Beauty Lifestyle

Natuurlijke Collageen in Poedervorm- Niche4health

Mensen hebben twee wensen. Gezond oud worden en jong blijven. Het geldt in elk geval wel voor mij. Hoewel ik wel een beetje moeite heb met mijn steeds hoger wordende leeftijd ben ik ook dankbaar voor elke leeftijd die ik weer weet te bereiken. En ik hoop dan ook nog heel erg veel verjaardagen te mogen meemaken in goede gezondheid. Maar toch wil ik jong blijven. En dan bedoel ik vooral dat ik er nog steeds zou willen uitzien als een 20-jarige. En jullie kennen mijn zoektocht naar de eeuwige jeugd en ook dat ik die nog steeds niet gevonden heb. Toen ik ruim 2 maand geleden de vraag kreeg van Nice4health om hun Hydrolyzed Collagen, collageen in poedervorm uit te proberen, hoopte ik dat de Fountain of Youth een stapje dichterbij is gekomen. Nieuwsgierig naar het resultaat? Lees dan snel verder.

We weten allemaal dat gezond eten en veel water drinken de minimale voorwaarde is voor een goed functionerend lichaam. Maar weet jij ook dat zelfs in een gezond lichaam er voor de huid vrijwel niets over blijft? Dat komt omdat alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen worden gebruikt voor het functioneren van vitale functies in het lichaam. Ik ben destijds begonnen met het slikken van Nutricosmetics en ben echt overtuigt van de de kracht daarvan. Ik heb er op mijn blog verschillende artikelen over geschreven. Nutricosmetics zijn voedingsstoffen met een positieve werking op de huid.

Waarom is collageen belangrijk?

Collageen is een lijmvormend eiwit dat één van de hoofdbestanddelen (70%) van het bindweefsel in de menselijke huid is. Het wordt aangemaakt door de fibroblasten, speciale cellen in dit bindweefsel. De collageenvezels vormen een netwerk waaraan de huid haar stevigheid, textuur, dikte en weerstand ontleent. Collageen is ook verantwoordelijk voor het vernieuwingsproces van de huid. Naarmate we ouder worden neemt de collageenproductie af wat zorgt voor verlies van volheid van de huid en toename van rimples. Collageen is dus onmisbaar voor een stevige huid. Dus niet alleen voor je gezicht maar voor je hele lijf!

Ik houd mijn collageen dus op peil met gezond eten, veel water drinken en mij huid onderhouden  met producten waar collageen in is verwerkt en daarnaast alles uit het leven halen wat erin zit en enorm te genieten van de kleine dingen. Het is misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maar te veel stress heeft enorm veel  invloed op onze gezondheid/uitstraling.

Freddy op de gezondheidsbeurs

Niche4 health

Nice4health is opgericht door Freddy Hoyng. In 2009 was hij werkzaam bij een grote producent van Collageen en in die tijd veel geleerd en ervaring opgedaan over de pluspunten van het menseigen eiwit. Hij had een bovengemiddelde interesse in collageen omdat er in zijn familie reuma voor komt en hij ook last kreeg van gewrichtspijn. Freddy is toen dagelijks aanbevolen 10 gram Collageen hydrolysaat  als poeder gaan innemen.

Hij was nooit echt een voorstander van shakes en gezondheidsproducten, die zogenaamd erg goed voor je zijn, maar in dit geval had hij niets te verliezen… Hij sport regelmatig en na 2 maanden had hij minder last en pijn in zijn gewrichten. 10 gram Hydrolyzed Collagen hoort al jaren bij zijn koffie/thee moment.

Eigenlijk door vragen uit zijn omgeving heeft hij een product laten ontwikkelen in de meest pure vorm; zonder additieven en in combinatie met vitamines. Het is een natuurlijk en veilig product waar hij helemaal achter staat.

Hydrolyzed Collagen van Niche4Health

De aanmaak van collageen neemt drastisch af na je 30ste, waardoor je extra vatbaar wordt voor blessures en andere kwaaltjes. Gehydrolyseerd collageen is een zeer gemakkelijk opneembare poedervorm van collageen, dat het natuurlijke proces ondersteunt.

Het collageen van Niche4Health is van het merk Peptan®: hét merk onder de collageen peptiden. Ze werken nauw samen met de producent en wordt geproduceerd door supermoderne en gecertificeerde fabrieken in Frankrijk en Brazilië. Het overtreft de hoogste internationale voedsel- en kwaliteitsnormen en is volledig traceerbaar. Deze premium kwaliteit collageen-peptiden is 100% natuurlijk, veilig en vrij van conserveringsmiddelen en additieven. Gehydrolyseerd collageen is een unieke, hoog geconcentreerde combinatie van verschillende essentiële en niet-essentiële aminozuren  ‘Gehydrolyseerd’ betekent dat het enzymatisch verteerd wordt, waardoor het collageen opgesplitst wordt in kleinere ketens van aminozuren, de peptiden. Daardoor is het makkelijk verteerbaar en wordt het snel opgenomen door je lichaam.

Gehydrolyseerde natuurlijke collageen van Niche4Health:

 • Draagt bij aan soepele gewrichten
 • Draagt bij aan een strakke huid
 • Draagt bij aan sterke botten
 • Draagt bij aan soepele spieren

Bestanddelen

Ingrediënten: Gehydrolyseerd collageen (99,5%), Vitamine C (ascorbinezuur), Vitamine D (cholecalciferol)

Voedingswaarden per 100 g per dag 10 g
Energie

 

Vet

waarvan verzadigd

Koolhydraten

waarvan suikers

Eiwitten

Zout

1523 kJ

358 Kcal

0 g

0 g

0 g

0 g

89,5 g

1,47 g

152,3 kJ

35,8 Kcal

0 g

0 g

0 g

0 g

8,95

0,147 g

GEHYDROLYSEERD COLLAGEEN PER DAGDOSIS % RI∗
Vitamine C

Vitamine D

40 mg

5µg (200UI)

50%*

100%*

 • De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden
 • Mag niet dienen ter vervanging van een gezond en evenwichtig dieet, noch ter vervanging van een gezonde levensstijl
 • Geen toegevoegde suikers of zoetstoffen
 • Dit product is niet geschikt voor vegetariërs en veganisten
 • Dit product is Halal en Kosher gecertificeerd
 • Buiten bereik van jonge kinderen bewaren

Verpakking Niche4health natuurlijke collageen

Dit product komt in een bus van 250 gram inclusief een maatschepje. Waardoor je precies 25 dagen doet met 1 bus. Je lost het product op in 200 ml water of in een andere drank (smoothie, yoghurt, thee of koffie). Het product is smaakloos.

Claudia en natuurlijke collageen in poedervorm

Ik heb nu bijna 2 maanden dit natuurlijke collageen van Niche4health elke dag gebruikt en ik ben mij specifiek gaan concentreren op mijn huid, haren en nagels. Ik loste 10 gr collageen poeder op in water of yoghurt. Wat ik echt heb geconstateerd is dat mijn droge scheenbenen die eruit zien als een woestijn en mijn droge rimpelige handen echt een metamorfose hebben ondergaan. Daarnaast heb ik veel minder haaruitval en heb ik hele mooie sterke nagels, die vervolgens groeien als kool. Uit onderzoek is gebleken dat collageen dat wordt gegeten/gedronken uiteenvalt en in het bloed terecht komt. Daardoor worden de fibroblasten gestimuleerd en maken ze meer collageen aan. Ook wordt er meer hyaluronzuur aangemaakt. Het is vele malen effectiever dan het op de huid smeren van collageen. Ik vind dat mijn huid na ongeveer 6 weken gebruik er vitaal en gezond uitziet. Ik kreeg van verschillende mensen om mij heen complimenten over mijn huid. Vorige week nog op een event kon iemand niet geloven dat ik 48 jaar ben en moest ik mijn ID laten zien whahahahaha. Mijn huid voelt lekker gehydrateerd, strakker en zacht aan.  Ik zie het drinken van vloeibaar collageen als een mooie en positieve aanvulling  op een gezonde levensstijl en ík blijf het gebruiken.

Dit product gehydrolyseerd collageen kost €21, 50. Neem gerust eens een kijkje op de website voor meer informatie.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen?

 

Heb jij wel eens een collageenproduct gebruikt?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Gonny
  april 11, 2017 at 4:43 pm

  Heej lieve Claudia…
  Dat klinkt veelbelovend! Fijn dat je er zoveel voordelen van ervaart.
  Wat zul je stralen op de bruiloft.
  Xxx♡

 • Reply
  Sonja
  april 11, 2017 at 7:09 pm

  Ja… ik heb dit al eens van een ander merk mogen ervaren en moet zeggen dat mijn kippenekje er destijds strakker uitzag!
  De prijs is bij deze fabrikant een stuk aantrekkelijker! Yeah!

 • Leave a Reply