Beauty Lifestyle

Feminiene kracht: Hoe je je eigenwaarde kunt verbeteren door in je vrouwelijke kracht te stappen

Vrouwelijke kracht injezelf

Feminiene kracht: Hoe je je eigenwaarde kunt verbeteren door in je vrouwelijke kracht te stappen. ZELFVERTROUWEN IS de SLEUTEL. Het is heel belangrijk om zelfrespect te hebben – ik hoor dat vaak, en we geloven het misschien, maar dat betekent niet dat het gemakkelijk is om te doen. Soms, wanneer we in onszelf proberen te geloven, pakken donkere wolken van twijfel of zelfs zelfhaat zich samen. Natuurlijk is het mogelijk om zelfvertrouwen te vervalsen, maar wat is de truc om echt zelfrespect op te bouwen? Op dit moment, hier, is je ware aard wonderbaarlijk, puur en perfect. Dit geldt ongeacht wat voor soort persoon je bent, in welke sociale klasse of categorieën je past, met welk geslacht of ras je jezelf identificeert, waar je op de kaart vandaan komt of waar je verleden uit bestaat. Maar alleen te horen krijgen dat dit het geval is, is natuurlijk niet voldoende. Om zelfrespect op te bouwen, moet je weten wat de goede eigenschappen in jezelf zijn. En dat zijn er zoveel! Om te beginnen heb je wijsheid, liefde en mededogen. Je hebt kennis, vaardigheden en bevoegdheden. Van sommige van deze mogelijkheden ben je je bewust, sommige neem je als vanzelfsprekend aan en van sommige ben je je niet bewust. Naar alle waarschijnlijkheid heb je geen realistisch idee van hoe capabel je echt bent.

Feminiene kracht: Hoe je je eigenwaarde kunt verbeteren door in je vrouwelijke kracht te stappen.

Heb je de laatste tijd moeite om jezelf te voelen? Denk je dat je in alles faalt en weinig zelfvertrouwen hebt? Ik ben hier om je te vertellen dat je het zoveel beter doet dan het nu voelt. Je hebt dit. I watch your back.

FASE 1. WEES EERLIJK MET JEZELF ‘Wees gewoon jezelf’ – een veelgebruikte uitdrukking, toch? En het voelt niet altijd als het gemakkelijkste om te doen. Als je je onzeker voelt over je identiteit, neem dan misschien wat tijd voor jezelf om erachter te komen wat je echt leuk vindt om te doen en hoe je je graag kleedt, ongeacht de mode of de smaak van je vriend of hoe je denkt dat anderen je zien vanwege deze keuzes. Experiment; onthoud dat je je nergens aan hoeft te ‘binden’ – na verloop van tijd kan je smaak veranderen! Dat is ook goed! Denk na over wat je echt gelukkig maakt – wat tovert een glimlach op je gezicht en waar word je opgewonden van als je eraan denkt? Identificeer waar je van houdt en geniet ervan en omarm het.

FASE 2. WERK AAN HET BOUWEN VAN JE VERTROUWEN EN ZELFVERTROUWEN Je moet aan jezelf werken als je geen innerlijk vertrouwen hebt. Dit kost tijd, maar de beloningen zijn het waard. Elke keer dat je negatief over jezelf denkt, weerleg die gedachte dan met een positieve, of wanneer je een negatieve gedachte voelt opkomen, noem dan drie dingen die je waardeert. Analyseer ook je lichaamstaal – probeer vaker te glimlachen (zelfs als het in het begin geforceerd is), dan voel je je beter (beloofd)! Kijk naar je houding – houd dat hoofd hoog als je loopt! Zorg ervoor dat wanneer je met andere mensen praat, je ook oogcontact maakt. Geloof in jezelf en in je Feminiene kracht. Maak het onderdeel van je ochtendroutine om jezelf een compliment te geven als je je spiegelbeeld in de spiegel ziet. Hoe meer zelfvertrouwen je hebt, hoe groter de kans dat je je op je gemak voelt om andere mensen de echte JIJ te laten zien!

FASE 3. DRUK JEZELF UIT Nu heb je geleerd wat je gelukkig maakt, en je hebt dat zelfvertrouwen opgebouwd, druk jezelf uit – elke dag! Of het nu gaat om hoe je je kleedt, een hobby die je leuk vindt, de muziek waar je graag naar luistert, de films die je wilt zien enz., doe het! OWN IT ! Geniet ervan!

FASE 4. PROBEER JE NIKS AAN TE TREKKEN WAT ANDERE MENSEN VAN JE DENKEN Het lijkt misschien onmogelijk om de mening van andere mensen volledig te negeren, maar als je erover nadenkt, wat doen de meningen van andere mensen er eigenlijk toe? Als ze willen reageren, laat ze dan! Je zult te gelukkig zijn om van het leven te genieten om het op te merken, en de kans is groot dat ze zulke opmerkingen alleen maken omdat ze diep van binnen wensen dat ze het vertrouwen hadden om zich uit te drukken zoals jij. Zouden mensen die gelukkig en veilig in hun vel zitten de behoefte voelen om zich negatief te gedragen tegenover anderen? Nee.

STAP 5. VERGELIJK JEZELF NIET MET IEMAND ANDERS Vergelijking is echt de absolute dief van alle geluk! Blijf doen wat je doet, ongeacht welke paden de mensen om je heen bewandelen – de voetafdrukken van elk individu zijn uniek! Wees sterk, geloof in je Feminiene kracht, wees aardig en vind je eigen weg in het leven.

vrouwelijke kracht in jezelf

STAP 6. OMRING JEZELF MET MENSEN DIE JE EEN GOED GEVOEL OVER JEZELF GEVEN Het is tijd om de mensen te dumpen die je geen goed gevoel over jezelf geven. Als je tijd met iemand doorbrengt en je komt weg met een gevoel van neerslachtigheid over jezelf, dan vind ik het erg vervelend om dit te vertellen, maar diegene is geen vriend. Het is tijd om na te denken aan wie je je kostbare tijd geeft – kies verstandig! Wees kieskeurig! Je hebt maar één leven en je wilt dat het gevuld is met mensen die echt van je houden en om je geven!

Op mijn socials probeer ik over te brengen dat de wereld feminiene kracht nodig heeft. En dat er geen limiet is aan wat wij als vrouwen kunnen bereiken. Aan alle vrouwen die dit zien, twijfel er nooit aan dat je waardevol en machtig bent, en dat jij een plek in de wereld verdient om je eigen dromen na te jagen en te verwezenlijken. In dat kader ben ik ontzettend blij dat er een webshop is die helemaal past bij mijn filosofie.  De meiden van Filo hebben een duidelijk missie, ze willen alle vrouwen in haar kracht zetten zodat er meer zelfcompassie is, en dat vrouwen net wat liever tegen zichzelf durven te zijn. Precies wat ik ook probeer over te brengen.

vrouwelijke kracht in jezelf

Een bedrijf geboren uit de wens om het verschil te maken.
Op dat moment besloten ze om de focus op vrouwen te leggen en hen te laten groeien naar hun volledige potentieel. Hun doel is om kennis en ervaring over intieme onderwerpen te verbeteren, het vrouwelijk lichaam te normaliseren en plezier te accepteren als een algemene gezondheidsbehoefte waarvoor ze een breed scala aan educatie en producten bieden zoals toegankelijke en stijlvolle pleasure tools, cosmetica en andere feel good items.

vrouwelijke kracht in jezelf

Bij Filo vind je informatiebronnen en ondersteunende diensten, maar Filo is vooral een community. Filo is er om te luisteren en te inspireren. Hier kan en mag je jouw intieme vragen stellen en ervaringen delen omtrent jouw lichamelijke en intieme ontwikkeling. Een team van deskundige psychologen, seksuologen, artsen en vrijwilligers staan voor jou klaar en helpen jou graag bij eventuele vraagstukken. Hier hoef je jezelf niet te verantwoorden.

vrouwelijke kracht in jezelf

Sluit je aan bij de Filo community zodat we met elkaar taboes kunnen doorbreken en elkaar kunnen steunen.


Wat versta jij onder Feminiene kracht?

Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply