Beauty

Beauty report: Rio Rosa Mosqueta Huidolie

Hoofdfoto

Onze huid krijgt heel wat te verduren door de jaren heen. De zon, acne, een val, operatie, stress/slecht slapen, littekens en ga zo maar door. Het herstellen van de huid, willen we dat niet allemaal? Rozenbottels zijn al eeuwen een belangrijk onderdeel van onze westerse (natuur) geneeskunde. De Romeinen maakten al gebruik van de genezende werking van de roos. Rio Rosa Mosqueta huidolie is gemaakt van de zaden van de rozenbottels en ik wil heel graag dat jullie kennis maken met deze wonderolie en wat deze olie kan als het gaat om het herstellen van de huid.

Rio rosa (Medium)

Rio Rosa Mosqueta

Veel claims en beloftes op de verpakking! De muskus roos ( rosa mosqueta ) groeit van nature in het Andesgebergte in Chili. Ze bevatten een ECO CERT label en staan voor fair trade en duurzaamheid. Alle producten van Rio Rosa Mosqueta bevatten 100% zuivere, geurloze Rosa Mosqueta olie zonder toevoegingen en vrij van parfum, parabenen, paraffine (minerale olie), dierproefvrij en synthetische stoffen. Rio Rosa Mosqueta olie wordt gewonnen uit de rozenbottels en is bijzonder rijk aan essentiële vetzuren en retinolzuur (ruim 90% van de olie) die noodzakelijk zijn voor huidvernieuwing. Hierover hieronder meer.

informatie (Medium)no nasties (Medium)

 

 

Rio Rosa Mosqueta olie

De pure olie uit de zaden van de rozenbottels zijn al generaties lang het schoonheidsgeheim van de prachtige latina’s. Het is het best bewaarde schoonheidsgeheim van de Zuid-Amerikaanse vrouw. De rozenolie is puur, geurloos en 100% natuurlijk. Rio Rosa is uniek, precies zoals de natuur het bedoeld heeft. De olie uit de rozenbottels is een rijke bron van vitamines A,C en E en essentiële vetzuren die huidvernieuwing stimuleren en de huid hydrateren.  Ons lichaam heeft deze vetzuren nodig om nieuwe huidcellen aan te kunnen maken en dus littekenweefsel te kunnen slinken. Naast een hoge concentratie van essentiële vetzuren bevat Rosa Mosqueta olie ook retinol zuur – een natuurlijke vorm van vitamine A. Dit ingrediënt is deels de verklaring van de werkzaamheid van Rio Rosa Mosqueta bij littekens en huidverouderingstekenen, zoals pigmentvlekken die lichter werden. Daarnaast heeft de olie een positief effect op rimpels en striae die duidelijk minder zichtbaar werden. Deze gunstige effectten op het vernieuwingsproces in de huid is wetenschappelijk onderzocht, hierin wordt aangetoond dat zelfs oude, vervormde en donkere littekens door de rozenbottelolie gunstig beïnvloed kunnen worden.

Deze olie kun je gebruiken voor

  • Littekens
  • Huidstriemen en striae
  • Rimpels
  • Kraaienpootjes
  • Pigmentvlekken
  • Droge huid

flesje (Medium)fles open (Medium)

 

 

Mijn ervaring

Doordat deze olie behoort tot de drogende oliën, laat het zich goed verdelen en wordt het snel door de huid opgenomen. Deze olie heeft een mooie zachte textuur en absorbeert heel snel. Het voelt niet aan als een droge olie maar wordt gewoon makkelijk opgenomen door de huid en laat de huid erg zacht aanvoelen. Ik heb deze olie nu elke dag een maand gebruikt en ik ben er heel erg  blij mee. Ik heb een vrij droge huid en mijn huid heeft zeker in deze periode droge ruwe en schilferige plekjes. Die soms ook jeuken. Nu ik dit product dagelijks gebruik voelt mijn huid weer zacht en soepel en gehydrateerd aan en zijn de plekjes weg. De olie is echt een weldaad voor mijn huid. Echt een aanrader. Ik gebruik maar een paar druppels olie (hoge concentratie) omdat dat voldoende is om mijn beschadigde huid aan te pakken. Daarna masseer ik de olie lekker in mijn huid en laat het even inwerken.

Er zijn twee formaten van de Rio Rosa Mosqueta huidverzorgingsolie beschikbaar namelijk: Rio Rosa Mosqueta olie (20ml voor €16,95 en 50ml voor €29,95)

Voor meer informatie over dit merk. Hierbij de link: Rio Rosa

Rio Rosa Mosqueta producten zijn verkrijgbaar bij  natuurwinkels, gezondheidswinkels( o.a De Tuinen en G&W), drogisterijen en in diverse online shops.


 

Ben jij al bekend met de producten van Rio Rosa Mosqueta?

 

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply