Fashion

7 EENVOUDIGE TIPS OM GELUKKIG EN GEZOND TE BLIJVEN tijdens Covid-19

7 EENVOUDIGE TIPS OM GELUKKIG EN GEZOND TE BLIJVEN TIJDENS COVID-19

Of u nu actief bent of niet, werkt of niet: Covid-19 heeft ieders leven en gewoonten van de ene op de andere dag veranderd. Veel mensen hebben niet de luxe van buitenruimte en anderen leven in de binnenstad met niet veel veilige buitenruimten om te gebruiken en blijven ver weg van anderen. Het kan moeilijk zijn om gemotiveerd te blijven als je binnenshuis vastzit en weinig anders hoeft te doen dan door sociale media bladeren of Netflix kijken. Maar er zijn manieren waarop u tijdens deze beproevingen nieuwe gewoonten kunt creëren.
Ik heb een lijst met 7 tips samengesteld om je te helpen…..

7 tips van Claudia


1. Zet je wekker (het klinkt misschien raar als je niet op je werk bent) maar routine is belangrijk voor je geestelijke gezondheid. Stel het in op een tijd waarvan je denkt dat het verstandig is. Misschien 8 uur? Als suggestie. Als je eenmaal wakker bent, pak dan niet meteen je telefoon en vul je hersens met de levens van andere mensen en het nieuws. Sta gewoon op, maak je bed op en kleed je aan, zodat je niet in de verleiding komt om er weer in te gaan! Laat je telefoon met rust totdat je klaar bent met je ochtendroutine. Het duurt 2 weken om gewoontes te vormen en te doorbreken.

2. Als het mooi weer is, zet dan een raam open met uitzicht op de zon en laat een beetje natuurlijk daglicht op je huid en wat frisse lucht binnen komen, of als je de luxe van een tuin hebt, ga dan buiten zitten en ontbijten. Luisteren naar de geluiden van de natuur heeft ook bewezen positieve effecten op je geestelijke gezondheid te hebben. Je natuurlijke circadiane ritme heeft een enorm effect op je stemming, slaap en stofwisseling, evenals vele andere positieve punten.

3. Plan je maaltijden: boodschappen doen is een nog omslachtiger klus geworden, nu we het alleen moeten doen maar ook in de rij staan ​​om zelfs maar in de supermarkt te komen, dus maak een plan van elke maaltijd 3 keer per dag en snacks en maak een boodschappenlijstje om ervoor te zorgen datje niets mist en meer onnodige uitstapjes moet maken. Tel je calorieën met een app. Je hebt nu tijd om na te denken over wat je eet, gezondere keuzes te maken en ook iets interessants te gaan koken.

4. Probeer niet de hele dag cafeïne te drinken, het beïnvloedt je hydratatie, bijnierstelsel en onderbreekt zelfs je hormonen. Drink veel water en je zult je alerter en beter voelen.

7 EENVOUDIGE TIPS OM GELUKKIG EN GEZOND TE BLIJVEN TIJDENS COVID-19

5. Maak gebruik van je plaatselijke sportscholen en trainers die online fitnesslessen doen, probeer iets nieuws in het comfort van je eigen huis. Je zult je niet alleen beter voelen omdat lichaamsbeweging endorfine afgeeft, maar je helpt ook je metabolisme en zorgt ervoor dat je beter slaapt. Oefening is noodzakelijk voor een goede geestelijke gezondheid, dus maak er een prioriteit van. Er zijn zoveel youtube-video’s die je gratis kunt gebruiken, dus er valt niets te verliezen. Ik zelf probeer elke dag een wandeling te maken van 6 tot 8 km, daar word ik enorm ontspannen van en geniet ik volop van het buiten zijn..

6. Zet regelmatig een groepschat op met familie of vrienden om contact te houden, of het nu gaat om een ​​virtueel tuinfeest, etentje, themafeest of pubquiz, wees creatief en het geeft je iets om naar uit te kijken.

7. Wees elke dag dankbaar. In plaats van je te concentreren op alle minpunten van deze situatie, probeer dan hardop alles te zeggen waar je dankbaar voor bent, bijvoorbeeld je familie, vrienden, koelkast vol eten, je mooie huis, je gezondheid. Dankbaar zijn is de ware weg naar geluk en dat kunnen we allemaal elke dag beoefenen.

And last but no least, nog twee tips…… vind ik dat we ons zelf ook wel eens mogen verwennen.  En dan kan ik zo genieten van het aanbod aan mooie, hippe en draagbare items die ik dan vindt op mijn favoriete webshops, waar ik regelmatig iets bestel. Modemusthaves, Zalando, ASOS en The Outnet. Tijdens mijn zoektocht naar lente/zomer- item stuitte ik op de webshop van OTTO . Ik heb niet echt 1 bepaalde stijl. Ik draag wat ik mooi vindt want dan voel ik me goed en zelfverzekerd en dat straal ik dan ook uit naar de ander.  En die look is de ene dag lekker casual en comfy maar heb ik een event of een gezellig avondje uit, dan kies ik vaak wel voor iets met een glitter of een beetje glamour want dat past ook weer heel goed bij mij.  In de lente/zomer draag ik veel (maxi) jurken en zie je me niet in een korte broek bijvoorbeeld.  

7 EENVOUDIGE TIPS OM GELUKKIG EN GEZOND TE BLIJVEN TIJDENS COVID-19

Ik ben ook een enorme fan van maxi rokken. Er zijn zoveel leuke outfits te zien met de lange rok en ook op straat zie je steeds meer prachtige vrouwen met elegante looks voorbij komen. Maxi-rokken, zoals we denk ik allemaal weten, zijn niet alleen één van de meest comfortabele, flatterende en draagbare items om te dragen, maar ze zijn ook verrassend veelzijdig. Maxi rokken kan je lagen/combineren met andere belangrijke garderobe stukken waardoor ze de perfecte overgangsstuk zijn voor de komende zomer maanden.  Dit alleen maakt maxi jurken en rokken mijn favoriete kledingstukken om voor de zomer te dragen, omdat je lekker creatief bezig kan zijn met stukken die je al in je kast hebt hangen, gecombineerd met leuke accessoires.

Ik heb veel gehad aan het boek van Bastiaan van Schaik. Hij schreef het boek Dress to impress,  Een stijlgids(met tips) voor ambitieuze vrouwen, hij geeft praktische tips over het kiezen van kleding om te dragen op het werk.

Heb jij nog tips voor mij? Laat dan gerust een reactie achter.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply