Ceasar Salade
De caesarsalade is genoemd naar Ceassar Cardini (1896-1956), een hotel- en restauranteigenaar vlakbij de Mexicaans-Amerikaanse grens, en begenadigd chef-kok van Italiaanse afkomst. De salade is niet bedacht maar ontstond uit nood op een druk moment namelijk op 4 juli 1924: hij begon aardig door zijn voorraad heen te raken, terwijl de tent tjokvol zat met hongerige mensen vanwege de nationale feestdag. Volledig in paniek, met de laatste ingrediënten die hij in huis had improviseerde hij een salade bij elkaar. Toen gasten later terugkwamen in de zaak en speciaal naar deze salade vroegen, wist Caesar dat hij een fanastische vondst had gedaan. De salade werd naar hem vernoemd en is erg populair de in Verenigde Staten. (de naam heeft dus niets te maken met Julius Ceasar).
Ingrediënten
voor 2 personen
6 plakjes bacon
1 zakje veldsla ( 50gr)
2 eitjes
4 eetlepels Parmezaan
1 zakje Romaine sla 2 kleine kipfiletje 15 cherrytomaatjes
Dressing
2 el mayonaise
Sap van een halve citroen
2 st. ansjovis
2 eetlepels Parmezaan
1 teentje knoflook
Peper en zout ½ el Worcestershire sauce
Ik gebruik alleen ansjovis door de dressing maar als je het lekker vindt, kun je ansjovis ook door de salade heen husselen.
Bereiding
Was de Romaine en veldsla en leg op ieder bord een helft. Halveer de tomaatjes en verdeel op het bord
Kook de eitjes in ongeveer 6 minuten zacht. Pel ze en halveer ze. Verdeel de eitjes over de borden.
Bak de bacon goudbruin in een droge koekenpan. Verdeel 3 plakjes per persoon over de borden.
Maak een dressing door alle ingrediënten kort te mengen met een staafmixer. Wil je de dressing iets dunner hebben voeg dan een tikkeltje water toe. Breng de dressing op smaak met peper en zout. Ik hussel vervolgens de sla met de tomaatjes en dressing met de hand door elkaar en strooi als laatste de Parmezaanse kaas over de salade, en klaar en kees.
4 Comments
Marleen@Burgertrutjes
juli 22, 2016 at 3:01 pmZiet er heerlijk uit! Bacon is ALTIJD goed 😉
hilde
juli 22, 2016 at 5:10 pmKlinkt zalig! Ik hou van salade met koude pasta, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes etc….heerlijk!
Marije
juli 22, 2016 at 5:40 pmHeerlijke salade en zo makkelijk te maken!
Jennifer
juli 25, 2016 at 7:26 pmNou Claudia ziet er goed uit hoor! Krijg al honger van haha 😀