Beauty Food Lifestyle

Recept: beauty sapje met gember, wortel en appel

Gember goed

Deze heerlijke appel-gember- wortel sap heeft op een positief effect op het lichaam. Omdat ik een mooie en gezond uitziende huid belangrijk vindt, heb ik deze smoothie gemaakt. Gember heeft een positief effect op de huid vanwege het aanwezig beta-caroteen, dat is vitamine A. Gember wordt al decennialang gebruikt vanwege zijn ontstekingsremmende werking. Je huid gaat er niet alleen mooi uitzien, het reinigend en geeft je lichaam een boost. Wat wil je nog meer?

Deze groenten- en fruitsap zie ik als een natuurlijke multivitamine bom. Het bevat beta-caroteen en antioxidanten die het spijsverteringskanaal zuivert van gifstoffen. Daarnaast zorgt beta-caroteen voor een goede weerstand. De gember in dit recept geeft het sapje een pittige bite en compenseert zodoende de zoete smaak van appel. Echt een heerlijke combinatie. Ik ben zo blij met mijn sapcentrifuge, deze maakt op dit moment overuren. Alle combinaties van fruit en groente die je kunt bedenken maak je met een sapcentrifuge en binnen een handomdraai  fix je een vers en gezond groente- of vruchtensapje. Zo kom je aan een groot deel van je dagelijkse vitamines, mineralen en vezels. Je hoeft geen een dag hetzelfde te drinken. Wat wel een beetje een soort van gedoe was, is het afwassen van alle onderdelen na gebruik. Wij hebben geen vaatwasser en dan is het best wel lastig om alle onderdelen goed schoon te maken. Vooral de sap filter maar ik vind het zo leuk om de sappen te maken dat dit verder geen issue is hoor. De sapcentrifuge is gelukkig makkelijk te demonteren.


Vandaag dus op het menu voor twee glazen:

 • 6 wortels ( verwijder het topje van de wortels)
 • 2 appels ( snij ik in 4 stukken en steeltje eraf)
 • 4 cm gember ( schil ik)

shoppinglist

Ennnnnn juicen maar.


 

Drink jij wel eens een smoothie of verse sap? en wat is jouw favorite? of heb jij een sapje die ik eens moet proberen? Laat het me weten.

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  Ivonne Melters
  september 7, 2015 at 6:10 pm

  Ik vind het een heerlijke combinatie Claudia! Dankjewel!

  • Reply
   Claudia Struijck
   september 8, 2015 at 2:45 pm

   Ja Ivonne dat is het zeker. Ga jij het ook een x maken? Maandag een sapje met spinazie.

 • Reply
  Sapjes fan
  december 22, 2019 at 3:15 pm

  Sinds ik een slowjuicer in huis heb gehaald en regelmatig een sapje drink voel ik mij een stuk fitter. Ik denk dat het een stuk wijzer is om meer groente en fruit te eten en te drinken ls je je niet zo fris voelt, dan dat je naar de dokter gaat voor een hoop pillen.

 • Leave a Reply