Beauty Food

Smoothie met kokoswater, rode biet en blauwe bes

We zijn nu een dikke week op Bali en eten op Bali is al een ervaring op zich! Je vindt enorm veel earth friendly tentjes, juicebars en restaurants waar ze heerlijke, plantaardig gerechten serveren. Bali is dé plek om gezond en bewust te leven. Op elke straathoek vind je gezonde eettentjes. Groene smoothies, tarwegras shotjes, smoothie bowls, zuurdesembrood, de lekkerste salades, Indo food, açai bowls, vegan food, detox sapjes, het is er allemaal. En tot slot die heerlijke vibe op dit eiland. Het is er zo relaxt, de Indonesische mensen zijn erg vriendelijk en het zonnetje schijnt altijd. Wij vinden Bali magisch en voelen ons er enorm thuis. Lokt Bali jou al?

De afgelopen dagen heb ik elke dag nieuwe inspiratie opgedaan en verrassende smoothies en sapjes uitgeprobeerd. Hierover later meer. De  smoothie van de week is er één special gemaakt om in tropische sferen te blijven, namelijk een smoothie met kokoswater. De rest van de ingrediënten zijn, rode biet, blauwe bessen en banaan. Het resultaat een smakelijke en gezonde smoothie. Maar eerst nog even wat achtergrond informatie over kokoswater.

Kokoswaterweetjes

 

Kokoswater heeft een geheel eigen samenstelling en smaak. Kokoswater moet daarom niet gezien worden als een aftreksel van de kokosnoot. Kokoswater bestaat, zoals de naam al doet vermoeden, uit water. Het is na water ook het meest natuurlijke pure vocht dat er is. Het voordeel van kokoswater is dat het mineralen en vitaminen bevat. Hierdoor is kokoswater niet alleen lekker, maar ook nog is voedzaam.

Kokoswater is natuurlijk omdat het in feite gevormd wordt door het regenwater wat de kokosnoot opneemt. De vezels van een kokosnoot dienen als een unieke filter. Het regenwater wordt door de vezels van de kokosnoot gefilterd waardoor alleen het kostbare, schone water wordt opgenomen en alle bevuilde stoffen en bacteriën buiten blijven. Door dit natuurlijke filterproces is kokoswater het meest natuurlijke steriele vocht dat er is. De kokosboom voegt tijdens de ontwikkeling van de kokosnoot allerlei mineralen en vitaminen toe aan dit water.

bron kokoswater.info

smoothie met kokoswater (2)

Recept smoothie met kokoswater, rode biet en blauwe bessen

(voor 2 volle glazen)

 • 1,5 rode biet
 • 1,5 hand blauwe bessen
 • 1 banaan
 • 200 ml kokoswater

Snijd de rode biet in blokjes en de banaan in stukjes. Doe de biet, blauwe bessen en banaan in een mengbeker en vul aan met kokoswater tot ca 300ml.

Pureer de smoothie met kokokwater  in een blender of met de staafmixer.

Je kunt ook nog wat lijnzaad, chiazaad of hennepzaad door je smoothie roeren als je dat lekker vind. Rode biet geeft een mooie kleur aan je groentensmoothie. Vind je ook niet?

smoothie met kokoswater1


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Wat is jouw favoriete smoothie en waar combineer jij het liefste mee?

 

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Yvonne
  juni 15, 2016 at 6:46 pm

  Ik ben dol op bietjes maar ik heb ze nog nooit in een smoothie gedaan op de een of andere manier krijg ik daar de kriebels van. Toch maar eens proberen.

  • Reply
   Claudia Struijck
   juni 17, 2016 at 3:18 am

   Hahaha Yvonne. Dat begrijp ik. Gewoon eerst proberen met 1 rode biet. Het zoetje komt van de vruchten zodat je heel subtiel een lichte aardse smaak proeft. X

 • Reply
  Hilde
  juni 17, 2016 at 7:07 am

  Ik krijg meteen zin in een smoothie! Ben er gek op !! Deze heb ik nog nooit gemaakt, gauw maar eens doen. 🙂

  • Reply
   Claudia Struijck
   juni 19, 2016 at 9:48 am

   Jaaaaaaaa ziet er lekker uit he Hilde? Gewoon een x doen. X

 • Reply
  Jennifer
  juni 20, 2016 at 11:05 am

  Nou Claudia die smoothie’s die jij maakt ziet er altijd zo lekker uit! Zelf heb ik helaas geen blender, dus snel maar eens aanschaffen 😉

 • Reply
  Gea
  juni 22, 2016 at 4:51 pm

  Ziet er heerlijk uit! 🙂

 • Reply
  Sandra
  mei 28, 2017 at 11:53 am

  Het is dat ik geen kokoswater drink, maar bietjes in een smoothie lijkt me dan wel weer erg lekker! 🙂

 • Leave a Reply