Beauty

Himalaya Herbals Softness & Shine shampoo en conditioner

Toen ik door een persburo gevraagd werd om de shampoos en conditioners van Himalaya Herbals uit te proberen zei ik onmiddellijk en volmondig  Jaaaaa. Ik moet bij verzorgingsproducten goed op de ingrediënten letten. Ik heb namelijk een hele gevoelige huid, die bij het minste geringste reageert. Ik heb een behoorlijk lange lijst met cosmetische ingrediënten waar mijn huid helaas niet zo goed op reageert. Ook mijn hoofdhuid heeft daar een beetje last van en een goede en milde shampoo vinden is lastig. Daarom testte ik de Himalaya Protein Shampoo en Conditioner Softness & Shine uit voor normaal haar. Wat vind ik ervan? lees snel verder. 

Himalaya Herbals

Himalaya is een merk dat al sinds 1930 bestaat en producten heeft voor het lichaam en gezicht. De producten bevatten natuurlijke ingrediënten en kruiden, iets waar ik zelf wel steeds meer waarde aan hecht. Om even een indruk te krijgen zijn dit een aantal unieke kruiden die verwerkt zijn in de producten van Himalaya: kurkuma, rosemyrtl, gember, walnootolie, zoethout, jasmijn en zeepnoot. Dat klinkt goed toch? Alle producten van Himalaya Herbals zijn vrij van parabenen, synthetische kleuren, SLS en SLES. Daarnaast zijn de verzorgingsproducten van Himalaya Herbals van crème tot lotion en van shampoo tot conditioner, wetenschappelijk onderbouwd, klinisch getest en de producten zijn proefdiervrij. Wereldwijd werken ruim 250.000 dermatologen en therapeuten met de verzorgingsproducten van Himalaya Herbals.


 Protein Shampoo Softness & Shine voor normaal haar

De shampoo Softness & Shine uit de Himalaya Herbals-lijn bevat mungbonen – een uniek ingrediënt in shampoo – die extra proteïnen bevatten die het haar zijdezacht maken. Volop laten glanzen en het haar voeden en kracht geeft, haaruitval voorkomt en het haar beschermd tegen dagelijkse beschadigingen. Naast de mungbonen bevat Softness & Shine zoethout dat de haargroei bevordert en amla dat de haarwortels versterkt. Deze unieke 2 in 1 formule reinigt het haar zowel als conditioneert, zodat je haar er stralend uitziet en zijdezacht aanvoelt. Daarbij is deze shampoo vrij van parabenen, SLS en siliconen. Deze nieuwe shampoo past – net als de andere haarproducten – bij het uitgangspunt van de Himalaya Herbals range: een gezonde geest in een gezond lichaam, tevens de basis van gezondheidsleer Ayurveda. Bij deze eeuwenoude Indiase wijsheid draait het allemaal om balans, evenwicht tussen van binnen en van buiten. In de ongerepte Himalaya ligt 5.000 jaar kruidenkennis opgeslagen, die tot op de dag van vandaag in de Ayurveda wordt gebruikt voor een mooi uiterlijk en een goed gevoel.

Himalaya Herbals achter

Werkzame kruiden:

 • Mungbonen bevat extra proteïnen, maakt het haar zijdezacht en glanzend en voedt en geeft kracht aan het haar en voorkomt haaruitval
 • Zoethout lotus: bevordert de haargroei
 • Amla : een natuurlijke haartonic dat de haarwortels versterkt

Himalaya Herbals hand shampoo

Himalaya Proteïne Shampoos zijn er in 4 varianten: het nieuwe Softness & Shine, Volume & Bounce, Extra Moisturizing en Repair & Regeneration met kikkererwten en amla.

Protein Conditioner Softness & Shine voor normaal haar

De protein conditioners Softness & Shine uit de Himalaya Herbals-lijn verzorgen het haar, waardoor het zijdezacht aanvoelt en gezond en sterk blijft. Himalaya heeft er twee die perfect bij de shampoos passen: Softness & Shine met lotus en kikkererwten en Repair & Regeneration met duizendblad en kikkererwten. Het is een milde formule die het haar verzorgt en zijdezacht en klitvrij houdt. Het voedt de haar met natuurlijke proteïnen waardoor het glanst van gezondheid.

Himalaya Herbals achter conditioner

Werkzame kruiden:

 • Kikkererwten & haver : rijke bron van natuurlijke proteïnen
 • Chinese roos & lotus: verzorgt het haar en de hoofdhuid

Himalaya Herbals hand conditioner

Happy hairday

Een glansrol voor je haar. Let it shine! Ik houd van glanzend en gezond haar. Deze shampoo en conditioner heb ik nu twee weken getest en mijn haar voelt heel luchtig aan en er zit meer volume in.Van deze shampoo krijg ik geen jeuk of eczeem. Wat ik overigens ook erg prettig vind aan deze twee producten, is dat het mijn haren niet verzwaard. Mijn haren zijn daardoor makkelijk te stijlen. Daarnaast wordt mijn hoofdhuid niet snel vet en dat is iets wat ik heel fijn vind. Vettig haar vind ik namelijk erg vervelend aanvoelen en zorgt vaak voor meer irritatie op mijn hoofdhuid. Ik moet altijd even wennen aan shampoos die niet/weing schuimen en dat komt natuurlijk door het ontbreken van SLS. Dus verwacht geen schuimbad op je hoofd. De geur van beide producten is echt heel erg lekker. Ik liet mijn haar in de wind opdrogen ( ik föhn mijn haar nooit) en bij elke windvlaag kwam er een subtiele zoete geur voorbij.  De structuur van de shampoo is wit en glanzend. De conditioner  is ook wit maar niet zo glanzend en heeft een wat vollere structuur. Bij het uitspoelen van de conditioner merk ik verschil, mijn haar valt heerlijk zacht naar beneden. Terwijl na het uitspoelen van de shampoo mijn haar wat stug aanvoelt. Wanneer mijn haar droog is heb ik geen glanzende, dansende haarbos, zoals in sommige commercials. Dat kan natuurlijk ook niet: de structuur van je haar verandert niet. Maar het is wel soepeler, zacht en valt veel mooier dan anders.

Himalaya Herbals lig

Prijs & verkrijgbaarheid

De betaalbare Himalaya range is in Nederland verkrijgbaar bij de betere drogist (o.a. DIO), natuurwinkel- en gezondheidswinkel (o.a. De Tuinen), apotheek en in diverse online shops. Zie voor meer informatie en verkooppunten Himalaya producten

Himalaya Softness & Shine shampoo: € 4,99 voor flacon van 200 ml.

Himalaya Softness & Shine conditioner € 4,99 voor flacon van 200 ml.

De andere haarverzorgingsproducten uit de Himalaya range zijn:

Anti-Hair Fall Shampoo –baanbrekende twee-in-één formule, ofwel shampoo en conditioner ineen, die de haarwortels voedt en broos haar versterkt. Geschikt voor alle haartypen.

Anti-Dandruff Shampoos – de op kruiden gebaseerde anti-roos shampoos bestrijden effectief de oorzaak van roos en voorkomen terugkeer ervan. Er zijn twee varianten: Gentle Clean en Soothing & Moisturizing. De eerste kan gebruikt worden voor haar dat regelmatig gewassen wordt en de tweede om het haar te voeden en te verzachten.

Hair Loss Cream – stimuleert de ontwikkelingsfase van de haargroeicyclus en bestrijdt haaruitval. Het haar wordt versterkt, de haardichtheid vergroot en nieuwe haargroei gestimuleerd met deze wetenschappelijk bewezen, Ayurvedische crème (€ 17,99 voor 100 ml).

Anti-Hair Fall Shampoo & Repair & Regeneration: € 5,49 voor flacon van 200 ml.

Overige flacons uit de haarverzorgingsrange:  € 4,99 voor 200 ml.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!!

 

Wat vind jij van deze haarverzorgingsproducten van Himalaya?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Hilde
  juli 6, 2016 at 9:34 am

  Ik had ze na je review veel duurder verwacht! Wat valt de prijs dan mee zeg! Ik heb gelukkig niet echt een gevoelige huid, dus kan alle shampoos gebruiken. Maar voor mensen zoals jij is dit dus een mooi betaalbaar alternatief!

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 7, 2016 at 8:17 am

   Deze shampoo die ik getest heb is voor normaal haar, dus ook voor jou. Ja mooie haarverzorgingsproducten die ook nog eens betaalbaar zijn. Wat wil je nog meer!

 • Reply
  Gonny Aarts
  juli 6, 2016 at 8:22 pm

  kurkuma, gember, zoethout en jasmijn.
  Jasmijn… heerlijk!
  Bridget wilde ik altijd Timotei shampoo… want dat meisje van de reclame had prachtig lang wapperend glanzend blond haar.
  En dat wilde ik ook zo graag… met mijn dunne… altijd (veel te) kort geknipte haren!

  Ze zijn nooit zo lang geworden. 😉

  • Reply
   Gonny Aarts
   juli 6, 2016 at 8:24 pm

   Bridget? ????
   = vroeger
   Fijn… autocorrectie!

   • Reply
    Claudia Struijck
    juli 7, 2016 at 8:16 am

    Hihihi Bridget Jones???…

    • Reply
     Gonny Aarts
     juli 7, 2016 at 11:55 am

     Lijkt me weer een fantastische film!
     #MustSee

 • Reply
  Astrid
  juli 7, 2016 at 7:57 am

  Dat klinkt heel goed! Ik heb ook snel eczeem op mijn hoofdhuid en ben al jaren op zoek naar een shampoo die me daar vanaf helpt. En dat hij dan ook nog eens lekker ruikt, vind ik een groot pluspunt. (Geloof me, ik heb wat stinkshampoo’s gehad die beloofden mijn lief voor mijn hoofdhuid te zijn…) Ik had verwacht dat deze shampoo heel duur zou zijn, dat valt dus mooi mee! Ik ga deze zeker proberen!

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 7, 2016 at 8:15 am

   Het zijn hele mooie haarverzorgingsproducten die ook nog eens betaalbaar zijn! Leuk dat je ze gaat proberen. Laat je ff weten wat je ervan vindt?

 • Reply
  Miss
  juli 7, 2016 at 9:19 am

  Klinkt zeker als een erg fijn product voor mijn vriend! Hij heeft enorm veel last van eczeem op zijn hoofdhuid. En de prijs valt ook nog enorm goed mee!

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 7, 2016 at 9:52 am

   Ik krijg van deze shampoo geen enkele negatieve reactie op mijn hoofdhuid. Ik weet niet of deze shampoo tegen eczeem werkt. Ik weet alleen dat deze shampoo natuurlijke ingredienten en kruiden bevat. Misschien heeft de apotheek iets voor je vriend?

 • Reply
  Anna Gerrie - Beautyonthefarm
  juli 7, 2016 at 5:13 pm

  Deze lijken mij heel fijn! Ik heb zelf snel jeuk aan mijn hoofdhuid. De prijs valt ook reuze mee 🙂

 • Reply
  Melike
  juli 7, 2016 at 9:46 pm

  Ik haarproducten verslaafde vind dit echt heel interessant hihi. Lijken mij echt hele goede producten! En de prijs is ook echtwel goed. Dit komt op mijn wishlist;)

  • Reply
   Claudia Struijck
   juli 8, 2016 at 4:22 pm

   Zijn idd hele fijne en milde producten voor het haar en ze ruiken zalig. En ook nog eens betaalbaar. Fijn weekend. X

  Leave a Reply