Lifestyle

Hoe je een gezond seksleven kunt hebben tijdens COVID-19

Feminiene kracht: Hoe je je eigenwaarde kunt verbeteren door in je vrouwelijke kracht te stappen

Hoe je een mentaal gezond seksleven kunt hebben tijdens COVID-19.

Ik weet wat je denkt. “Wacht, hoe moet iemand überhaupt een seksleven hebben tijdens deze pandemie?” Nou, alleen omdat je seksleven zoals je het kent op pauze staat, betekent dit niet dat je je seksualiteit uit het raam moet gooien en als een non moet leven (tenzij je dat wilt!) Hieronder heb ik wat tips over hoe je een mentaal gezond seksleven kunt hebben tijdens COVID-19.

Hoe je een mentaal gezond seksleven kunt hebben tijdens COVID-19

Erken je gevoelens

Hoewel er honderden onzekerheden zijn rond deze pandemie, weten we één ding zeker: we staan ​​hierin niet alleen. Veel mensen voelen zich eenzaam, bang, angstig en hebben geen seks. Het is oké om verdrietig en gefrustreerd te zijn over wat we doormaken, en dit geldt ook voor de verandering in je seksleven. “Het is legitiem om voorlopig te rouwen om wat je hebt verloren. Er zijn de afgelopen weken zoveel teleurstellingen geweest … dingen zijn geannuleerd en [veranderingen in de levensstijl die we gewend zijn. Angst en bezorgdheid over het verlies van menselijke connecties en seksuele uitingen en expressie en alles wat daarbij komt kijken … dat zijn legitieme dingen om te erkennen en te rouwen.

Geef je solo-seksleven wat pit

Het is normaal dat koppels hun seksleven wat meer pit willen geven, maar het is even normaal dat een individu zijn solo-seksleven wil opfleuren. Als je al een doorgewinterde self-pleaser bent, kun je overwegen om online te winkelen voor nieuwe seksspeeltjes om de boel wat spannender te maken. Geef je partner overal ter wereld de controle over jouw sextoy. Met de seksspeeltjes van Lovense is alles mogelijk! De bekende Lovense sextoys zijn Lovense Lush 3, Edge en Nora. Geef jouw partner de volledige controle over jouw stimulatie en kies voor de innovative seksspeeltjes van Lovense.

Hoe je een mentaal gezond seksleven kunt hebben tijdens COVID-19
Lovense Lush 3 Vibratie Eitje

Pluk de voordelen van masturbatie

Masturbatie is absoluut de veiligste vorm van seks tijdens deze pandemie – en op elk ander moment. Je kunt deze partnerloze tijd gebruiken om je eigen beste minnaar te worden, meer over je lichaam te leren en in contact te komen met jezelf (geen woordspeling bedoeld). Masturbatie bevordert niet alleen een positieve verbinding met je lichaam, maar het kan ook het zelfrespect vergroten. Wanneer je lichaam presteert – door middel van een sport, dans, een wandeling of een sessie van plezier – kun je een toename van zelfvertrouwen ervaren en de neiging hebben om je te concentreren op zijn sterke punten in plaats van zijn ‘problemen. Om nog maar te zwijgen van het feit dat masturbatie tijdens quarantaine je kan voorbereiden op betere seks als we eindelijk weer de wereld in mogen. [Degenen die masturberen] weten meer over hun lichaam en hun unieke seksuele reacties, zodat ze hun geliefde beter kunnen sturen tijdens seks. Ze beseffen dat de orgasmes ervaringen zijn – niet iets dat je gewoon geeft of ontvangt. Masturbatie en orgasmes kunnen je helpen ontstressen, en ik denk dat we het er allemaal over eens zijn dat we op dit moment wat stressverlichting in ons leven nodig hebben. Dit komt doordat tijdens het masturberen feelgoodhormonen zoals dopamine en oxytocine en neurotransmitters zoals endorfine vrijkomen, waardoor je je ontspannen voelt en misschien zelfs een stemmingsboost en een betere nachtrust krijgt. Wanneer je een orgasme hebt – of dat nu alleen is of met een partner – verandert de samenstelling van de chemische cocktail in je bovenkamer. In positieve zin! 

Zoals je leest zijn er tal van manieren om een ​​mentaal gezond seksleven te hebben in deze onrustige tijden – Volg deze tips om jezelf gezond en je libido onder controle te houden.

Hoe is jouw dating-/seksleven beïnvloed door de crisis? Laat het mij weten in de reacties!


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply