zitten in de crème. Deze magische ingrediënten zijn te vinden in een aantal Utsukusy producten. De producten van de Sarcodes lijn maken gebruik van natuurlijke gifstoffen. De natuurlijke gifstoffen in deze producten zijn hierin verwerkt vanwege hun buitengewoon, revitaliserende effect op de huid. In deze crème zit het slangengif in de cetyl phosphate (wat volgens Ilona al een mix is van verschillende zuren en vetten.)

De Utsukusy Sarcodes crème is geschikt voor deze huidtype of huidaandoening:

 • Geschikt voor de huid met rosacea of voor de huid met couperose
 • Geschikt voor de gevoelige huid
 • Geschikt voor een futloze  en slapper wordende huid
 • Geschikt voor een huid met psoriasis
 • Geschikt voor een vochtarme huid
 • Geschikt voor een zuurstof arme huid

AQUA, C12-20 ACID PEG-8 ESTER, DECYLOLEATE, GLYCERYL STEARATHE, HELIANTHUS ANNUUS, PROPYLENE GLYCOL, CUPRYLIC, ALOE BARBADENIS,GEL, VIVITH VIFLORA, CAVIAR EXTRACT, BUTHYROAPRMUM PRKIL, ALLANTION, ZINC ACETATE, POTASSIUM CHLORIDE, MANGANESE CHLORIDE, MAGNESIUM CHLORIDE, FARRIC CHLORIDE, CUPRIC SULFATE, CALCIUM CHLORIDE, UBIQUINONE, CERA ALBA, CARBOMER, TRIATHANOLAMINA, CETYL PHOSPHATE, DIMETHICONE, BHT, IMIDAZOLIDINYL UREA, TRPOLONE, CAPRYTYL GLYCOL, 1,2-HEXANADIOL, PARFUM (FRAGANCE)

Utsukusy Sarcodes en hydrolaat

Mijn moment met Utsukusy

Zoals jullie in het vorige artikel hebben kunnen lezen heb ik iets met Japan en dat is misschien ook wel de reden waarom de producten die ik getest zo veilig en vertrouwd aan voelen op mijn huid. Die Japanse vrouwen hebben echt een punt om hun dagelijkse schoonheidsrituelen als een vorm van kunst te zien. Ik geniet ook veel meer van me-time sinds ik afgelopen maand de Horse Chestnut Hydrolaat combineer met de Utsukusy Sarcodes Creme. Het gouden duo voor een ‘gouden’ huid.  In eerste instantie vond ik het erg zonde om eraan te beginnen hihihi. De producten van dit Japanse merk zijn namelijk niet alleen stijlvol verpakt in een soort rijstpapier doosje, maar ook het potje van goud is een plaatje om te zien en staat prachtig op mijn toilettafel. Ik gebruik de crème elke dag en ik zie een gezonde, frisse en stralende huid. Mijn huid voelt zo goed en krijgt een natuurlijke ‘glow’. Onmiddellijk na het aanbrengen ontstaat er een fraaie egale teint. Het klinkt misschien wat ‘zwaar’ maar zo bedoel ik het niet maar doordat ik me nu dagelijks met deze luxe collectie rijke producten omring, bewandel ik een geheel nieuw niveau van welzijn. Het is pure verwennerij waarmee de tijd even blijft stilstaan en waar je snel aan went! Want mede door de heerlijke geur van beide producten waan je jezelf echt even in een andere wereld. Utsukusy heeft voor altijd een warm plekje in mijn hart.

De Utsuskusy Sarcodes couperose crème 50 ml kost € 61. De salonproducten van Utsukusy zijn te koop via de webshop van Utsukusy schoonheid. Op deze webshop vind je ook meer informatie over de visie en missie van dit merk. En wil je misschien eerst wat ervaring opdoen met de producten, dan kan je op de site een proefpakket van Utsukusy aanvragen.

Utsukusy Sarcodes creme spatel zonder doosje


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Ken jij de producten van Utsukusy al?
Blog you zoen
Claudia XOXO

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Yvonne
  augustus 5, 2016 at 1:21 pm

  Dit zou zeker iets voor mij zijn, ik hou dit in gedachten.

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 6, 2016 at 1:13 pm

   Je kan ook proefverpakkingen aanvragen Yvonne. De ideale manier om ervaring op te doen met een bepaald merk maar ik weet zeker dat ook jij overstag gaat. X

 • Reply
  Hennie
  augustus 5, 2016 at 1:54 pm

  Wat ontzettend lief dat je mij noemt. Dankjewel!

  En ja, het is een topmerk. Ik kan niet anders zeggen. Ik heb nog geen enkel product van ze getest dat niet beviel, en dat wil wat zeggen, want als ik iets niet fijn vind, dan wind ik daar geen doekjes om.

  Een prachtige pot heb je ontvangen en ik kan me het luxe gevoel echt voorstellen. Het gevaar bestaat dat we nooit meer anders willen. En dat is eigenlijk niet eens een grap.

  Fijn weekend!

 • Reply
  Gonny
  augustus 5, 2016 at 1:55 pm

  Dankzij jullie ladies… ken ik dit merk.
  Dat is echt de kracht van media… FB/BeautyBlogs!

  Ik kan niet wachten tot mijn eerste kennismaking met Utsukusy.

  X

 • Reply
  Babs
  augustus 5, 2016 at 2:29 pm

  Wat lief dat je mij en de anderen genoemd heb.. ik heb zulke fijne collega bloggers gevonden, waar ik mij helemaal in kan vinden.
  Utsukusy is een merk die deze positieve aandacht zeker verdiend. Er is zo goed over nagedacht en de producten zijn voor iedere huid geschikt. Een luxe gevoel met mooie ingrediënten. En die verpakkingen vragen gewoon om een ereplaatsje.
  Mooie review! xxx

 • Reply
  Hilde
  augustus 5, 2016 at 3:52 pm

  Wat een mooie en duidelijke review! Ik heb ook een pot van Utsukusy klaarstaan om te gaan testen, en kan mij daar nu al op verheugen. Dat luxe gevoel wil elke vrouw toch? X

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 6, 2016 at 1:12 pm

   Dankjewel Hilde voor je compliment! Wat heerlijk dat jij nog een pot heb liggen. Het is idd een weldaad en pure verwennerlij. Heel veel plezier ermee. X

 • Reply
  Natasja
  augustus 5, 2016 at 8:20 pm

  Wat lief dat je mij en onze lieve collega’s noemt, dankjewel! <3 Ik ben inmiddels ook helemaal fan geworden van dit bijzondere merk, het verzorgt niet alleen mijn huid uitstekend, maar het voegt ook mentaal iets toe aan mijn huidverzorgingsroutine. Ik word er blij van!

 • Reply
  Ivonne
  augustus 5, 2016 at 8:27 pm

  Je hebt me toch wel heel erg nieuwsgierig naar dit product gemaakt Claudia!

 • Reply
  Anne-Marie
  augustus 6, 2016 at 9:29 am

  Je maakt me wel heel nieuwsgierig met deze lovende review!

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 6, 2016 at 1:11 pm

   Hi Anne-Marie, je kan ook samples aan vragen. Misschien een ideale manier op de producten zelf te ervaren…..

 • Reply
  Anna Gerrie - Beautyonthefarm
  augustus 8, 2016 at 9:31 pm

  Gelukkig is er een proefpakket, ik wil dit merk graag proberen maar vind de producten nog behoorlijk duur om ‘even’ te proberen. Fijne review!

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 14, 2016 at 10:19 am

   Ja dat is ideaal Anna Gerrie, er zijn een aantal lezeressen die ook verschillende proefpakketen hebben aangevraagd, een perfecte manier om ervaring op te doen voordat je een grote uitgave gaat doen!

 • Reply
  Linda
  augustus 21, 2016 at 8:11 pm

  Ik heb van Utsukusy de Shashimi proefsachets de afgelopen dagen gebruikt. Wat een mooi product! Mijn huid was de afgelopen tijd wat onrustig en sinds ik de Shashimi crème gebruik is mijn huid egaler en met minder onzuiverheden. De crème trekt snel in en laat geen (plakkerig) laagje achter wat ik erg prettig vind. En niet onbelangrijk, zuinig in gebruik. Ik ben enthousiast! ?

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 25, 2016 at 10:34 am

   Linda, wat ontzettend fijn om te horen!! Daar doen we het voor! Ben jij zo enthousiast dat je het product ook gaat aanschaffen? hihihi

  Leave a Reply