Beauty

Waarom Botox deel zou moeten uitmaken van jouw schoonheidsroutine

Waarom Botox deel zou moeten uitmaken van jouw schoonheidsroutine

Waarom Botox deel zou moeten uitmaken van jouw schoonheidsroutine. Van oudsher is de bestrijding van rimpels één van de belangrijkste beauty wensen van de (ouder wordende) vrouw. Moesten we het vroeger doen met smeerseltjes die hoogstens het vochtverlies wat reduceren, sinds zo’n 20 jaar is er een veel effectiever middel: Botox. Dit is een merknaam maar deze wordt in de praktijk gebruikt voor alle producten en behandelingen met de werkzame stof Botuline Toxine.

Het middel bestaat dus al een lange tijd als anti-rimpel middel maar nog veel langer als medicijn tegen bijvoorbeeld spierverkrampingen. Daarom is ook al heel lang bekend dat het, bij juiste toediening, zeer veilig is.

Botox: Al jaren een succes

Er is een reden waarom Botox ook in Amsterdam de meest uitgevoerde  cosmetische behandeling is. Het is de eerste en enige door de overheid goedgekeurde behandeling die jaren van je gezicht kan afhalen door rimpels en gezichtsplooien te minimaliseren.

Wat is Botox precies?

De sterk verdunde formule bevat Botuline Toxine, een eiwit gemaakt door  de bacterie Clostridium Botulinum, dat een lange geschiedenis van veilig en effectief gebruik kent. Het middel ontspant de spiertjes die ervoor zorgen dat je rimpels krijgt, zoals je voorhoofdsrimpels, frons of kraaienpootjes.

Wat pakt Botox aan?

Hoewel rimpels een natuurlijk een normaal gevolg zijn van veroudering, willen veel mensen ze liever niet hebben. En gelukkig zijn ze niet onvermijdelijk. Naarmate we ouder worden, gaan belangrijke eiwitten, die verantwoordelijk zijn voor het elastisch en jeugdig houden van de huid, achteruit. Schade door de zon versnelt dit proces en draagt ​​bij aan rimpels en fijne lijntjes.

En anti rimpelcreme dan?

Cosmetische crèmes beloven dat ze rimpels glad kunnen strijken, maar maken dat niet waar. Dat kan ook niet, want ondanks alle claims zijn er geen crèmes die rimpels kunnen voorkomen of drastisch kunnen verbeteren. Dit is technisch niet mogelijk. Het enige wat rimpels helpt te voorkomen, doordat het huidveroudering tegen gaat, is een goede zonbescherming.

Gelukkig is Botox een veilige en effectieve behandeling die wel écht werkt. Iets wat miljoenen vrouwen en mannen inmiddels hebben ontdekt. Hoe het werkt? Botox richt zich op de spieren die betrokken zijn bij uw gezichtsuitdrukkingen. Elke keer dat je lacht of fronst, trekken je spieren samen. Na verloop van tijd veert je huid niet meer terug, onder andere doordat het collageen en elastine in je huid terugloopt met de jaren. Zorgrimpels op je voorhoofd en kraaienpootjes naast je ogen, zijn voorbeelden van deze ‘actieve’ rimpels die worden veroorzaakt door samengetrokken spieren.

Kan Botox alle rimpels behandelen?

De frons, die je een boze uitdrukking kan geven, is één van de meest geliefde zones om met Botox te behandelen. Als je, ook als je helemaal niet boos kijkt, toch een sombere of boze gezichtsuitdrukking hebt, is dat niet fijn. De oorzaak ligt vaak in het onwillekeurig aanspannen van de spieren als je ingespannen bezig bent of als je tegen de zon in kijkt. Hier is Botox hét middel. Ook voor kraaienpootjes (ook wel lachrimpeltjes genoemd) naast de ogen is het een uitstekende remedie. Tot slot zijn de horizontale voorhoofdsrimpels goed te verhelpen met dit middel. Een ‘overactieve’ kin, die constant in putjes samentrekt kun je ook heel goed ontspannen met Botox.

Wat je niet kunt behandelen zijn: Slaap Rimpels (plooien die ontstaan door het slapen in een bepaalde houding) en andere ‘passieve’ rimpels, zoals de neus-lippen plooi, die ontstaat door het uitzakken van de huid en vetpockets. Alleen rimpels die ontstaan door het aanspannen van spieren zijn met Botox te behandelen.

Hoe verbetert Botox het uiterlijk van rimpels?

Botox wordt door een cosmetisch arts geïnjecteerd. Na enkele dagen zal het spiertje geheel ontspannen zijn en geen rimpel meer vormen. Na 3-4 maanden moet de behandeling herhaald worden. Als je vaker Botox gebruikt, zonder tussendoor de rimpel de kans te geven zich weer te vormen, zal de werking langer kunnen gaan aanhouden.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply