Beauty

HANNAH XPERIENCE GEZICHTSBEHANDELING

Een tijdje geleden werd ik gevraagd of ik een nieuw huidverzorgingsproduct wilde uitproberen, in de vorm van een oplosbaarmasker, de Quanis Melting Essence Mask. Ik onderging deze behandeling  gewoon in mijn eigen stadje bij  SkinSkills in Groningen. Waarbij ik door Wieteke, eigenaresse van deze salon speciaal voor huidverbetering, volledig in de watten werd gelegd. Dat was mijn eerste kennismaking met haar en omdat we zo’n klik hebben met elkaar werd ik 3 weken later opnieuw uitgenodigd voor de HANNAH XPERIENCE 90 minuten. Ik was hier zo enorm benieuwd naar behandeling want founder Hannah Hakze was pionier van de revolutionaire bindweefselmassage. Die dus in deze behandeling is verwerkt. In dit artikel vertel ik iets over de inhoud en producten van de behandeling en volgende week komt er een blog over de bindweefselmassage. Want ik heb zoveel te vertellen hierover dat ik dit artikel in tweeën heb gesplitst. 

De behandeling begint onder het genot van een kopje thee met de HANNAH huidanalyse, dit werd gedaan voordat mijn huid werd gereinigd. Dat houd in dat mijn vocht- en vetgehalte en de zuurtegraad van mijn huid werd opgemeten. Het vochtgehalte moet 60 of meer zijn en daarnaast moet je vetgehalte 50 of meer zijn. Mijn vochtgehalte bleek redelijk goed, maar mijn vetgehalte was iets aan de lage kant en mijn pH waarde was te hoog. De uitslag bepaald welke behandeling en producten je nodig hebt. Daarna was het tijd om plaats te nemen op de behandeltafel. Ik werd lekker ingepakt, de stoelverwarming ging aan en er stond een rustgevend muziekje op.

De behandeling duurde heerlijk lang en af en toe zoezelde ik een beetje in. De complete behandeling bestond uit veel verschillende onderdelen en was echt een unieke ervaring! Ik heb nog nooit zoveel diverse producten in een behandeling meegemaakt en het voelde zo enorm goed. In de Xperience zit dus ook een bindweefselmassage van het decolleté, hals en gezicht waar ik volgende week op terugkom. Mijn hele huid tintelde en dit gevoel heb ik echt lang gehouden: heerlijk.

Wieteke van Skinskills verteld hieronder hoe ze aan de hand van de uitkomst van de huidanalyse, de huidverbeterende behandeling aangepast heeft op de behoeftes van mijn huid.

 

 • Ik begin de reiniging met de Hannah Cleansing Milk. Om het verstoren van de natuurlijke beschermmantel van de huid te voorkomen, dient een reiniging zoveel mogelijk overeen te komen met de huideigen vetten en pH-waarde. Daarnaast hoeft een reiniging niet de huid binnen te dringen, omdat zij alleen gebruikt wordt voor de oppervlakkige behandeling van gezicht of lichaam. Door verkeerde of te sterke reiniging, wordt de huid droger, trekt meer en wordt de natuurlijke beschermlaag aangetast. De Cleansing Milk is geschikt voor de meest gevoelige huid en reinigt de huid uiterst zacht, maar tevens intensief. Dankzij de hydrofiele samenstelling laat deze rijke milk zich, na het aanbrengen en verdelen ervan over de huid, gemakkelijk met water vermengen en spoelt deze daarna eenvoudig af.
 • Daarna gebruik ik de Hannah Sensitive Skin lotion: Deze ultrazachte en verfrissende lotion kalmeert de huid voelbaar en de structuur van de poriën wordt zichtbaar verfijnd. Hierdoor ervaar je direct een natuurlijke frisheid en onthul je een stralend frisse teint. Daarnaast verhoogt deze lotion de weerstand van de natuurlijke beschermlaag van de huid.

 • Dan de Hannah Enzymatic Skin Peeling: Deze peelingmethode is speciaal ontwikkeld voor ieder huidtype, inclusief de gevoelige huid. De milde maar, zeer effectieve peeling is tevens te gebruiken voor de tere huid rondom de ogen alsmede op de hals. Tijdens het gebruik van de peeling begon je huid te prikkelen. Dit is normaal. De peeling verwijderd de dode huidcellen. De poriën zijn fijner en de huidstructuur is gladder. De huid is nu veel beter ontvankelijk voor de huidverbeterende hannah producten die ik hierna ga aanbrengen. De peeling reguleert tevens de natuurlijke beschermlaag van de huid en verhoogt het vochtvasthoudend vermogen.
 • Terwijl de peeling inwerkt masseer ik het decolleté met de Hannah  Scrub Plus: Wanneer er een teveel aan dode huidcellen op de huid aanwezig is, kan deze verstikken. Door dit proces is er minder activiteit en doorbloeding, waardoor de huid er vaal en grauw uit gaat zien. Scrub Plus pakt beide ‘afbraakprocessen’ tegelijkertijd aan. Er wordt een mechanische peeling gegeven door de natuurlijke korreltjes en tevens zal de toegevoegde vitamine B3 de huid nog eens extra doorbloeden.
  Scrub Plus is ook geschikt voor sterk verhoornde, grove huidregio’s zoals de bovenlip, ellebogen en knieën.
 • Active Mask, Omdat je wat onzuiverheden hebt en een wat verdikte huidlaag is dit een heel mooi masker voor je: Het Active Mask is een uniek masker dat de doorbloeding van de huid stimuleert, maar ook een zuiverende en peelende werking heeft. De warme gloed die ontstaat door het gebruik van dit masker zorgt voor een betere zuurstoftoevoer waarmee de huidactiviteit verbetert, maar ook onzuiverheden verminderen. Dit masker is geschikt voor alle huidcondities, van acne tot een verouderde huid. Door de positieve werking op de (verdikte) huidlaag is het resultaat een frisse en levendige kleur.
  Active Mask helpt de vorming van pukkels en mee-eters voorkomen en het huidherstel wordt actief bevorderd. Doordat het opnamevermogen en het transport van de huid sterk worden verhoogd, zullen de huidverbeterende producten die na het Active Mask worden aangebracht het herstel van de huid bevorderen en effectief hun werk doen.
 • Hierna behandel ik de huid na met de  Hannah Active Lotion: Dit topproduct stimuleert de doorbloeding in de huid, waardoor het  huidherstel bevorderd wordt. Active Lotion met daarin onder andere salicylzuur, glycolzuur, kamfer en menthol zorgt, naast het intensief reinigen en peelen van de huid, tevens voor een verbeterde huiddoorbloeding. Je kunt dit product onder meer gebruiken bij de verzorging van acne, een vette T-zone, een grove huid, een sterk verdikte hoornlaag en/of een verouderde huid.
 • Nu breng ik het Hannah Asolution serum aan, hier voer ik de Hannah bindweefselmassage mee uit: Het Asolution Serum is een geavanceerd, mild en effectief alternatief voor Retinol dat de huid in meerdere opzichten aanzienlijk verbetert. Dit innovatieve serum is speciaal ontwikkeld om de huid te egaliseren én de stevigheid daadwerkelijk te verbeteren. Bij huidveroudering zorgt dit serum voor extra vitaliteit, een egale teint en zichtbare regeneratie. Ook de onzuivere huid heeft veel baat bij dit product. Grove poriën en acne worden doeltreffend aangepakt en dat zorgt voor een gave, frisse en zuivere huid.  Het Asolution serum bevat onder andere het geavanceerde ingrediënt Granactive Retinoid. Dit is een werkstof dat in combinatie met de juiste actives net zo effectief werkt als vitamine A-zuur crème (dat gewoonlijk alleen op recept verkrijgbaar is), echter is de kans op huidirritaties vele malen minder. Granactive Retinoid bestrijdt fijne lijntjes en rimpels, verbetert de elasticiteit van de huid en zorgt voor een stevige huid met een zacht aanvoelende en verfijnde textuur. Pigmentaties en huidverkleuringen verminderen en de helderheid van de huid wordt verbeterd, voor een opvallend gezonde en egalere huid. De krachtige antioxidant Ronacare AP zorgt voor een langdurige bescherming van de huid tegen onder andere UV-straling. De weerstand van de huid wordt hierdoor verbeterd en de natuurlijke huidbarrière wordt versterkt.
 • Vitamine Complex: Het Hannah Vitamin Complex is een intensieve vochtherstellende gezichtsspray voor de huid met daarin een hoge dosering in olie oplosbare vitamines A, E en F, alsmede intensief vochtregulerende ingrediënten. Dit zijn vitamines die daadwerkelijk dóór de huid heen kunnen dringen, om vervolgens de diepere huidlagen te bereiken en voor extra vitaliteit zorgen. Naast het toevoegen van belangrijke vitamines, zorgt deze spray voor een intensieve instant hydratatie en voeding van de huid. Een vochtarme huid bindt geen vetten en vanwege de intensieve hydratatie die het Vitamin Complex teweeg brengt, zal de huid daarna de crème beter opnemen en heeft zelfs ook minder crème nodig.  Tip van visagisten: Vanwege de matterende invloed is de spray de perfect spray voor in de handtas, om het glimmen van de huid in de loop van de dag te voorkomen! Tevens is het ook een ideaal product als fixatie voor make-up!

 • Ontspannende Drukpuntmassage gelaat met de Personal Choice: Zolang er huidelasticiteit en spieractiviteit aanwezig is, is het proces van rimpelvorming te behandelen. De actieve ingrediënten in Personal Choice hebben als één van de belangrijkste doelstellingen om de huid te laten ontspannen en qua volume te laten toenemen door een verbeterde aanmaak van collageen. Door de huidontspannende werking van de werkstof Calmosensine zullen (expressie)rimpels ontspannen en bij langdurig gebruik minder zichtbaar zijn. Daarnaast wordt het volume van de huid aangepakt en het collageen flink geboost door een ingenieuze en stabiele vorm van vitamine C. Door na deze crème dagelijks af te sluiten met Touch of Silk kun je rekenen op een stevige, relaxte en gezond ogende huid! De Personal Choice werkt tevens regulerend en balancerend op de talgproductie in de huid. Met name bij een vette huid, een onzuivere huid en bij acne werkt dit zeer positief. De zuiverende werking laat de huid fris, gezond en gaaf voor de dag komen.
 • Detox Masker Cleansing Clay: Cleansing Clay is een uniek, diep reinigend ‘detoxmasker’ met twee uitzonderlijk rijke kleisoorten, te weten kaolien (een kleisoort, rijk aan o.a. silicium) en bentoniet (een roze kleisoort van vulkanische oorsprong, rijk aan o.a. humuszuren, natrium en meer dan 70 sporenelementen). Hiermee krijgt de huid op een zachte en milde wijze een intensieve ‘detox-behandeling’. Dankzij de synergetische combinatie van beide 100% natuurlijke kleisoorten wordt de huid effectief gezuiverd, door de opname van afvalstoffen, onzuiverheden en overtollig talg. Tegelijkertijd wordt de huid door het masker geactiveerd, middels het laten vrijkomen van zuurstof in de cellen.
 • Massage van nek, schouders en decolleté met Body Oil : De Body Oil is een intensief voedende olie met macadamia-olie als belangrijkste basis, gecombineerd met arganolie. Het geeft een weldadig ontspannend effect, biedt een preventieve bescherming tegen huidveroudering en is zeer geschikt voor een (zeer) droge huid. De fluweelzachte textuur laat de huid gezond en glanzend voor de dag komen en bovenal streelzacht aanvoelen!
 • Vitamine Complex
 • Personal Choice
 • Fade Treatment: Zonbescherming SPF 10, waarbij zoethout hyperpigmentatie van dit huidtype effectief tegen gaat. Pigmentophopingen en een verhoogd verlies van vocht via de opperhuid en een verstoorde barrièrefunctie worden aangepakt door de toegevoegde Niacinamide. De macadamia olie zorgt voor een prachtig huidbeeld en werkt als een versterker van de vet/vochtbalans en vernuftige antioxidant. Dit laatste in samenwerking met de vitamines C en E. Gebruik Fade Treatment bij huidtype III-IV als dagelijkse dagcrème na het reinigen en eventueel peelen van de huid.
 • Brilliant Touch: Hannah Brillant Touch is dé dagelijkse finishing voor een direct gave, opvallend heldere huid én een mooie egale uitstraling. Door de zijdezachte structuur voelt deze zeer prettig aan. De Brillant Touch bevat de higtech-werkstof Progeline, wat bestaat uit 3 hoogwaardige aminozuren. Deze combinatie vermindert effectief de verschijning van rimpels en pakt met name huidverzakking en huidverslapping krachtig bij de kern aan. Zij bevat tevens een lage concentratie siliconen olie, wat ervoor zorgt dat kleine oneffenheden direct worden opgevuld en de teint perfect egaal en mat is, zonder enig vetspoortje.
  De Brillant Touch bevat Lumière, een wit diamant poeder. Dit luxueuze poeder zorgt direct voor een soft focus-effect dankzij de licht weerkaatsende werking. Hierdoor krijgt de huid direct een gave en mooie egale uitstraling, zelfs zonder make-up. Tevens kan het als primer aangebracht worden, waardoor de make-up langer en beter op het gezicht blijft zitten.
 • Tijdens de behandeling heb ik de ontstoken plekjes aangestipt met Hannah Active Dry: Het hebben van een onzuiverheden is meer dan vervelend en kan het zelfvertrouwen vaak een flinke deuk geven. Het wordt gekenmerkt door de vorming van pukkels, mee-eters, een verstoorde talgproductie, vochtgebrek en hierdoor vaak ook een sterk verdikte opperhuid. Het is hierbij van groot belang om de huid opnieuw optimaal in balans te krijgen en te herstellen.  De Active Dry is hier speciaal voor ontwikkeld. De unieke werking maakt dat dit product niet alleen inzetbaar is bij een onzuivere huid, maar ook bij tal van andere indicaties. Het is effectief toepasbaar bij het herstellen van kleine wondjes, acne, herpes simplex (koortslip), vocht- en irritatieblaasjes (bijv. zonneallergie) of problemen na het scheren. Ook op pukkels, blaasjes, waterpokken, insectenbeten of ontstekingen wordt het vocht geabsorbeerd en kan de huid zich gaan herstellen. Zwellingen nemen hierdoor direct af, evenals de kans op infecties en de zuiverende werking voorkomt verdere besmetting. Active Dry werkt tevens sluitend op de wondranden, waardoor het herstelproces versneld wordt.

Ik kan wel zeggen dat de werking en de filosofie van Hannah, de producten/het merk mij persoonlijk heel erg aanspreken en de Xperience is een unieke beleving, heel wat anders dan gewoon een keertje naar de schoonheidsspecialiste gaan. Ik voelde en zag ook de effecten van de diepgaande huidverbetering. Het was echt een bootcamp voor mijn huid. De behandeling zelf was voor mij pure ontspanning. Je ligt daar lekker in zo’n verwarmende stoel onder een dekentje, er worden heerlijke geurende producten over je heen gewreven, er wordt in je geknepen en je leert een hoop nieuwe dingen. Voor mij was het een leerzame pampering behandeling. Ik heb alweer een vervolgafspraak gemaakt eind april. Er zijn natuurlijk nog veel meer Hannah behandelingen beschikbaar bij Wieteke, neem gerust even een kijkje op haar website naar haar aanbod. 

Wil je zelf een uitgebreide huidmeting en kennis maken met Hannah salons, dan kan ik de Hannah Xperience zeker aanraden om eens te gaan beleven. Deze wordt op verschillende plekken door het land gegeven door zo’n 400 getrainde huidcoaches, maar je kan ook naar het landgoed in Voorthuizen gaan. De behandeling kost normaal zo’n €85,00 en duurt 1,5 uur.  Dus mocht je door mijn artikel geïnteresseerd zijn geraakt dan is er vast wel een huidcoach bij jou in de buurt waarbij je terecht kunt.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Heb jij wel eens een Hannah behandeling gehad?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply
  Eliane Roest
  maart 29, 2018 at 3:47 pm

  Oh wat ben ik blij dat je hier een artikel over schrijft. Ben al tijdje zoekende en had al iets gehoord over dit merk. Misschien een goed moment om toch ook maar eens een huidanalyse te laten doen. Ben ook de jongste niet meer!

 • Reply
  Fleur
  maart 30, 2018 at 6:47 am

  Wat klinkt dat heerlijk zeg! Ik heb nog nooit een Hannah behandeling gehad, maar ik ken de producten wel

 • Reply
  Nicole Orriëns
  maart 30, 2018 at 6:56 am

  Nou, het klinkt echt heerlijk! Fijn dat je huid daar zo goed verzorgd wordt. En het lijkt me ook heel rustig om daar te zijn.

 • Reply
  Tara
  maart 30, 2018 at 10:09 am

  Dat klinkt heerlijk! Ik ben zelf ook van plan een huidanalyse bij Hannah te gaan doen nadat ze mij uitgebreid over de mail in zoverre een persoonlijk advies hebben gegeven.

 • Reply
  Silkeblogs
  maart 30, 2018 at 2:04 pm

  Wat een goed en uitgebreid artikel! Ik wil al veel langer een huidanalyse en -behandeling laten doen bij Hannah, en nu ben ik nog meer overtuigd! <3

 • Reply
  Daisy de Vos Burchart
  maart 30, 2018 at 2:11 pm

  Dit moet zeker geen straf geweest zijn 😀 En wat een fijne producten lijken me het ook!
  En de prijs valt ook erg mee voor 1,5 uur!

 • Reply
  karin
  maart 30, 2018 at 3:18 pm

  ik las toevallig vandaag op een andere blog voor het eerst over Hannah. Ik kende het helemaal niet, maar wat een heerlijke behandeling heb jij gehad! En de prijs is ook heel redelijk. Ik ben benieuwd naar deel 2.

 • Reply
  Amy
  maart 30, 2018 at 3:57 pm

  Wat lijkt dit mij echt een heerlijke behandeling! Ik ga gelijk eens kijken of er ook een salon in mijn buurt zit.

 • Reply
  Nicole
  maart 30, 2018 at 10:47 pm

  Klinkt als een ontspannen 1,5 uur, had een veel hoger prijskaartje verwacht.

 • Reply
  Natalie
  april 4, 2018 at 7:18 am

  ken dit merk nog niet, maar 1,5 uur lijkt me wel echt te moeite. Volgens mij ben je echt volledig zen daarna ?

 • Leave a Reply