Lifestyle

Strijklabels – Een toevoeging aan je kleding

Strijklabels – Een toevoeging aan je kleding

Je kent ze misschien nog wel van vroeger: de strijklabels. Als je op je knieën was gevallen als kind en er toen gat in je broek was gekomen. Je kwam dan thuis met tranen in de ogen, omdat dit nog maar de eerste keer was dat je
de broek aan hebt gehad. Jouw moeder troostte je dan en zei dat het allemaal wel weer goed kwam.
Ze ging al gauw aan de slag en gaf de broek weer zo goed als nieuw aan je terug, alleen dan met een gigantisch lieveheersbeestje op je knie. Een strijklabel heeft een nostalgisch goed aan zich hangen. Desalniettemin bestaan ze nog steeds, en kan je er een boel mee doen.

Waarom een label toevoegen
Een label toevoegen aan je kleding maakt het project compleet. Zeker als ondernemer is het leuk om je kleding te labelen, zodat potentiële klanten weten waar het kledingstuk vandaan komt. Maar ook als je dat oude shirt weer eens wilt opleuken, maar er niet een al te groot project van wilt maken. Ook werk het super goed om de ellendige slijtplekken te verbergen, omdat de broek zo lekker zit en hem eigenlijk nog niet weg wilt gooien.
Het labelen van je kleding kan je net zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je kan de labels erop naaien, maar als je zelf nog nooit een naaimachine in je handen hebt gehouden, wordt dat erg lastig. Daarom zijn er ook strijklabels.

Wat is een strijklabel

De definitie van een strijklabel spreekt eigenlijk voor zich. Het is simpelweg een label die je aanbrengt met een strijkijzer. De gewoven afbeelding of tekst is meestal gemaakt van polyester. Polyester overleeft wasbeurten als geen ander en behoud daarmee zijn kleur. Aan de achterkant van het label zit een middel dat gaat kleven zodra het warm
wordt. Daar komt het strijkijzer van pas. Je hoeft simpel weg het label neer te leggen op de plek van jouw wens en legt er een stuk bakpapier overheen. Dan komt het leukste deel: strijken maar!

Het stijlen van strijklabels
Strijklabels kan je aan alles wat van textiel is gemaakt toevoegen. Een oude tas, een jasje, een shirt, noem het maar op.
Door het gebruik van labels kan je jouw kledingstukken een opkikker geven. Misschien dat je dan wel weer dat jasje aandoet naar je volgende date. Je eigen stijl creëren hoeft niet lastig te zijn. Met labels die je aan je kleding
toevoegt, geef je het jouw eigen draai. Dat oude petje krijgt iets eigens en jij bent de enige die precies dit exemplaar heeft. Hoe leuk is het om je kleding te personaliseren! Maar pas op, het wordt al gauw te veel van het goede.
Labels kunnen best felle kleuren hebben. Het wordt al gauw een kinderfeestje op je broekspijp, met al die gekleurde dieren labels. Tenzij dat natuurlijk is wat je hartje begeert. Dus laat je creativiteit in de vrije loop en strijk er op los!

Strijklabels – Een toevoeging aan je kleding

Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply