Beauty

Utsukusy Vitality Restore Creme Volledig Parfumvrij

Ilona dé contactpersoon voor bloggers voor Utsukusy is een mooie en warme persoonlijkheid. Daarbij heeft ze heel veel verstand van beauty en vind ik onze gesprekken altijd erg prettig en leer ik ook veel van haar. Toen ik na mijn vakantie in Thailand terug kwam met een enorme onrustige huid en pijnlijke ontstekingen wist ik me geen raadt met mijn 45 jarige huid. Dus belde ik Ilona. Er werd zoals ik gewend ben door Ilona zorgvuldig nagevraagd wat er eventueel anders was dan thuis. Er werd niet zomaar een product opgestuurd maar werd er nagedacht over de behoefte van mijn aangetaste huid zodat er voor mijn huidtype de meest geschikt product werd opgestuurd. Ik kreeg vervolgens een primeur opgestuurd, een product wat speciaal is ontwikkeld omdat Utsukusy zoveel mensen in de salon ontvangen, die chemotherapie ondergaan en vaak geen andere merken dan Utsukusy meer kunnen verdragen. Ook zo benieuwd naar deze bijzondere crème? Lees dan snel verder.

Mijn huid is de spiegel van mijn gezondheid aan de binnenkant, want zeg nou zelf een mooi en gezond uiterlijk heeft alles te maken met een gezond innerlijk. En daarin is de hele vrouw belangrijk en niet alleen de buitenkant. Uiterlijk is voor Japanse vrouwen enorm belangrijk. De schoonheidsverzorging van deze geisha’s verschilt wel wat van die van vrouwen in het Westen. Niet alleen vertrouwen ze veel meer op natuurlijke producten, ze zien skincare veel meer als een ritueel waarbij zowel innerlijk als uiterlijk belangrijk is.

Utsukusy

Utsukusy is een Japans merk en betekent schoonheid, zuiverheid en kwaliteit. Alle producten van Utsukusy zijn hypoallergeen, 100% natuurlijk, eco-friendly, geschikt voor de gevoelige huid en uitgebreid dermatologisch, en dierproefvrij getest. Utsukusy is niet alleen trots dat alle producten vrij van dierproeven zijn, maar ook mag het merk het Ecocert logo voeren.  Wat erop neer komt dat:

 • De producten bevatten geen GMO’s, parabenen, phenoxyethanol, nanodeeltjes, siliconen, PEG, synthetische parfums en kleurstoffen en dierlijke ingrediënten (maar wel dierlijke ingrediënten die van nature door het dier worden gemaakt zoals melk of honing).
 • De verpakking recyclebaar of biologisch afbreekbaar is.
 • De producten bevatten een minimale hoeveelheid (95%) aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Nou dat klinkt mij als muziek in de oren en erg veelbelovend!

Japan

Het is, denk ik voor mij een combinatie van die Japanse cultuur en het ritueel van perfectie, dat ik zo’n fan ben van Japan.  Patronen (een combinatie van vormen en bewegingen) zijn belangrijk (kata). Artiesten en ambachtslieden zijn soms een leven lang bewegingen aan het verbeteren door ze onophoudelijk te herhalen. Deze kata vind je ook terug in de dagelijkse schoonheidsrituelen bij vrouwen in Japan. Vrouwen zien de dagelijkse schoonheidsrituelen als een vorm van kunst. In het westen bestaat gezichtsverzorging uit drie stappen; cleanse, tone en moisturize. In Japan bestaat de verzorging uit minimaal zeven uiteenlopende stappen en gewoonlijk nog meer. Japanse vrouwen genieten meer van het proces dan van het resultaat. En dat is nou precies wat het fantastische team van Utsukusy wilt. Mensen weer tot zichzelf te laten komen, ontspanning bieden om zichzelf weer eens goed op te kunnen laden en te ontsnappen aan de hectiek van alle dag. Utsukusy combineert traditionele Japanse schoonheidsrituelen met vernieuwende huidverzorgingsproducten van het hoogste niveau en de nieuwste innovaties op beauty gebied!.

Gevoelige huid

De filosofie van Utsukusy over een gevoelige huid is iets anders dan die van andere cosmeticamerken. Vaak wordt er in een crème voor de gevoelige huid weinig werkzame stoffen gedaan om te voorkomen dat mensen een reactie krijgen. Dat doen ze bij Utsukusy anders. En eigenlijk klinkt het erg geloofwaardig. Een gevoelige huid is vaak aangeboren. Veel mensen die in de loop van hun leven last krijgen van een gevoelige huid, hebben vaak te maken met externe factoren ( luchtvervuiling, verwarming, airco, fijnstof, suiker, verzadigde vetten en ga zo maar door) waardoor de huid op een gegeven moment gaat reageren. Ik denk dat dit in mijn geval ook zo is, ik had 25 jaar geleden naar mijn weten geen gevoelige huid. Alle producten van Utsukusy zijn geschikt voor de gevoelige huid, maar met name de Utsukusy Sarcodes, Aurum en Platinum crème bouwen de weerstand van de gevoelige huid weer op.

Producten

Het stellen van de juiste diagnose en een goede kennis van mijn huid, had Illona gekozen voor twee producten speciaal voor mijn huid die blijkbaar volledig uit balans was en rust nodig had.  Rose Hydrolaat en de VR Vitality Restore crème, deze crème is eigenlijk ontwikkeld omdat Utsukusy zo veel mensen ontvangen die bij hun komen omdat ze chemotherapie ondergaan en ze vaak geen andere merken dan Utsukusy meer kunnen verdragenHet is een volledig parfum vrije crème uiteraard dierproefvrij en uit de dermatologische testen die onder vrijwillige kankerpatiënten is gedaan is gevonden dat de huid minder beschadigde, kalmeerde en beter herstelde met deze crème.

Utsukusy Vitality Restore crème 50 ml

Deze gezichtscrème is specifiek ontwikkeld voor patiënten die oncologische behandelingen moeten ondergaan zoals chemotherapie en bestraling en voor mensen met een zeer gevoelige of allergische huid. Deze crème is geschikt voor mensen met een parfumallergie, omdat de VR crème zonder parfum is geproduceerd. Aanbevolen voor, tijdens en na chemotherapie of bestraling.

Tijdens de oncologische behandeling lijdt de huid aan:     

 • droogheid     
 • schilfering     
 • jeuk     
 • kloven    
 • rode huid

De VR crème heeft een PH6 waarde die hetzelfde is als die van de droge huid.

VR Cream bevat esfingolipids en fosfolipiden (pure bio-ceramidyl), glycerine, sesam bio en shea boter.

Kalmerende ingrediënten zijn ideaal voor de gevoelige huid. Vrij van parabenen en fenoxyethano, vrij van paraffine en siliconen. Zorgt voor een ​​gladde huid structuur en heeft een diep hydraterend effect. De VR crème bevat geen parfum of kleurstoffen en is zeer geschikt voor allergische personen met een gevoelige huid. Bevat geen alcohol. Geschikt voor de meest delicate en gevoelige huid. 

INGREDIËNTEN

SFINGOLIPIDEN: Deze dragen bij ​​aan de natuurlijke lipiden van de huid en heeft hierdoor een verzachtende werking. Herstelt de huidbarrière en voorkomt transdermale waterverlies.

PURE BIO-CERAMIDYL: Ondersteunt en beschermt de natuurlijke barrièrefunctie van de huid. Het verbetert de samenhang van de opperhuid waardoor huidschilfers genezen en afnemen. Repareert ruwheid en herstelt de droge en gevoelige huid.

BIO SESAMOLIE: Hoge anti-oxidant en regenererende werking. Zorgt voor een diepe hydratatie. Wordt aanbevolen voor de beschadigde, droge of geïrriteerde huid. Voedende en verzachtende werking. Ideaal voor de droge huid.

SHEA BOTER: Heeft een herstellend vermogen, maar verzacht ook de huid, geeft flexibiliteit en hydrateert. Shea butter is rijk aan vitamine A, D, E en F.

INCI Lijst: AQUA, CAPRYLIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, PANTYLENE GLYCOL, SESANUN INDICUM SEED OIL, GLYCERYL STEARATE CITRATE, POLYGLYCERYL-3 STEARATE, HOLESTEROL, GLYCOSPHINGOLLPIDS, HYDROGENATED LECHITIN, BUTYRSPERMUN PARKII SHEA BUTTER TOCOPHEROL, PHOSPHOLLPIDS, CYAMOPALE TERAGROLOBA GUAR GUM, XANTHAN GUM, GALACTOARABINAN

GEBRUIK VAN VR CREAM VOOR DE CHEMOTHERAPIE OF BESTRALING VOOR HET MINIMALISEREN VAN HUIDBESCHADIGING:

Bereidt de huid voor op de behandeling: Biedt Cytoplasmatische voedingsstoffen die nodig zijn voor de natuurlijke reparatie van de huid dankzij zijn zeer voedzame bestanddelen met regenererende en antioxiderede eigenschappen.

GEBRUIK VR CREAM TIJDENS CHEMOTHERAPIE OF BESTRALING:

Herstelt en beschermt: Een combinatie van groeifactoren herstructureert het bindweefsel. Met gebruik van de VR crème neemt het niveau van oxidatieve stress in cellen van de epidermis af en ontvangt de huid een optimale en natuurlijke hydratatie.

GEBRUIK VR CREAM NA CHEMOTHERAPIE OF BESTRALING:

Herstelt en beschermt: De bijwerkingen van oncologische behandelingen van chemotherapie / radiotherapie / bestraling kunnen tot twee maanden na de behandeling doorwerken. De VR crème draagt ​​bij aan het genezingsproces van de huid genezingsproces. Geeft zachtheid, hydratatie en comfort.

DIERPROEFVRIJ, ALLE ONDERZOEKSRESULTATEN ZIJN VERKREGEN DOOR DERMATOLOGISCHE TESTS ONDER VRIJWILLIGE PATIËNTEN.

Claudia en de Vitality Restore Crème

Sesam olie wat in dit product zit wordt beschouwd als de “Koning der Oliën”. Het voedt en verjongt de huid en wordt daarom vaak gebruikt om huidziekten te behandelen. Een absolute topper is deze ongeparfumeerde gezichtscrème. Deze crème is puur om zelfs de zeer gevoelige huid fluweelzacht te houden en hersteld de natuurlijke balans van de huid. Het is een hele zachte crème die snel intrekt en niet vet is. De crème is voorzien van een pompsysteem in een luchtdichte verpakking en ruikt nergens naar( zit dan ook geen parfum in). Ik gebruikte deze crème in combinatie met het rose hydrolaat. Deze combinatie zorgde ervoor dat mijn huid herstelde en kalmeerde en daarnaast had ik mijn voedingspatroon aangepast. Mijn gezicht voelde rustig en kalm aan. Rozenwater is harmoniserend en verkoelend en  mijn huid knapte er gelijk van op. Deze twee producten hebben mij door een hele lastige periode heen geholpen. Ik heb bewust deze producten lang gebruikt om mijn huid die liefdevolle aandacht te geven die ze nodig had Dat een hydrolaat de levenskracht van de plant bevat zie je echt terug in mijn huid. Daar waar het rose hydrolaat zorgt voor het voorkomen van verstopping van de poriën en desinfecteert. Zorgt de Vitality Restore Crème ervoor dat mijn huid glad, gevoed en gehydrateert is. Mijn huid was weer in balans. In mijn ogen is dit het perfecte duo voor de huid die extra aandacht nodig heeft. Perfecte partners voor jouw belangrijke huid.

Heeft jouw huid ook extra aandacht nodig om te herstellen? dan raadt ik echt deze crème aan! Hij is verkrijgbaar op de site van Utsukusy schoonheid webshop en kost € 42

En houd mijn site in de gaten want ik ben een nieuw product van Utsukusy aan het uittesten en ik kan alvast verklappen dat het gaat om een ‘sleeping beauty’.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.
Wat voor huidtype heb jij?
Blog you zoen,
Claudia XOXO

You Might Also Like

19 Comments

 • Reply
  Marsha
  augustus 18, 2017 at 12:56 pm

  Ik lees Japan en ben gelijk al om haha. Ik kon dit product niet maar het klinkt zeker goed! Fijn dat het jouw hierbij heeft geholpen! 🙂 Ik heb zelf een vette huid en soms ook wel eens last van ontstekingen >.<

 • Reply
  Maargy
  augustus 18, 2017 at 1:00 pm

  Wow dat klinkt veel belovend zeg! Ik hou wel van natuurlijke crèmes.

