Beauty

Huid- of vaatproblemen? Een gespecialiseerde kliniek helpt!

Huid- of vaatproblemen? Een gespecialiseerde kliniek helpt!

Huid- of vaatproblemen? Een gespecialiseerde kliniek helpt! De huid is het grootste orgaan van het menselijk lichaam. Het bedekt je hele lichaam en beschermt het zo als eerste barrière tegen virussen, bacteriën en andere lichaamsvreemde stoffen. Je zorgt daarom goed voor je huid. Maar soms ontstaan er toch puisten of jeukende huiduitslag. Onderhuids kan er ook van alles gebeuren. Denk maar eens aan spataderen of cellulitis. Gelukkig zijn er gespecialiseerde klinieken die zich richten op dermatologie, flebologie, proctologie en huidtherapie.

Met de grootste zorg voor jou en je lichaam laat je spataderen behandelen, maar ook couperose of acne. Omdat het hier toch wel om aandoeningen gaat waar je je wat onzeker over kan voelen, is het fijn om te weten dat in een gespecialiseerde kliniek deskundige zorg en aandacht voorop staan. Alles om je lekkerder in je vel te laten zitten.

Huid- of vaatproblemen? Een gespecialiseerde kliniek helpt!

Gezonde spanning

Natuurlijk is het spannend om naar een kliniek te gaan. De spanning heeft vaak te maken met het feit dat je je even moet overgeven aan de goede zorgen van de ander. Het gaat immers toch om een medische procedure en het is heel normaal om daar nerveus over te zijn. Kies daarom voor een dermatoloog Bussum en omstreken waar je je direct op je gemak voelt wanneer je binnen komt. Geef ook zeker aan dat je het spannend vindt, want daar wordt zeker rekening mee gehouden. Een goede kliniek is warm, gastvrij en omarmt ook het welzijn van patiënten op een holistische manier. Zo wordt er aandachtig naar je geluisterd, wordt er tijd genomen om te vertellen hoe de behandeling in elkaar steekt en krijg je een behandelplan wat helemaal past bij je behoeftes en aandoening. Dat is toch een hele geruststelling.

Kliniek vs. Ziekenhuis

Waarom zou je voor een zorgvraag naar een gespecialiseerde kliniek gaan en niet naar het ziekenhuis? De reden is simpel; een kliniek is in veel gevallen kleinschaliger. Het medisch personeel weet wie je bent en neemt de tijd voor je. Voor veel ingrepen geldt dat je dezelfde dag nog naar huis kan. Zelfs voor de behandeling van spataderen of andere kleine chirurgische ingrepen. Natuurlijk kan dit in een ziekenhuis ook zo zijn, maar als je toch al gespannen bent, dan is een kliniek in de buurt veel prettiger om naartoe te gaan dan naar een groot ziekenhuis. Bovendien kun je bij een gespecialiseerde kliniek ook terecht voor complexere huidaandoeningen, waaronder zonbeschadiging en huidkanker. En wat dacht je van aandoeningen die toch al wat meer in de taboesfeer liggen? Bij een persoonlijke kliniek laat je je iets gemakkelijker discreet en professioneel behandelen voor bijvoorbeeld aambeien en bekkenbodem problemen. Dit omdat je dus veel meer persoonlijke aandacht krijgt.

Huid- of vaatproblemen? Een gespecialiseerde kliniek helpt!

Verschillende afdelingen

Er zijn natuurlijk diverse klinieken in Nederland waar je met huidaandoeningen, spataderen of aambeien terecht kan. Zo zijn er speciale dermatologieklinieken, klinieken gespecialiseerd in flebologie of juist alleen proctologie. Er zijn klinieken waar je voor al deze problemen plus huidverzorging terecht kan. Vaak ook omdat sommige aandoeningen aan elkaar verwant zijn of elkaar versterken. Het is aan te raden om voor zo een kliniek te kiezen. Bijvoorbeeld eentje waar je terecht kan voor huidtherapie, dermatologie, flebologie en proctologie.

Vakgebieden

Even in het kort waarvoor je bij deze vakgebieden terecht kan. Op de afdeling dermatologie wordt een breed scala aan huidaandoeningen behandeld, variërend van acne, eczeem tot meer complexe problemen zoals schimmelnagels en huidkanker. De proctologieafdeling biedt discreet en professioneel advies en behandelingen voor aandoeningen van het anale gebied. Denk hierbij aan aambeien, fistels en aandoeningen aan de bekkenbodem. Flebologie richt zich op aderproblemen van spataderen tot diepere veneuze problemen. Na deze behandelingen loop je zo weer op hoge hakken. Het aanbod voor huidtherapie varieert van ontspannende gezichtsbehandelingen tot geavanceerde laserbehandelingen die helpen bij het verminderen van littekens, huidverjonging en permanente ontharing.

Verwijsbrief

Vaak denken we dat je met een verwijsbrief van de huisarts alleen naar het ziekenhuis kan om een behandeling te krijgen. Maar dat is eigenlijk niet zo. Je kan met diezelfde verwijsbrief ook naar een kliniek gespecialiseerd in huidtherapie, dermatologie, flebologie en proctologie. De verwijsbrief van de huisarts is belangrijk voor de verzekering. Behandelingen bij een kliniek worden namelijk ook vergoed vanuit de basisverzekering. Natuurlijk betaal je nog wel je eigen risico. Je kan bij de kliniek je hier zeker in laten adviseren. Zonder verwijsbrief kun je uiteraard tevens terecht bij de kliniek in Bussum, de kosten komen dan alleen voor eigen rekening.

Lekker in je vel

Heb je last van spataderen, rosacea, ingegroeide nagels, aambeien, een soa of overmatig zweten? Blijf er niet mee rondlopen en ga naar de huisarts om een verwijsbrief te krijgen. Vervolgens kies je een kliniek waar jij centraal staat en naast de medische behandeling terecht kan voor geruststelling en een luisterend oor. Dankzij een dergelijke kliniek zit jij zo weer lekker in je eigen velletje.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply