Beauty

Utsukusy Rose Hydrolaat, vitamine water voor de huid

Geloof jij in liefde op het eerste gezicht? vanaf de eerste oogopslag betoverd te zijn………Nou ik niet hoor. Liefde moet groeien en daarbij is het uiterlijk, bij liefde op het eerste gezicht belangrijk. De hele uitstraling, geur, uiterlijk en nog veel meer, het speelt allemaal mee bij de eerste indruk die je maakt. Toch? of spreek ik mij nu tegen, want toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de producten van Utsukusy voelde dat als donderslag bij heldere hemel en was ik dagen van slag. Wil je weten waarom? lees dan snel verder.

Utsukusy

Utsukusy is een Japans merk en betekent schoonheid, zuiverheid en kwaliteit. Alle producten van Utsukusy zijn hypoallergeen, 100% natuurlijk, eco-friendly, geschikt voor de gevoelige huid en uitgebreid dermatologisch, en dierproefvrij getest. Utsukusy is niet alleen trots dat alle producten vrij van dierproeven zijn, maar ook mag het merk het Ecocert logo voeren.  Wat erop neer komt dat:

 • De producten bevatten geen GMO’s, parabenen, phenoxyethanol, nanodeeltjes, siliconen, PEG, synthetische parfums en kleurstoffen en dierlijke ingrediënten (maar wel dierlijke ingrediënten die van nature door het dier worden gemaakt zoals melk of honing).
 • De verpakking recyclebaar of biologisch afbreekbaar is.
 • De producten bevatten een minimale hoeveelheid (95%) aan ingrediënten van natuurlijke oorsprong.

Nou dat klinkt mij als muziek in de oren en erg veelbelovend!

Producten

Ilona dé contactpersoon voor bloggers voor Utsukusy is een mooie en warme persoonlijkheid. Daarbij heeft ze heel veel verstand van beauty en vind ik onze gesprekken altijd erg prettig en leer ik ook veel van haar. Toen ik na mijn vakantie in Thailand terug kwam met een enorme onrustige huid en ontstekingen wist ik me geen raadt met mijn 45 jarige huid. Dus belde ik Ilona. Er werd zoals ik gewend ben door Ilona zorgvuldig nagevraagd wat er eventueel anders was dan thuis. Er werd niet zomaar een product opgestuurd maar werd er nagedacht over de behoefte van mijn aangetaste huid zodat er voor mijn huidtype de meest geschikt product werd opgestuurd. Het stellen van de juiste diagnose en een goede kennis van mijn huid, had Illona gekozen voor twee producten speciaal voor mijn huid die blijkbaar volledig uit balans was en rust nodig had.  Rose hydrolaat en de VR Vitality Restore crème, deze crème is eigenlijk ontwikkeld omdat Utsukusy zo veel mensen ontvangen die bij hun komen omdat ze chemotherapie ondergaan en ze vaak geen andere merken dan Utsukusy meer kunnen verdragen. Het is een volledig parfum vrije crème uiteraard dierproefvrij en uit de dermatologische testen die onder vrijwillige kankerpatiënten is gedaan is gevonden dat de huid minder beschadigde, kalmeerde en beter herstelde met deze crème. Over de VR crème komt later deze maand nog een review.

Hydrolaat

Hydrolaten ontstaan door het specifieke destillatieproces van etherische oliën. Het resultaat is een buitengewoon kruidenwater wat zich zowel met water als met olie laat mengen. Er zijn vele toepassingsmogelijkheden voor hydrolaten en elk hydrolaat heeft haar eigen specifieke eigenschappen. Hydrolaten zijn prachtige 100% natuurlijke producten die bijzonder effectief zijn.  Ze zijn zo zacht dat ze geen irritatie aan huid veroorzaken en daarom uitermate geschikt is voor de verzorging van de gevoelige huid, mensen met eczeem en de babyhuid. Je kunt hydrolaten onverdund op de huid toepassen.  Alle hydrolaten zijn verkoelend, rustgevend, ontstekingsremmend en genezend. Omdat de substantie van het hydrolaat erg waterig is kun je het vergelijken met een tonic of lotion. De Utsukusy hydrolaten zijn 100% natuurlijk en herbergen ” hydrolaat”, en een minimale hoeveelheid aan natuurlijke zouten om het product anti-bacterieel en houdbaar te maken. Er zijn geen andere stoffen zoals alcohol aan toegevoegd.

Rozen hydrolaat

Het is een zeer stabiel hydrolaat dat wel tot 2 jaar goed kan blijven en het is een zeer veelzijdig product. Rose  hydrolaat wordt gewonnen door de destillatie van de rozenblaadjes en dan het liefst uit verse rozenblaadjes. De geur is goddelijk, zoet, diep en bloemachtig met een lichte citroen toon. Rose hydrolaat stimuleert de huid en verhoogt de bloedcirculatie, en werkt als een bevochtiger en is vitaliserend voor de droge, oudere en gevoelige huid. Daarnaast verstevigd het de poriën en werkte het balancerend en herstellend op de Ph van de huid. Een ander belangrijke eigenschap is dat het ook ontstekingsremmend en antibacterieel werkt. Daarom is het product ook goed te gebruiken bij acne want het is ook zeer zacht voor een geïrriteerde huid, aangetaste en onrustige huid.

De roos wordt wel de koningin van de bloemen genoemd en is in het westen een belangrijk aards en spiritueel symbool. En wat ik zelf zo mooi vindt aan een roos is dat het affiniteit heeft met het hart en de emotionele sfeer van de ziel, het lichaam en de geest. Mijn huid had op dat moment wat extra liefde, schoonheid en heling nodig. Alle hydrolaten van Utsukusy zitten in een handige druppelflacon. Het dopje op de flacon zorgt voor een perfecte dosering. Ideaal om op die  manier de hoeveelheid druppels te bepalen die je nodig hebt.

INCI Lijst:

Rosa Damascena Flower( Bulgarian rose), water(hydrolate) 98,69%, Natural preservatives: sodium benzoate 0,3%, gluconolactone 1%, calcium gluconate 0,01%.

Wat ik zelf erg leuk vindt om te vermelden is dat de  beste hydrolaten uit Bulgarije, Turkije, India en Frankrijk komen. En de hydrolaten van Utsukusy komen uit Bulgarije!

Claudia en Utsukusy Rose Hydrolaat

Rozenwater voor de huid is echt geweldig. Het is mijn grootste ontdekking qua huidverzorging. Mijn gezicht voelt rustig en kalm aan, na gebruik trekt het niet en reageert niet op het product door bijvoorbeeld rood te worden. Rozenwater is harmoniserend en verkoelend. Mijn huid knapt er gelijk van op. Het is echt een wondermiddeltje voor de huid, het haar en de lippen. Het heeft mij door een hele lastige periode heen geholpen. Ik heb het een bewust erg lang gebruikt om mijn huid die liefdevolle aandacht te geven die ze nodig had Ik zag mijn huid in de spiegel opknappen. Er ontstaat een glimlach op mijn gezicht die ik elke dag weer zie als ik mijn Utsukusy beauty ritueel uitvoer op mijn gezicht. Want het is echt een beleving. Een weldaad voor huid en mind. Dat een hydrolaat de levenskracht van de plant bevat zie je echt terug in mijn huid. Mijn huid omarmd met liefde dit product en ik kon niet anders om Ilona direct een berichtje te sturen.

Het voorkomt verstopping van de poriën en desinfecteert. Werkt goed tegen acne, ontstekingen van de huid en eczeem. Ik kan gewoon niet in woorden uitdrukken hoe enthousiast en dankbaar ik ben. Het is vitamine water voor je huid. Ik heb nooit last gehad tijdens de pubertijd van pukkels, acne en/of ontstekingen en nu na mijn 35ste krijgt mijn huid er last van en ik vind het echt heel erg. Gelukkig heb ik dankzij Utsukusy kennis mogen maken met dit mooie rose hydrolaat.  Want eigenlijk al na een week zag mijn huid er zichtbaar gelukkiger uit. Mijn huid was weer in balans. Het is een multifunctioneel product wat handig is om in huis te hebben!

Ik heb al verschillende artikelen geschreven over de prachtige producten van Utsukusy en ik ben een enorm bofkont omdat ik ook al twee heerlijke behandelingen heb ondergaan. Maar rose hydrolaat is toch echt mijn gouden tip aan jullie.

Bij Utsukusy heeft 20 verschillende hydrolaten in haar assortiment. (bijvoorbeeld paardenkastanje, lavendel, kamille en cypres).  Deze Rose hydrolaat van 150 ml kost € 18 en is verkrijgbaar op Webshop van Utsukusy.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!
Wat vind jij van dit product? En heb jij wel eens rozenwater gebruikt??
Blog you zoen,
Claudia XOXO

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Frieda
  juli 7, 2017 at 4:45 pm

  jij hebt dat heerlijk gebracht ik zou zeggen ik kan het bijna ruiken, knap gedaan

 • Reply
  Daphne
  juli 7, 2017 at 5:20 pm

  Nice!! Had er nog nooit van gehoord, maar dit is wel interessant 🙂

 • Reply
  Sangita
  juli 7, 2017 at 5:23 pm

  Ik heb nog nooit rozenwater gebruikt, maar ik vind het wel altijd ontzettend lekker ruiken. Misschien toch maar eens keer proberen

 • Reply
  TypischKim
  juli 7, 2017 at 6:00 pm

  Dat klinkt ontzettend goed zeg! Ik heb een tijdje rozenwater van Kruidvat eigen merk gebruikt die ik ook erg fijn vond voor mijn huid.

 • Reply
  Dhini
  juli 7, 2017 at 6:10 pm

  Een fijne merk maar deze klinkt heerlijk product voor de huid

 • Reply
  Frederique
  juli 7, 2017 at 6:54 pm

  Ik gebruik zelf eigenlijk amper wat voor mijn huid en had nog nooit van hydrolaat gehoord maar ik ben wel gek op de geur van rozen en van rozenwater 🙂

 • Reply
  Danella
  juli 8, 2017 at 12:05 pm

  De producten van Utsukusy zijn zo fijn! Dit klinkt ook weer goed.

 • Reply
  peggy
  juli 8, 2017 at 12:32 pm

  Klinkt als een fijn product! Zelf gebruik ik ook zo’n soort olie. Nog nooit van dit merk gehoord maar ben er nu wel benieuwd naar!

 • Reply
  Willem Meester
  juli 8, 2017 at 12:51 pm

  Ik ben wel nieuwsgierig wat er met rozen zou gebeuren wanneer je ze rozenwater geeft. Ik heb het nog nooit gebruikt, ik denk dat ik eerder kies voor een paar rozen in huis.

 • Reply
  Sonja
  juli 8, 2017 at 6:05 pm

  Ik had hier al van gehoord, nu ben ik niet zo dol op rozen, maar oliën wel.

 • Reply
  Anna Gerrie - Beautyonthefarm
  juli 8, 2017 at 9:26 pm

  Klinkt goed! Dit zou ik ook zo gebruiken.

 • Reply
  Josine
  juli 18, 2017 at 11:30 pm

  Ja, in Indonesie hoorde ik er veel over en ook mijn moeder gebruikte het vroeger. Nooit meer aan gedacht. Zo’n mooi product! Liefs, josine

 • Leave a Reply