Beauty

Charlotte Tilbury Mascara’s Hot or Not

Hallo beauties! Als je nu op mijn blog bent, vraag je je waarschijnlijk af of de internet obsessie van Charlotte Tilbury je geld waard is. Ik ga je mijn mening geven van twee mascara’s die ik heb gekocht :). Ik heb nu eenmaal een mascara  obsessie die zich op mijn 12 de manifesteerde en ontdekte ik de kracht van mascara. De veteraan beroemde make-up artist heeft eindelijk in 2013 de lancering  gehad van haar gelijknamige cosmetica lijn. Al haar kennis, ervaring en beautysecrets komen samen in haar eigen collectie. Sinds de lancering in 2013 is de collectie een wereldwijde hit. Charlotte’s Magic Cream, een moisturizer met SPF 15, is één van haar bestverkochte producten. Ik testte De Full Fat Lashes mascara en de Legendary Lashes mascara uit. Kijk je snel mee naar mijn ervaring?

Charlotte Tilbury

Charlotte Tilbury is een Britse make-up artist met ruim twintig jaar ervaring in de mode- en beautyindustrie. Ze is in London geboren maar opgegroeid op Ibiza in een zeer creatieve omgeving omringd door kunstenaars, acteurs, schrijvers en muzikanten. Haar fascinatie voor make-up startte op jonge leeftijd. Sindsdien is ze verslaafd aan make-up. Haar vader is een schilder en haar moeder is een product manager,  dus ze wist dat ze ook de creatieve kant op zou zoeken toen ze in aanraking kwam met de inspirerende make-up artist Mary Greenwell. Ze ging in opleiding op de Glauca Rossi School voor make-up in Londen en streefde ze naar een carrière als make-up artist. Charlotte is van mening dat elke vrouw zich graag mooi, sterk en sexy voelt en make-up dé manier is om dit te bereiken.

Charlotte Tilbury pakketje1

In dit pakketje zaten de mascara’s met 5 samples

Mascara’s zijn zo persoonlijk, dus ik was verschrikkelijk benieuwd of de Full Fat Lashes en de Legendary Lashes ook bij mij goed zou uitpakken. Zijn dit eindelijk de beste mascara’s tot nu toe? God zegene de greep, kijk je mee?

De Full Fat Lashes Mascara

Charlotte Tilbury Full Fat open

Charlotte Tilbury omschrijft deze mascara als ‘ de beste mascara in de wereld ‘ ben  ik het daarmee eens? Let’s find out. De Full Fat Lashes mascara heeft een vrij normaal borsteltje van “echte” haren die netjes dicht op elkaar staan. De formule is mooi zwart, maar om eerlijk te zijn worden mijn wimpers niet echt “full & fat”, het effect valt een beetje tegen, zelfs na een paar laagjes.  Nee, van deze mascara word ik niet echt blij, misschien komt dat nog? Na een paar uur merk ik dat de wimpers wat zacht worden en zou ik voor het mooie gevoel nog een laagje willen aanbrengen, de houdbaarheid kan dus beter. De formule zelf is niets bijzonders,  ik heb betere ervaring met andere andere high-end mascara’s, zelfs met goedkopere . Het voelt eigenlijk een beetje “uitgedund”,  en de mascara  begint na verloop van tijd te ‘vlekken’ en neemt het lift effect af. Ik zet meestal alleen een laagje mascara op, maar met deze variant ben ik bezig met het aanbrengen van wel vijf lagen alleen maar om meer volume te krijgen. Ik krijg beter wimpers van Estée Lauder Sumptuous Extreme Lash Volume Mascara.

De Legendary Lashes mascara

Charlotte Tilbury Legendary open

Geïnspireerd door sterren en supermodellen, geboren op de rode loper, deze revolutionaire nieuwe-lash verbeterende elastische formule die de wimpers verlengt als een stuk elastiek voor de meest weelderige wimpers van je leven met 13x meer volume in slechts drie lagen! De mascara klontert en barst totaal niet. Deze unieke mix van nieuwe ingrediënten en innovatie maakt dat deze mascara zoveel beter is dan andere volume mascara’s.