 • Reply
  Sandra
  augustus 18, 2017 at 1:22 pm

  Klinkt als een perfecte crème. Jammer dat het zo duur is. Onbetaalbaar voor mij. Maar goed, ik gebruik vaak geen eens crème, dus ik moet niet zeuren… haha… 😉

 • Reply
  mirteblogt
  augustus 18, 2017 at 3:16 pm

  Zelf ken ik dit merk! En het klinkt als een heel erg goede crème:)

 • Reply
  Dyonne Bakker
  augustus 18, 2017 at 3:36 pm

  Wat een mooi product. Wel echt prijzig zeg helaas.

 • Reply
  Sonja
  augustus 18, 2017 at 6:59 pm

  Ik had graag voor en na foto’s willen zien. Zodat ik kan vergelijken met mijn huid.
  Heel fijn dat deze crème zo’n rustgevend karakter heeft.

 • Reply
  MamaPlaneet
  augustus 19, 2017 at 9:04 am

  Vooral vanwege de Japaanse invloeden zou ik het willen halen en uitproberen.

 • Reply
  Mieke | mieksmind
  augustus 20, 2017 at 6:32 pm

  wat fijn dat je goed geholpen bent, en had net als sonja ook wel graag voor en na foto’s willen zien. fijn dat je huid is opgeknapt!

 • Reply
  Bianca
  augustus 21, 2017 at 5:22 am

  Ik lees zoveel goeds over dit merk, ook dit lijkt mij weer een heerlijk product x

 • Reply
  Nicole Orriëns
  augustus 21, 2017 at 6:44 am

  Het klinkt goed zeg. Wat fijn dat het zo goed werkte op je huid.

 • Reply
  Fleur
  augustus 21, 2017 at 7:45 am

  Klinkt als een heel fijn producten! Ik ben ook benieuwd naar je Sleeping Beauty

 • Reply
  Sofie
  augustus 21, 2017 at 9:08 am

  Ik ben zelf ook een aantal producten van Utsukusy aan het testen maar deze kende ik nog niet. Het klinkt heel goed, ben erg benieuwd!

 • Reply
  Diana
  augustus 21, 2017 at 9:43 am

  Ken het merk helemaal niet. Zelf ben ik altijd wel op zoek naar fijne nieuwe producten. Vind dit wel erg prijzig moet ik zeggen.

 • Reply
  emma
  augustus 21, 2017 at 12:30 pm

  Ik heb nog niet van dit merk gehoord, klinkt wel als een fijne cream. In de winter kan ik altijd last hebben van een droge huid met lelijke velletjes op mijn gezicht en rode vlekken, dus zal deze even in mijn achterhoofd houden.

 • Reply
  Daphne
  augustus 21, 2017 at 1:13 pm

  Ziet er erg veelbelovend uit! Ik ben heel blij met mijn Clinique spullen, maar deze zoet er ook goed uitn

 • Reply
  Claudia
  augustus 21, 2017 at 8:28 pm

  Zo te horen heb je er heel veel baat bij gehad! Het is een investering, maar je krijgt er ook zeker iets voor terug.

 • Reply
  bychristiana
  augustus 24, 2017 at 6:22 pm

  Deze crème klinkt geweldig. Ik heb jaren geleden een heftige kuur tegen acne gehad, die hielp geweldig, maar mijn huid is nu wel zeer droog en heel gevoelig. Ik denk dat dit ook wel iets voor mij zal zijn, Leuk om altijd te lezen dat jij hier zo super enthousiast over bent. Ik ben er echt benieuwd naar.

 • Reply
  Gonny
  augustus 28, 2017 at 9:29 pm

  Wat een bijzondere creme… en mooi dat je huid er zoveel van op is geknapt.
  Ga jij weer stralend door het leven!
  Xxx

 • Reply
  Fleur
  augustus 29, 2017 at 2:38 pm

  Ik heb wel eens een product van Utsukusy geprobeerd en vond het erg fijn Ben dan ook erg benieuwd naar deze crème

 • Leave a Reply