Fashion Lifestyle

Online: Hoe koop je veilig je herfstkleding online?

Hoe koop je veilig je herfstkleding online?

Hoe koop je veilig je herfstkleding online?

Het weer begint te veranderen, bladeren vallen van de bomen en de herfst staat voor de deur. Het is tijd om je zomerkleding op te bergen en je garderobe bij te werken met warme en trendy herfstmode. Online winkelen voor kleding kan een handige manier zijn om je stijl te vernieuwen, maar het is natuurlijk belangrijk dat je veilig online aankopen kunt doen. Lees snel verder voor tips hoe je dit doet.

Bekende retailers en recensies

Het begint allemaal met de keuze van de juiste online winkel. Ga voor bekende retailers of merken die je vertrouwt. Kom je bijvoorbeeld uit bij een online winkel waar je nooit eerder van hebt gehoord, dan is het goed om recensies te lezen. Die kun je onder andere vinden op de website van Trustpilot. Daarnaast kan je ook aan vrienden vragen of zij al eerder bij een bepaalde winkel iets hebben besteld. Zo voorkom je onverwachte verrassingen. 

Beveiligde website

Iets waar je misschien niet meteen aan denkt als je online gaat shoppen is de beveiliging van de website. Ga je bijvoorbeeld naar de website van de Zara, dan weet je dat het allemaal goed zit. Er zijn echter ook veel websites die onbekend zijn en geen beveiliging hebben. Deel in deze gevallen geen financiële informatie. Je herkent een onveilige website door naar het webadres te kijken. Begint de URL met “https://” in plaats van alleen “http://”? Dan is de website veilig. De “s” in “https” staat voor ‘secure’ en geeft aan dat de website gebruikmaakt van encryptie om je gegevens te beschermen. Bovendien moet je een pictogram van een hangslot zien in de adresbalk van je browser.

Sterke wachtwoorden

Als je een account aanmaakt bij de online winkel, gebruik dan sterke, unieke wachtwoorden. Vermijd het gebruik van eenvoudige wachtwoorden en deel je inloggegevens nooit met anderen. Gebruik ook wachtwoordbeheerders om je wachtwoorden veilig te bewaren. Deze staan tegenwoordig al automatisch op je laptop. Zo vergeet je je wachtwoorden nooit.

Retourbeleid

Lees het retourbeleid van de winkel zorgvuldig door voordat je iets koopt. Als je pakketje aankomt, wil je natuurlijk alles meteen passen en kijken of het je staat. Mocht je daarna iets willen ruilen, dan is het goed om te weten wat het retourbeleid is. Moet je extra betalen? Is er een bepaalde termijn waarbinnen je pakket moet retourneren? Dit zijn een aantal vragen waar je het antwoord op wilt weten, zodat je niet ineens extra kosten moet betalen waar je in eerste instantie niet op rekende.

Hoe koop je veilig je herfstkleding online?

Veilig betalen op andere websites

Of je nu een nieuwe outfit koopt, een tv online bestelt of bijvoorbeeld online games aanschaft, het is belangrijk om veilige betaalmethodes te gebruiken die betrouwbaar zijn en de kans op fraude wegnemen. PayPal en iDEAL zijn twee betaalmethoden die door miljoenen consumenten en bedrijven worden gebruikt. Deze twee betaalmethodes bieden extra beveiligingslagen en kunnen je geld beschermen in geval van een geschil. Het is niet voor niets dat bijvoorbeeld Nederlandse casino’s met IDEAL werken om de veiligheid met betrekking tot betalingen te waarborgen en dat ook veel banken dit doen. Tikkie is een ander voorbeeld die iDEAL gebruikt om mensen geld naar elkaar over te laten maken. Ga je dus een online betaling doen? Kijk dan of je de methoden herkent en doe onderzoek als je twijfelt over de veiligheid.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply