Beauty

Combray magie in een flesje + Interview

Combray magie in een flesje + Interview

Combray magie in een flesje+ Interview.

Ik ben als beautyblogger altijd op zoek naar interessante, nieuwe beautyproducten.  Met het product wat ik vandaag aan jullie laat zien, heb ik nu al een speciale band, want zoals jullie weten woon ik in Groningen. De Combray gezichtsoliën worden in het laboratorium in Groningen op ambachtelijke wijze gemaakt. Er wordt uitsluitend in kleine batches geproduceerd zodat de producten aan hoge kwaliteitsstandaarden voldoen. Deze Nederlandse gezichtsolie met slechts twee ingrediënten verovert de wereld. 

Combray magie in een flesje + Interview

Combray is voor mij een nieuw pareltje op huidverzorgingsgebied en tot nu toe 1 van mijn favoriete huidverzorgingsmerk. Combray gebruikt als geen ander merk alleen natuurlijke oliën in combinatie met het krachtige antioxidant, Oxofulleram. Deze combinatie is ontworpen om de eigen beschermingsmethoden van de huid na te bootsen en aan te vullen.  De oliën zorgen voor een gezonde uitstraling van de huid, huidproblemen als rosacea, psoriasis, eczeem, acne of littekens kunnen door gebruik van Combray verminderen. Een ontzettend  bijzonder product. 

Gevoelige en vochtarme huid

Mijn eerste communicatie was afgelopen jaar met Rianne dé contactpersoon voor bloggers voor Combray. De gesprekken die daaropvolgende waren erg pretttig. Er werd door Rianne zorgvuldig gecommuniceerd over mijn wensen en huidtype. Er werd niet zomaar een product opgestuurd maar werd er nagedacht over de behoefte van mijn huid zodat er voor mijn huidtype(gevoelig en vochtarme) de meest geschikt product werd opgestuurd. Het stellen van de juiste diagnose en een goede kennis van mijn huid, had Ilona gekozen voor COMBRAY REJUVENATING FACIAL OIL. Een gevoelige huid is vaak aangeboren. Veel mensen die in de loop van hun leven last krijgen van een gevoelige huid, hebben vaak te maken met externe factoren ( luchtvervuiling, verwarming, airco, fijnstof, suiker, verzadigde vetten en ga zo maar door) waardoor de huid op een gegeven moment gaat reageren. Ik denk dat dit in mijn geval ook zo is, ik had 25 jaar geleden naar mijn weten geen gevoelige huid. Alle producten van Combray zijn geschikt voor de gevoelige huid, de oliën bouwen de weerstand van de gevoelige huid weer op. Mijn gezicht is heel erg opgeknapt sinds het gebruik van combray!! Voordat ik combray gebruikte had ik last van rode plekjes, droge plekken, donkere kringen rond mijn ogen, droogte lijntjes en een grauwe kleur. Deze dingen zijn langzaamaan verdwenen, mijn gezicht is nu veel frisser. Mijn huid is er superzacht van geworden met een mooie glow! De olie van combray is voor mij de oplossing voor mijn gezicht. Magie in een flesje, echt waar.

Combray magie in een flesje + Interview

INTERVIEW MET RIANNE RAATJES

Ik mocht een interview afleggen met Rianne Raatjes Marketing en sales medewerker bij Combray Skincare dat je hieronder kan lezen.

Door wie is Combray opgericht?

Combray is opgericht door Professor van Hummelen samen met Combray BV.

Wat heeft je doen besluiten om Combray op de markt te brengen?

In 2008 ontdekte Professor van Hummelen de werkzame stof, oxofulleram, “toevallig” toen hij bezig was in het laboratorium met de ontwikkeling van fullerenen. Fullerenen zijn moleculen die uit koolstof bestaan. Hij loste de werkzame stof (Oxofulleram dus) op in een olie en liet zijn vrouw de olie en Oxofulleram oplossing op haar huid proberen. Zijn vrouw kampte met huid ongemakken en merkte vrij snel dat het mengsel haar huid goed deed. Vanuit deze constatering is er besloten om de olie op de markt te brengen onder de naam Combray.

Combray is een revolutionair huidverzorgingsproduct met Oxofulleram, wat is Oxofulleram voor een in ingrediënt?

Oxofulleram is een sterk antioxidant dat onze huid helpt te verbeteren. Dit ingrediënt kan de huid gezonder maken en geeft weerstand tegen invloeden van buitenaf. Net zoals antioxidanten dat aan de binnenkant van ons lichaam doen, eigenlijk.

En wat doet Oxofulleram?

Heel kort gezegd: Het antioxidant Oxofulleram maakt vrije radicalen onschadelijk die ontstaan onder oxidatie stress.

Hoe kan het dat Combray maar uit twee ingrediënten bestaat?

Omdat onze gedachte is dat er niet meer nodig is voor de huid. 1 werkzame stof, 1 drager van deze stof: de olie. En wij denken ook hoe meer ingrediënten, hoe meer kans dat er mensen zijn die allergisch kunnen reageren op stoffen.

Wat is de reden dat Combray zich richt op de gevolgen van oxidatiestress?

De reden hiervoor is dat de werkzame stof (Oxofulleram) vrije radicalen als ontstaan van oxidatieve stress onschadelijk kan maken. Wij geloven dat als de huid een goede weerstand heeft, de vrije radicalen onschadelijk gemaakt zijn, de huid minder makkelijk “aangevallen” kan worden door invloeden van buitenaf. Schadelijke bacteriën maken dan bijvoorbeeld minder kans om de huid aan te tasten. 

Wat me opvalt is dat de face oils van Combray bruin zijn, hoe kan dat?

De donkere kleur van de Facial Oils van Combray komt door de werkzame stof Oxofulleram. Deze ruwe stof heeft een diepe donkerbruine kleur. Als de Facial Oil aangebracht wordt op de huid zal je meteen zien dat de donkere kleur vervaagd, dus er blijft geen bruine laag op de huid achter.

Wat gebeurd er, zodra Oxofulleram in aanraking komt met de huid?

Het fijne van de olie van Combray is dat deze huidverzorging in de juiste huidlaag van de huid kan trekken, dus hij blijft niet op de huid liggen. De olie kapselt als het ware de werkzame stof in, waardoor deze niet meteen vervliegt als deze in aanraking komt met zuurstof. Dit zorgt ervoor dat de werkzame stof zijn werk kan doen daar waar het nodig is. Doordat de olie in de huid trekt blijft er geen vettig laagje achter op de huid.

Zijn de drie verschillende gezichtsoliën, met Oxofulleram geschikt voor alle huidtypes?

Ja… en dit klinkt wat vreemd, maar het heeft voornamelijk met de textuur van de olie te maken. De Rejuvenating is de vetste olie, vol en romig, de Regenerating is middel vet en soepel, de Nourishing is het minst vet en zijdezacht. Het ligt er dus aan wat je zelf het lekkerst vindt. Wij raden bij droge of vochtarme huid vaak de Rejuvenating aan, bij huidongemakken als eczeem, rosacea en psoriasis de Regenerating en voor een wat oudere huid de Nourishing. Maar dit betekent niet dat iemand met een oudere huid de Rejuvenating niet prettig kan vinden op de huid.

Combray magie in een flesje + Interview

Waarom heb je maar 6 druppels olie nodig?

De werkzame stof is in grote hoeveelheden aanwezig in de producten van Combray, maar liefst 3%. Met 6 druppels olie krijgt de huid voldoende verzorging, maar laat de olie geen vettige laag achter.

(3% klinkt wat weinig, maar in veel huidverzorgingsproducten wordt maar 1% werkzame stof gebruikt)

Waarom is olie zo goed voor de huid?

Olie is goed voor de huid omdat olie door onze half doorlaatbare huid kan dringen. Ik geef je een voorbeeld, onze huid is semipermeabel (half doorlaatbaar), de huid kan geen water opnemen. Gelukkig maar! Anders zouden we helemaal opzwellen tijdens een douche of een uurtje in bad. De olie kan wel door onze half doorlaatbare huid, dus kunnen de producten van Combray het werk doen daar waar het hoort, bij de celwand.

Wist je dat een vette huid juist een vette olie nodig heeft? Door een vette huid in te smeren met een olie stabiliseert de huid en vermindert de talg aanmaak. Talg is een vettige substantie die aangemaakt wordt door de huid zelf, hierin zitten stoffen die onze huid beschermen tegen uitdrogen. Wanneer onze huid droger wordt maakt de huid meer talg aan om de huid soepel te houden, gelukkig maar, want anders zou onze huid makkelijk kunnen scheuren. De talg laag ligt op de huid en laat een vettig laagje achter, iets wat we graag voorkomen. Als de huid verzorgd wordt met een olie, stabiliseert de talg aanmaak en trekt de vettige laag weg.

Wat ik enorm interessant vind is dat er geen water zit in de producten van Combray, waarom is dat?

Simpelweg omdat water niet nodig is bij de producten van Combray. Doordat we de werkzame stof oplossen in olie. Daarnaast brengt het ingrediënt water, veel andere ingrediënten met zich mee zodat producten stabiel blijven. Zodat ze niet over datum gaan en de producten niet gaan stinken of groen uitslaan. Hier hebben we met een olie gelukkig geen last van.

Wat zijn de voordelen van waterless beauty-producten?

Het grootste voordeel van waterless beauty vind ik persoonlijk dat er geen residu op de huid blijft liggen. Het ingrediënt water dat normaal in een crème zit trekt niet in de huid, maar blijft erop liggen. Bij een olie is dat niet het geval. Dit zorgt er ook voor dat veel mannen de producten van Combray heel prettig vinden, 1 product aanbrengen het is binnen no-time ingetrokken en je ziet er niets van!

Een product zonder water heeft een veel kortere INCI-lijst (ingrediënten lijst van een huidverzorgingsproduct), het voordeel van een korte INCI-lijst is dat het risico op allergische of irriterende reactie afneemt.

Een product zonder water heeft geen extra conserveringsmiddel nodig en dat is ook wel erg lekker voor onze huid.

Combray magie in een flesje + Interview

Wat doen de facial oils van Combray?

De facial oils van Combray maken vrije radicalen onschadelijk. Vrije radicalen ontstaan onder invloed van oxidatieve stress, te noemen: door de zon, medicijn gebruik, milieuvervuiling in de lucht, roken, stress, alcohol, noem maar op. De sterke antioxidant in Combray, Oxofulleram, maakt de vrije radicalen onschadelijk. Dus de vrije radicalen kunnen de huid niet meer “aanvallen”. Op termijn zorgt dit ervoor dat de huid beter kan herstellen, een gezonde glans heeft, er minder huidongemakken ontstaan, en rimpels minder snel ontwikkelen.

Ik ben erg benieuwd hoe het kan dat de face oils van Combray stabiel blijven?

Een cosmetische olie is van zichzelf al lang houdbaar, omdat hier geen water aan toegevoegd is. Daarnaast maakt de Oxofulleram de olie stabieler. Als je een antioxidant op een door de helft gesneden appel smeert zal je zien dat de appel niet bruin wordt, hij wordt geconserveerd. Dat is ook wat de Oxofulleram met de cosmetische olie doet. 

Hoe lang moet je een facial oil van Combray gebruiken voordat je kan zien dat de conditie van je huid verbetert?

Onze huid heeft ongeveer 30 dagen nodig om volledig te vernieuwen, dus ga zeker uit van deze 30 dagen. Na deze 30 dagen kunnen er een aantal foutjes uit de huid “verdwenen” zijn, maar ga er niet vanuit dat de huid binnen 30 dagen volledig hersteld is. Geef de huid rustig de tijd om te herstellen en houdt een huidverzorgingsroutine minimaal 3 maanden vol. Hierna kun je het echte effect van een huidverzorgingsproduct zien.

Wat misschien nog wel goed is om hierbij te vermelden is dat de huid moet wennen aan een olieproduct, onze huid krijgt vaak te maken met water en is hieraan gewend. Als er dan ineens met een olieproduct gewerkt wordt, moet de huid hieraan wennen. Dit noemen wij het detox effect, dit detox effect zorgt ervoor dat de huid droger kan worden. Dit gebeurt meestal na 1 week en kan tot 12 dagen aanhouden. Hier moet de huid doorheen om daarna te kunnen herstellen.

Komen er in de toekomst nog meer producten bij?

Ja! We zijn druk bezig met de ontwikkeling van een olie cleanser, het product is klaar en getest. We zijn nu druk bezig met de verpakkingen voor dit nieuwe product.

In de toekomst willen we ook graag een SPF op de markt brengen, we zijn druk bezig in ons laboratorium met hoe de SPF eruit moet gaan zien.

Wat is de grootste uitdaging in het creëren van biologische producten?

De grootste uitdaging is de cosmetische drager olie denk ik, omdat de olie nooit 100% gelijk is aan de vorige. Dit zorgt ervoor dat de olie soms wat anders aanvoelt en dat risico willen wij zoveel mogelijk vermijden. Gelukkig blijft de werking van de olie altijd gelijk, dat is een hele opluchting.

Wat is jouw favoriete face oil van Combray?

Mijn favoriet is de Rejuvenating Facial Oil, mijn huid wordt heel snel droog en dan zie je veel schilfers op mijn huid liggen, dus het vette van deze olie kan mijn huid goed voeden.

Toen ik bij Combray kwam werken in 2018 gebruikte in een aantal laagjes huidverzorging (serum, oog serum, crème, oog crème), daarnaast poederde ik mijn huid 2 keer per dag af met een poederfoundation, omdat mijn huid erg vet was en ik vond dat mijn rode neus enorm opviel. In mijn eerste week bij Combray gaf mijn toenmalige collega mij 2 samples mee, de Regenerating en Rejuvenating (de Nourshing was nog niet op de markt op dat moment). De olie voelde eerst erg lekker aan op de huid, maar na een paar dagen werd mijn huid droger en ontstonden er zelfs roodheden door de droogte. “Het detox effect” zei mijn collega meteen, zij raadde mij aan het sample flesje overal mee naartoe te nemen en als mijn huid begon te trekken kon ik een paar druppels extra aanbrengen. Voor mijn gevoel duurde het best lang voordat de droogte wegtrok, maar na de droge periode zag ik gelukkig wel verschil aan mijn huid. De droge huid weg, mijn vette huid is gestabiliseerd en mijn neus is veel minder rood geworden. Ik draag al een hele tijd geen make-up meer, alleen op feestjes oid.

WAT IS jouw ADVIES VOOR CONSUMENTEN DIE de face olis van Combray willen proberen?

Probeer sowieso alle drie de oliën een keer uit om de textuur van de verschillende oliën te voelen. Dit kan met het Sample Product Pakket, hierin zit de Regenerating Facial Oil, Rejuvenating Facial Oil, en de Nourishing Facial Oil. Breng de olie aan op een gereinigde huid, geef de huid rustig de tijd om te wennen aan de producten en verwacht niet binnen een paar dagen wonderen, dit bestaat helaas niet. Ben je er nog niet uit na het testen van de drie oliën en wil je meer advies ontvangen? Op onze website hebben we een live chat en je mag de vragen ook altijd mailen naar het team van Combray. De specialisten van Combray kunnen je altijd helpen met advies over jouw huid. Ons mailadres is: info@combray-skincare.com.

Wil jij ook kennis maken met dit prachtige merk? Ik heb een kortingscode voor jou, dat is: Claudia15CS met deze kortingscode krijg je 15% korting op alle producten, geen minimumbedrag en de code is geldig tot 31-12-2021

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Klik dan hier  


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply