Beauty

YLLO Kurkuma Scrub

Instagram is uitgegroeid tot het epicentrum van schoonheidsontdekkingen. Ik zie verbluffend creatieve kapsels voorbij komen, crazy-getalenteerde schoonheidsillustratoren  maar ook verdomd mooie producten. En te midden van die extravagant gebeitelde wenkbrauwen en krankzinnige contour technieken zul je ook echt goede adviezen krijgen en innovatieve Indie producten ontdekken. Zo kwam ik ook in aanraking met YLLO Kurkuma Scrub, een volledig natuurlijke exfoliërende peeling waar mensen op Instagram freaking positief over zijn. En sinds ik het product onder handen heb genomen, begrijp ik de hype volkomen.

Ik weet niet of je hebt gemerkt, maar ik ben best wel een beetje verslaafd aan scrubs en maskers, vooral wanneer er iets op de markt is dat hen onderscheidt van de rest. Daarom was het voor mij geen verrassing dat ik meer dan bereid was om deze YLLO Kurkuma Scrub uit te proberen. 

YLLO Kurkuma scrub bloem

Waarom Kurkuma

Het idee om kurkuma in een gezichtsbehandeling te gebruiken is niet nieuw; het ingrediënt wordt al langer toegepast in holistische geneeskunde, evenals in DIY huidverzorgende middelen voor zijn antibacteriële krachten. Kurkuma heeft een anti-inflammatoire en antioxiderende eigenschappen. Het is een waardevol ingrediënt in de behandeling van fijne lijntjes en rimpels en het kan helpen je huid op te lichten en donkere plekjes/vlekken( pigment) lichter maken. 

Hier zijn een aantal andere redenen waarom kurkuma een krachtpatser is:

 • Vermindert acne en rosacea
 • Vervaagt acne littekens
 • Egaliseert de huid toon
 • houdt de talgproductie onder controle
 • Vertraagt en verwijdert de gezichtshaar groei
 • Houdt de huid jong , strak en levendig
 • Vermindert fijne lijntjes en rimpels

Yllo kurkuma Scrub poeder

YLLO Kurkuma Scrub

Naast de power van kurkuma  wordt deze super-kruid gecombineerd met andere natuurlijke ingrediënten,  zodat je je huid met verbazingwekkende anti-oxidanten kunt verwennen.  Vecht tegen acné , rosacea, littekens en rimpels. En zeg maar dag tegen je vette huid en ongewenst gezichtshaar. Ontdek wat natuurlijk,  zelfvertrouwen voelt! De Scrub heeft een gele kleur, vandaar de naam YLLO .

Yllo Kurkuma Scrub how

Ingrediënten

Deze eenvoudig bruin pakketje bevat een helder gele scrub gemaakt van 100 % natuurlijke, glutenvrije en veganistische ingrediënten. Het bevat kurkuma, kikkererwten meel( voor extra polijsten van de huid), koudgeperste kokosolie ( vocht), rietsuiker ( meer exfoliation) , zeezout ( ook meer exfoliation) , pure vitamine E olie (hydrateren en huidbescherming) en essentiële citroenolie( oplichting van de huid) . Deze ingrediënten zijn zo schoon en puur dat je ze waarschijnlijk kan eten, ik raad het niet aan hoor. ( ik weet dat goed smaakt, als je per ongeluk een paar op je lippen / in je mond krijgt).

 

 • Kurkuma
 • Kikkererwten meel
 • Koud geperste kokosolie
 • Rietsuiker
 • Zee zout
 • Pure Vitamine E olie
 • Essentiële citroen olie

De YLLO scrub is 100% natural, vegan, and gluten-free.

Yllo Kurkuma Scrub love

Toediening

Verwijder alle make-up en was je gezicht. Schep 1 eetlepel van de scrub en meng het goed met 1 theelepel water. Je kunt ook yoghurt , melk, honing , rozenwater , groene thee , of appelazijn gebruiken voor extra voordelen, dat heb ik niet gedaan.  Masseer de natte scrub in de huid in kleine cirkels en laat zitten voor 15-20 minuten. Goed spoelen met lauw water en dep de huid  droog met een handdoek.  Bij twee keer in de week gebruik, kan je ongeveer 2 maanden met de scrub doen. 

Yellow is the new black

Geef je huidproblemen een welverdiende klap in het gezicht. Wees lief voor je huid en smeer je gezicht niet dicht met chemicaliën, parabenen, phlatates en andere onuitspreekbare ingrediënten. Onthul je ware schoonheid met een veilig super- en skinfood  product die natuurlijk, krachtig en schuldvrij is. Zodra ik het zakje open doe, worden mijn zintuigen geprikkeld door de kruidige geur van Kurkema. Het papje wat ik gemaakt heb, voelt erg zacht op de huid en blijft goed zitten. De geur is kruidig en aards maar niet overheersend en blijft niet hangen na het aanbrengen. Na 20 minuten was ik mijn huid met lauwwarm water schoon. Ik ben nogal een dikke knoeikont en mijn wasbak mocht ook meegenieten van YLLO. Maar mijn huid? die voelde heel zacht aan, absoluut niet strak of droog. Om er zeker van te zijn dat je alle gele sporen hebt gewist en de kurkuma geur is verdwenen kan je nog snel je huid wassen met een zachte reiniger. Dat heb ik overigens niet gedaan. Ik zag in de spiegel een gezonde teint, en een frisse, zachte glanzende uitstraling. Ik heb best wel een gevoelig huidje, die soms zelfs haar eigen leven leidt maar ik kreeg van deze YLLO Kurkuma Scrub absoluut geen irritaties.  Ik kan iedereen deze scrub aanraden.

Wat ik ook erg fijn vindt is dat YLLO van elke aankoop 10% doneert aan projecten girlsnotbrides.org


Ik betaalde $29,95 (dat is omgerekend € 27 euro inclusief shipping).

Neem gerust even een kijkje op de website: YLLO Scrub


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!!!

Wat vindt jij van deze kekke yellow scrub?

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply
  Natasja
  juli 13, 2016 at 7:34 am

  Je hebt me erg nieuwsgierig gemaakt naar dit product moet ik zeggen. Ik heb zelf een vette huid met acne dus voor mij zou dit ook heel geschikt zijn. Ik ga eens op hun website kijken.

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 13, 2016 at 8:11 am

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent over deze scrub. Ik ben dat ook. Ik heb best wel een gevoelige huid en kan niet overal tegen anders reageert mijn huid direct. Maar goed dit product bestaat ook alleen maar uit natuurlijke ingredienten dus had ook niet anders verwacht. Maar mij huid zag er na afloop echt heel goed uit!! Fijne dag. X

 • Reply
  hilde
  juli 13, 2016 at 7:41 am

  Mijn dag is meteen leuk begonnen met je geweldige foto!!! hahah, je kan het prima hebben! Klinkt super lekker deze producten. Ik hou ook van scrubs en maskers…mijn mini spa momentje thuis.

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 13, 2016 at 8:13 am

   Hahahaha Hilde, dat is toch de manier om te laten zien dat de scrub ook op je huid echt geel is. Gisteravond gedaan en mijn huid voelt zelf nu nog heerlijk zacht aan. Ik kan daar ook zo van genieten. Fijne dag. X

 • Reply
  Gonny
  juli 13, 2016 at 8:07 am

  Leuk zeg!
  Ik kende het nog niet. Ik scrub al wel met (kokos)olie en suiker…
  Ook heel fijn.
  …maar nog niet met kurkuma. Kan het wel eens proberen.
  Hoef alles nog kikkererwten meel te kopen.

  Scrub/geniet ze!

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 13, 2016 at 8:14 am

   Heee Gonny, wat leuk dat je ook al bijna op deze manier scrubt. Puur natuur, zonder nasties. Dat is het allerbeste voor je huid. Ik heb best wel een gevoelige huid en kan niet overal tegen anders reageert mijn huid direct. Maar goed dit product bestaat ook alleen maar uit natuurlijke ingredienten dus had ook niet anders verwacht. Maar mij huid zag er na afloop echt heel goed uit!! Fijne dag. X

 • Reply
  Babs
  juli 13, 2016 at 10:00 am

  Wat bijzonder! Kurkuma slik ik ook als supplement, is super gezond. Ik ben ook dol op scrubben. Met kurkuma kan je ook je tanden poetsen, eerst geel en volgens zeggen daarna steeds witter 🙂

 • Reply
  Anna Gerrie - Beautyonthefarm
  juli 13, 2016 at 12:37 pm

  Lijkt mij een fijne scrub! Toch ben ik altijd bang dat kurkuma mijn huid geel achterlaat haha, daarom heb ik het nog niet geprobeerd.

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 14, 2016 at 7:19 am

   bedankt voor je reactie op mijn blog over de YLLO kurkuma scrub, omdat er niet alleen kurkuma in de scrub zit heb je absoluut niet te maken dat het geel achter blijft op je gezicht. Ik heb mijn huid net zoals elk anders masker goed afgespoeld met lauw warm water en er was niks geels meer te zien. Zal ik je anders wat opsturen? kan je het zelf even uitproberen? Ik hoor het wel. Fijne dag.

 • Reply
  Melike
  juli 13, 2016 at 8:24 pm

  Dit lijkt me echt een fijne scrub, ik heb al veel goeds gelezen de laatste tijd over kurkuma. Ook goed om te lezen dat er dus echt alleen maar natuurlijke ingrediënten in zitten.

 • Reply
  Anne-Marie
  juli 14, 2016 at 6:46 am

  Ik ben net als jij dol op scrubben en maskertjes! Ik wil ook nog graag eens zo’n foam mask proberen, heb jij dat al eens gedaan?

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 14, 2016 at 7:22 am

   Staat nog heel hoog op mijn lijstje om dat eens te proberen. Lijkt me ook een heel fijn product voor de huid. Wil je anders dat ik je even wat YLLO kurkuma scrub op stuur? dan kan je het zelf even uitproberen. Ik hoor het wel. X

 • Reply
  Bodil
  juli 14, 2016 at 8:26 pm

  Fijne review! (Geweldige foto ook! 🙂 )

  • Reply
   Anne-Marie
   juli 18, 2016 at 8:40 am

   Ik heb je een mailtje gestuurd, heb je die gekregen? XX

   • Reply
    Anne-Marie
    juli 18, 2016 at 8:41 am

    Sorry, die was voor Claudia bedoeld 🙂

  Leave a Reply