Beauty

Ceasar Salade met kip en bacon

Wie is er niet dol op Ceasar Salade? De combinatie van een gekookt eitje, ansjovis, parmezaan, kip, knapperige en frisse sla en die overheerlijke dressing valt altijd in de smaak. Hier in dit huis zijn we dol op Ceasar salade. Het is in onze ogen echt de King of Salad. Hij is een echte bink in al zijn eenvoud en smaak. Een ideaal gerecht om te maken in dit warme en plakkerig weer waarbij je echt geen zin hebt om achter de potten en pannen te staan. Die van mij maak ik met een kipfiletje en gebakken bacon( hoort er officieel niet in maar oh zo lekker!).

Ceasar Salade

De caesarsalade is genoemd naar Ceassar Cardini (1896-1956), een hotel- en restauranteigenaar vlakbij de Mexicaans-Amerikaanse grens, en begenadigd chef-kok van Italiaanse afkomst. De salade is niet bedacht maar ontstond uit nood op een druk moment namelijk op 4 juli 1924: hij begon aardig door zijn voorraad heen te raken, terwijl de tent tjokvol zat met hongerige mensen vanwege de nationale feestdag.  Volledig in paniek, met de laatste ingrediënten die hij in huis had improviseerde hij een salade bij elkaar. Toen gasten later terugkwamen in de zaak en speciaal naar deze salade vroegen, wist Caesar dat hij een fanastische vondst had gedaan. De salade werd naar hem vernoemd en is erg populair de in Verenigde Staten. (de naam heeft dus niets te maken met Julius Ceasar).

Ingrediënten

voor 2 personen

6 plakjes bacon
1 zakje veldsla ( 50gr)
2 eitjes
4 eetlepels Parmezaan
1 zakje  Romaine sla                                                                                                                                                         2 kleine kipfiletje                                                                                                                                                               15 cherrytomaatjes

Dressing
2 el mayonaise
Sap van een halve citroen
2 st. ansjovis
2 eetlepels Parmezaan
1 teentje knoflook
Peper en zout                                                                                                                                                                     ½ el Worcestershire sauce

Ik gebruik alleen ansjovis door de dressing maar als je het lekker vindt, kun je ansjovis ook door de salade heen husselen.

Bereiding

Was de Romaine en veldsla en leg op ieder bord een helft. Halveer de tomaatjes en verdeel op het bord

Kook de eitjes in ongeveer 6 minuten zacht. Pel ze en halveer ze. Verdeel de eitjes over de borden.

Bak de bacon goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel 3 plakjes per persoon over de borden.

Maak een dressing door alle ingrediënten kort te mengen met een staafmixer. Wil je de dressing iets dunner hebben voeg dan een tikkeltje water toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Ik hussel vervolgens de sla met de tomaatjes en dressing met de hand door elkaar en strooi als laatste de Parmezaanse kaas over de salade, en klaar en kees.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!
Wat is jouw favoriete salade?
Blog you zoen,
Claudia XOXO

 

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Marleen@Burgertrutjes
    juli 22, 2016 at 3:01 pm

    Ziet er heerlijk uit! Bacon is ALTIJD goed 😉

  • Reply
    hilde
    juli 22, 2016 at 5:10 pm

    Klinkt zalig! Ik hou van salade met koude pasta, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes etc….heerlijk!

  • Reply
    Marije
    juli 22, 2016 at 5:40 pm

    Heerlijke salade en zo makkelijk te maken!

  • Reply
    Jennifer
    juli 25, 2016 at 7:26 pm

    Nou Claudia ziet er goed uit hoor! Krijg al honger van haha 😀

  • Leave a Reply