Beauty

Faith in Nature kokosnoot shampoo

Ik ben ruim een  jaar geleden begonnen met het ontwikkelen van een voorkeur voor producten met meer natuurlijke ingrediënten en daarin zal ik altijd proberen om dierproefvrije producten te kopen als ik ze kan vinden.  Vanwege dit streven, ben ik ook mijn keuze aan het herzien als het gaat om haarverzorging.  Op mijn blog heb je verschillende reviews gelezen kunnen lezen over de mooie biologische haarproducten van PHB Ethical beauty en Himalaya. Maar ik dacht er kan nog wel een bij. Dus op mijn zoektocht naar een milieuvriendelijk product die betaalbaar en van hoge kwaliteit is, hoefde ik niet ver te zoeken, ik liet mijn oog vallen op het merk Faith in Nature. Alleen al die naam roept bij mij een gezond gevoel op en velden met prachtige zonnebloemen die zachtjes meebuigen in de wind.

Faith in Nature

Faith in Nature werd 30 jaar geleden opgericht door Rivka Rose. Zij staat vandaag de dag ook nog aan het hoofd van de onderneming samen met haar man Aaron.

Het geheim achter de natuurlijke producten van dit merk schuilt in het samenspel van versterkende effecten van eeuwenoude plantenkunde met hedendaagse productietechnieken. In hun fabriek in Groot-Manchester weten ze oud en nieuw harmonieus met elkaar te verzoenen.

 • Natuurlijke producten die zowel ethisch verantwoord als milieuvriendelijk zijn
 • ZONDER SLS, SLES, parabenen of genetisch gemanipuleerde ingrediënten
 • ZONDER synthetische geur- of kleurstoffen
 • Enkel natuurlijke of ecologisch gecertificeerde bewaarmiddelen worden gebruikt
 • De meeste producten zijn Vegan Society gecertificeerd
 • Winnaar van FreeFrom Skin Care Awards 2014 (Gold Award)
 • PH Neutraal
 • Volledig biologisch afbreekbaar
 • Geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk
 • Bevat glycerine en natuurlijke vitamine E
 • Flessen gemaakt van gerecycled materiaal, indien beschikbaar

Faith in Nature symbols

Faith in Nature kokosnoot shampoo

Het was een vrij voor de hand liggende keuze voor mij  om- hun bekroonde kokosnoot shampoo uit te gaan proberen. Want als je mijn blog een beetje volgt weet je inmiddels dat ik dol ben op kokos. De geur van kokos laat me wegdromen naar tropische stranden en roept beelden bij mij op van palmbomen, een warme bries, azure blauwe zee en chillen op het strand. Het past perfect bij de zomer! Ahh, wat een gelukzaligheid. Deze shampoo is speciaal ontwikkeld met aromatherapie oliën om haar en hoofdhuid met natuurlijke ingrediënten te verzorgen.

De verpakking

De fles heeft een eenvoudig, functioneel ontwerp. Een plastic fles en de dop is makkelijk te openen vanwege de handige klikdop. Het etiket bevat een grote afbeelding van een kokosnoot met daarop een donkerder vlak waar de productinformatie op staat. Duidelijk vormgegeven en in mijn ogen best aantrekkelijk! Het product is verkrijgbaar in twee maten 400 ml voor €7,95 en maar liefst een 5 liter fles voor €69.  Faith in Nature shampoos en conditioners zijn verkrijgbaar in een ruime keuze aan geuren en samenstellingen. Ieder product is speciaal ontwikkeld voor een bepaald haartype om zo gericht aan jouw wensen te voldoen. De shampoos bevatten een hoge concentratie aan kruidenextracten en essentiële oliën. De conditioners helpen de vochtbalans van je haar te behouden en geven het een subtiele beschermende laag voor een zacht en makkelijk doorkambaar resultaat. Deze shampoo is geschikt voor normaal tot droog haar.

Faith in Nature dop

Faith in Nature Kokosnoot Shampoo – Ingrediënten:

Ingrediënten: Aqua (Water), ammoniumlaurethsulfaat *, cocamidopropylbetaïne *, Maris sal (zeezout), Polysorbaat 20 *, glyceryllauraat *, Cocos nucifera (kokos) olie **, Glycerine *, Tocopherol *, Helianthus annuus (zonnebloem ) zaad olie *, Parfum (Fragrance) * Steareth-4 *, Glycol distearaat *, natriumbenzoaat, kaliumsorbaat, citroenzuur *, Benzyl alcoholº

*Plantaardige herkomst  **Biologisch gecertificeerd  ºVan etherische olie

Waar ik me een klein beetje aan stoor- en ik had dat niet verwacht van de fabrikant- is dat er op de verpakking kreten staan als  ‘geen SLES’. Want het vervangende ingrediënt in deze shampoo (ALS) is een neefje van SLES en is niet milder of minder irriterend! Het zijn beide sterk reinigende stoffen die voor het schuim zorgt. Dit sulfaat wordt net als SLS uit kokos- of palmolie gehaald. Hoewel ALS  natuurlijk is, is het een best wel harde reiniger en doet hij niet onder aan SLS (Sodium Laureth Sulfate).  Het staat ook bovenaan de ingrediëntenlijst! Jammer!

Faith in Nature lijst compleet

In de hoofdrol Claudia’s haar

Wat ruikt mijn haar lekker na het wassen. Zo exotisch, zo zomers, een tropische verrassing van biologische kokosnoot! I love it!♥.  De shampoo is mild en schuimt een beetje en mijn haar voelt brandschoon. Mijn lange manen voelen heerlijk zacht en de zomerse geur van kokos in mijn haar komt helemaal tot zijn recht en blijft subtiel hangen. Het is voor mij echt een feestje onder de douche. Ik sluit mijn ogen en ruik de intense aroma’s die mijn zintuigen prikkelen en doezel ik weg in een dagdroom om vervolgens een dag tegemoet gaan zonder stress. Niet verder vertellen hoor maar ik besnuffel ook continue mijn man, want halleluja wat ruikt hij lekker! Hihihi. Ik ben echt fan van dit product ondanks de ALS. Het is een hele fijne shampoo die geen irritatie geeft aan de hoofdhuid. Daarnaast ben ik echt wel onder de indruk van de natuurlijke producten van Faith in Nature die zowel ethisch verantwoord als milieuvriendelijk zijn en dat is goed voor jou en de wereld om je heen.

Faith in Nature hand

De producten van Faith in Nature zijn te koop op de webshop van Biggreensmile.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!!

Ken jij het merk Faith in Nature en wat vind je van de shampoo?

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

12 Comments

 • Reply
  Babs
  augustus 19, 2016 at 3:34 pm

  Als er straks allemaal mensen langslopen met kokosgeur on hun heen dan weet ik dat ze jouw blog hebben gelezen!
  Klinkt verrukkelijk.Als ik jou een keer tref ga ik eerst aan je haar snuffelen hoor!
  Wel raar dat inderdaad wat de ALS betreft. Fujne review!

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 28, 2016 at 1:33 pm

   Hihihihi dat zou heel erg mooi zijn dan zit ik op 100.000 bezoekers per dag! Als we elkaar treffen in Amsterdam mag je even aan mij snuffelen hoor….Ja ik vond dat ik daar wel even wat van moest zeggen. Je ziet het gewoon op de verpakking staan!.. Dankjewel lieve Babs.!

 • Reply
  Astrid
  augustus 19, 2016 at 4:05 pm

  Klinkt echt zalig als ik het zo lees 🙂 Lekker dat je man ‘m ook gebruikt haha. Ik snuffel ook altijd aan het hoofdje van mijn zoontje als ik net zijn haartjes heb gewassen 😉

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 28, 2016 at 1:32 pm

   Ja de shampoo is echt heeeeeerlijk en die geur…….Ah wat lief Astrid……lekker snuffelen….

 • Reply
  Melike
  augustus 20, 2016 at 10:49 pm

  Ik kende dit nog niet. Maar ik ben dol op natuurlijke shampoo’s en kokos, dus dat wekte meteen mijn interesse hihi. Lijkt me echt een hele fijne!

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 25, 2016 at 10:35 am

   Is een hele fijne shampoo met een erg fijn prijsje. De geur is verrukkelijk!

 • Reply
  Marieke
  augustus 21, 2016 at 11:37 am

  Ik kende dit merk nog niet, maar het klinkt erg interessant! Ik ben altijd op zoek naar natuurlijke shampoos 🙂

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 25, 2016 at 10:34 am

   Is een erg fijne shampoo met een verrukkelijke geur!

 • Reply
  Quinty
  augustus 21, 2016 at 10:55 pm

  Klinkt heerlijk. Kokos is zo’n aangename geur!

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 25, 2016 at 10:33 am

   Echt een hele fijne shampoo!! en die geur…

 • Reply
  Babs
  augustus 25, 2016 at 5:05 pm

  Ik ontdek steeds meer interessante en lekkere (kokos!) producten op jouw blog… Ik krijg altijd zin om direct onder de douche te stappen en mijn haren te wassen. De prijs is ook aantrekkelijk!

  • Reply
   Claudia Struijck
   augustus 28, 2016 at 1:28 pm

   Ik vind het ook leuk om nieuwe merken te ontdekken en die met jullie te delen. Er is zoveel mooie te vinden in beautyland!! Deze shampoo is heerlijk en betaalbaar!

  Leave a Reply