Het bevat:

Marine Glycogeen: een nieuw ingrediënt dat de haargroei van de wimpers stimuleert omdat het de haarfollikels stimuleert tijdens hun meest actieve groeiperiode. Dit is een ingrediënt die op de langere termijn resultaat zou moeten geven, en niet zo zeer direct effect. 

Tamanu Oil: een exotische olie die de delicate wimperhaartjes beschermt en voedt. Het heeft  herstellende eigenschappen om de wimpers te beschermen, te voeden en te versterken. Een speciale, unieke mix van wassoorten geeft deze mascara zijn elastische textuur die probleemloos over de wimpers glijdt en zorgt voor dat heerlijk gewilde ‘false lash’ effect.

Carbon black: oftewel actieve kool, voor extreme stand-out wimpers en voor een diepe kleurintensiteit

Borstel: Dat borsteltje is da bomb! De innovatieve, “multi-haren flutter” borstel heeft een collectie van haren van verschillende afmetingen die vrij dicht op elkaar zitten. Ze zorgen ervoor dat elke wimperhaar hoe klein en hoe fijn dan ook, gecoat kan worden.  Deze vorm wordt ‘multi-bristle flutter’ genoemd en zoals je kunt zien is hij niet te groot, niet te klein, maar gewoon voor mij perfect. Dikke prima!

Eindoordeel:

Charlotte Tilbury Full Fat Oog

Met en zonder

Full fat lashes

Ik vind mascara’s altijd leuk om te testen! Ook al heb ik mijn eigen persoonlijke holy grail al gevonden in de Estee Lauder, ik blijf het leuk vinden om te kijken of er mascara’s zijn die wellicht nóg beter uit de test komen. Ik had hoge verwachtingen bij deze Full Fat Lashes mascara, een 5-sterren mascara die de wimpers krult en separeert en ook nog eens veel volume, lengte en drama zou moeten geven. Het begint al bij het borsteltje, waar ik niet van onder de indruk ben, eigenlijk ben ik teleurgesteld. Het is een normaal borsteltje gewoon met ‘haartjes’, zonder poespas.  Er komt niet veel mascara op de borstel, het lijkt en voelt ‘droog’. Naar mijn mening niet echt een ideale mascara consistentie. Mijn wimpers zijn vrij fijntjes en hebben meer lengte dan volume. Ook zijn ze redelijk recht. Na een 5 laagjes mascara ben ik best tevreden! Mijn wimpers zijn mooi gesepareerd en klonten niet aan elkaar vast en ze krijgen volume en lengte. Het resultaat mag er best zijn. Mijn ogen krijgen gelijk een meer ‘dramatische’ oogopslag. Het resultaat is mooi en natuurlijk. Toch is dit niet dé mascara voor mij, want na een tijdje merkte ik dat de krul er toch langzaam uitzakte helaas. Om volume te krijgen ben ik erg lang bezig, pas na vijf laagjes zien mijn wimpers er voller uit! Het is mij echt teveel werk dat ik pas na vijf lagen het -voor mij- gewenste effect krijgt. Deze mascara is misschien heel erg geschikt voor de dag maar ik houd van volle lange wimpers. Ik zal deze mascara niet meer kopen. Deze mascara kost € 29.

Legendary Lashes

Charlotte Tilbury legendary oog

Met en zonder

Mijn wimperhaartjes zijn van nature fijn en vooral ook heel recht. Alleen aan het eind van de wimpers heb ik een lichte krul. Dat komt omdat ik een buikslaper ben en mijn ogen ook altijd op het kussen liggen. Ik gebruik geen wimperkrultang. Wordt misschien wel tijd om het een x te gebruiken. Een dikke, weelderige Hollywood valse wimper effect zal de vorm van mijn oog te verbeteren, brengt kleur aan de ogen en het verbetert het frame van mijn hele gezicht. Ik was daarom erg benieuwd of Legendary Lashes mijn wimpers inderdaad legendarisch lang, zwart en vol zou maken! Ennnn ja hoorrrrrrrrr.  Whoop whoop. It did! WOW! Niet normaal wat voor een geweldig effect deze mascara geeft na 3 laagjes. Mijn wimpers zijn echt een stuk voller en het allerbelangrijkste; het houdt de krul er mooi in. Ze blijven de hele dag mooi omhoog gekruld. Conclusie:  de Legendary Lashes mascara van Charlotte Tilbury is amazing! Het maakt de wimpers lekker vol, intens zwart en houdt de krul er de gehele dag dus goed in. En dat vind ik echt geweldig voor een formule die niet waterproof is! Deze mascara geeft je wimpers echt dat gewilde false lash effect, Love it! Mascara’s zijn natuurlijk erg persoonlijk, het is maar net hoe je wimpers zijn. Wat een klein minpuntje kan zijn is dat deze mascara to much voor je is als je geen fijne wimpertjes hebt maar van jezelf volle en lange wimpers hebt. Deze mascara is geweldig, het zorgt dat mijn ogen groter lijken en laten mijn ogen spreken. Maar ik durf mijn handen niet in het vuur te steken of dat voor jou ook geldt, dat kun je het beste zelf beoordelen. Doordat deze formule niet waterproof is het makkelijk om de ogen schoon te maken met oogmake- up remover. Deze mascara van Charlotte Tilbury is definitely a keeper!

Deze mascara is aardig aan de prijs, namelijk €32 maar gezien het effect heb ik het er absoluut voor over. Dit is echt belangrijk omdat hoe langer de wimpers, des te meer een flatterende ooglook.

Charlotte Tilbury beide mascaras duidelijk

Legendary Lashes en Full Fat Lasches


Deze mascara’s zijn te koop o.a bij de Bijenkorf. De producten van Charlotte Tilbury zijn dierproefvrij. De producten worden niet verkocht in China.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!!

Wat vind jij van Charlotte Tilbury mascara’s?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Hilde
  juli 25, 2016 at 2:05 pm

  Naar Legendary Lashes ben ik super benieuwd!! Misschien toch maar eens naar de Bijenkorf 😉 ( neem ik wel mijn moeder mee, die wil namelijk nogal eens sponsoren..hahahahaha….)

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 25, 2016 at 4:02 pm

   hahah Hilde. Heel goed. De mascara’s zijn niet goedkoop. De legendary mascara ben ik erg blij mee! X

 • Reply
  Mariska
  juli 25, 2016 at 4:23 pm

  Vind het merk Charlotte Tilbury echt heel erg mooi! Maar op de een of andere manier merk ik nooit extreem veel verschil tussen mascara’s. En bij uitgebreide make-up draag ik toch nepwimpers. Die legendary lashes doet het wel heel goed zeg :O

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 29, 2016 at 2:28 pm

   Ja kan niet anders zeggen dat de legendary echt wat met mijn wimpers doen. Dus die blijft zeker.

 • Reply
  Jennifer
  juli 25, 2016 at 7:36 pm

  Jammer van Full fat lashes! En dat wel voor 29,- euro terwijl die niet waar maakt. Maar goed in tegendeel doen de Legendary lashes bij jou wel goed. Zelf heb ik van mijn eigen ook erg rechte wimpers en moet wel mijn wimper krultang gebruiken 😀 Zelf heb ik nog nooit iets van Charlotte Tilbury wat van gebruikt. Zelf ben ik tevreden met de mascara van Maybelline Lash Sensational waterproof en sinds kort Guerlain Cils d’Enfer waterproof.

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 29, 2016 at 2:27 pm

   De legendary lashes is echt een top product. Het doet echt wat met mijn wimpers. Oh die van Guerlain ken ik nog niet. Ga ik ook eens naar kijken.

 • Reply
  Yvonne
  juli 25, 2016 at 8:56 pm

  Ik heb wisselende reviews gelezen en de meeste waren niet echt goed. Ik ben ook groot fan van Estée Lauder mascara.

 • Reply
  Astrid
  juli 28, 2016 at 5:37 pm

  Ik vind de eerste mascara mooier op je wimpers, maar ik houd ook meer van dat fijne en vind de separatie van wimpers het allerbelangrijkste. Het is inderdaad persoonlijk 🙂 Maar wel echt top dat je een goede hebt gevonden, dat mag ook wel voor deze prijs 😉

 • Leave a Reply