Beauty

Jane Iredale Mineral Makeup & Natural Skincare Make-Over

Ruim een maand geleden heb ik een stuk geschreven over het persevent van Jane Iredale waarbij ik aanwezig was. Ik heb mij toen op laten maken door Thierry Deblaton make-up artist en Brand Manager  van Jane Iredale. Het was mijn eerste kennismaking met dit merk  en na mijn make-over zeker niet de laatste. Op advies, van HeleneV skincare om zelf ervaring op te doen met Jane Iredale, heb ik contact gezocht met Marcella van de Stijlinspirator in Leeuwarden. Om bij haar te ervaren hoe makkelijk de make-up van Jane Iredale zelf aan te brengen is.


jane-iredale

Marcella Stijlinspirator

jane-iredale-marcella

In een prachtige oude koetshuis uit 1630 is de Stijlstudio gevestigd. Een inspirerende plek waar ik helemaal verliefd op ben geworden. A place to create, to inspire, to play, to connect and to blog. Een plek waar ik helemaal tot mijn recht zou komen. Ik begrijp volkomen dat Marcella haar creativiteit op zo’n plek tot volle uiting komt. Marcella is image consulent, visagist, stijl consulent, innerlijk/uiterlijk consult en kleurconsulent. Trainingen & adviezen vinden plaats op afspraak van maandag tot en met zaterdagochtend. In de Stijlstudio kan men terecht voor inspiratie, helderheid in de communicatie en veel inzichten. In overleg wordt er een persoonlijk programma samen gesteld. Ook kun je terecht bij Marcella als je een kleding- en/of stylingvraag hebt. Of als je onzeker bent over je outfit. Ook vindt zij dat bij een een goede presentatie ook een verzorgde make-up hoort, zij helpt je graag bij het kiezen van de juiste producten en kleuren. Zoals je ziet is Marcella van alle markten thuis en kan je bij haar terecht voor het complete plaatje. Ze geeft adviezen over hoe je op een positieve manier zichtbaar kunt zijn!!

Marcella is dus ook een professioneel visagist en werkt  met een make-uplijn op basis van 100% mineralen, die de huid verzorgt en haar de ultieme zonbescherming geeft. Ze heeft bewust voor Jane Iredale Mineral Makeup & Natural Skincare gekozen omdat dit heel goed aansluit bij haar visie en missie.

jane-iredale-make-up

Mijn make-up

 

Mijn ervaring met Jane Iredale

De reden waarom ik een afspraak had gemaakt met Marcella was om met eigen ogen te zien hoe gebruiksvriendelijk de make-up is van Jane Iredale. We hadden afgesproken dat Marcella één kant van mijn gezicht zou opmaken en ik dan de andere kant. Puur om te oefenen met dit merk en om te ervaren hoe makkelijk deze make-up is aan te brengen. We hielden ons wel aan de ” make-up lookbook” zoals Thierry die voor mij had ingevuld.

Hieronder de stappen met foto’s gecombineerd met filmpjes.

Stap 1: Allereerst werd de Jane Iredale Smooth Affair Facial Primer bij mij aangebracht die de huid een prachtige glanzende uitstraling te geven. Deze primer gebruik je na de dag verzorging. De primer bevat onder andere appelextract en royal jelly, is een brightener, heeft antiverouderingseigenschappen die de huid een egale tint geeft, zichtbare poriën vermindert en de glans verhoogt.

jane-iredale-foundation

Stap 2: LIQUID MINERALS™–FOUNDATION De revolutionaire Liquid Minerals verminderen het zicht van lijntjes, poriën en egaliseren de huidtint. Heilzame ingrediënten bevorderen de gezondheid van de huid. Winnaar van DAYSPA’s Editor’s Choice Award. Ik heb namelijk echt geen egale huid van mezelf, maar hier op het fimpje/ foto is daar niets van terug te zien. Bovendien heb ik ook vrij donkere littekentjes in mijn gezicht, maar ook die zijn allemaal gedekt. Deze foundation heeft een uitzonderlijk dekkend vermogen.

 

Wat ik al tijdens het filmpje zeg, is dat na de eerste 2 stappen mijn huid er al zo mooi, egaal, verfijnd en stralender eruit ziet. Het is al de perfecte basis voor de rest van mijn make-up. Dat beloofd wat.

jane-iredale-powder

Stap 3: PurePressed® Base / Amazing Base® – SPF 20 MET uva BESCHERMING Golden Glow. Je zal niet geloven wat een verschil deze minerale basissen zullen maken op het gezicht en hoe het aanvoelt op de huid. Er zijn algenextracten toegevoegd om vochtverlies te helpen voorkomen en om te beschermen tegen schadelijke UV straling. Geen olie, talk, FD&C kleurstoffen, synthetische bewaarmiddelen en geurstoffen, dus zelfs als je een gevoelige huid hebt, kan je gerust zijn. Deze minerale poeder voelt vederlicht aan op de huid.

jane-iredale-concealer

Stap 4: Enlighten Concealer camouflage voor blauwe en donkere kringen onder de ogen en hyperpigmentatie nummer 1.  Ook weer een prachtig product voor een vlekkeloze look.

Stap 5: Voor een gezonde blos op mijn wangen is er gekozen voor een In Touch Cream Blush Chemistry in combinatie met playon Lip Crayon Hot. Dat is zo mooi aan Jane Iredale, je kan alle producten met elkaar mengen/mixen/combineren.

Stap 6: Mijn wenkies altijd on fleek met deze Wenkbrauw eye pencil dark brunette.

 • Vult en definieert de wenkbrauwen op een vakkundige manier met de uiterst fijne uitschuifbare precisiepunt van 1,7 mm waarmee je precieze haarfijne lijntjes creëert.
 • Een handig vormgevend borsteltje aan de andere zijde om te vervagen en te verzorgen.
 • Langhoudende waterproof formule die blijft zitten zonder uit te lopen

jane-iredale-mascara

 

Stap 7: Oogschaduw kleur supernova. is een Sterk gepigmenteerde zijdezachte trendy oogschaduw.Supernova is een prachtige sprankelende kleur.

 • Mild en geschikt voor gevoelige ogen. Formule op basis van huidverzorgende ingrediënten.
 • Loopt niet uit en houdt extreem lang.
 • Kan nat of droog aangebracht worden om om het even welke look te creëren.
 • Kan Gebruik:t worden om de oogleden kleur te geven, te accentueren of om een fijn lijntje aan te brengen.

jane-iredale-oogpotlood

Stap 8: Finishing touch werd de look afgestyld met Playon Lip Crayon kleur Hot.

Hieronder het resultaat!

jane-iredale-makeover1


Ik was heel erg blij verrast door de producten van Jane Iredale. De producten bevatten erg veel pigment en voelen absoluut niet cakey aan op je gezicht. Hoge kwalitatieve mineralen hebben van nature een interactie met licht waardoor het zogenaamde ‘soft focus effect’ ontstaat. Nadat ik foto’s van mezelf had genomen snapte ik wat ze hiermee bedoelden. De foto’s lijken haast bewerkt, zo mooi egaal en glowy mijn huid is. Echter heb ik juist express helemaal niets aan de foto’s veranderd om jullie te laten zien hoe mooi het er uitziet met Jane Iredale minerale make-up. Het lijkt wel alsof ik licht geef van binnenuit whahahaha, ik vind het effect echt prachtig! Ik straal. Het is geweldig spul, echt waar, maar ik kan me voorstellen dat de prijs mensen tegenhoudt. De liquid minerals foundation bijvoorbeeld kost €50. Maar, als je eenmaal de juiste kleur te pakken hebt weet ik zeker dat je er geen spijt van krijgt. Je hebt er ook maar erg weinig van nodig, omdat de pigmenten zo intens zijn. Gewoon een paar keer met je brush over je gezicht strijken en klaar! Oja als laatste heb ik de Jane Iredale lemongrass spray gebruikt om mijn make-up te fixeren!

jane-iredale-lol-me-ann

Marcella heel erg bedankt voor je tijd, gastvrijheid en enthousiasme over de make-up van Jane Iredale. Ik heb weer veel geleerd en het resultaat is echt super mooi! Ik ben fan!

Neem gerust eens een kijkje op de website van Marcella. Je kan je abonneren op de nieuwsbrief zodat je altijd op de hoogte bent van inspirerende kledingtips en ‘Het verhaal van’.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Wat vind jij van deze make-up over? en ben jij bekend met het merk Jane Iredale?

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

16 Comments

 • Reply
  Anna Gerrie - Beautyonthefarm
  november 11, 2016 at 8:15 pm

  Ik ken het merk wel, maar heb er nog nooit iets van gebruikt. De prijs houdt mij inderdaad ook wel tegen, terwijl het er zo mooi uit ziet! Je look is ook goed geslaagd ☆

  • Reply
   Claudia Struijck
   november 14, 2016 at 2:45 pm

   Ja klopt Anna Gerrie, ik kan me dat enorm voorstellen. De producten zijn wel erg zuinig in gebruik, je hebt er maar weinig voor nodig en dekt erg goed.Dankjewel!

 • Reply
  Yvonne
  november 11, 2016 at 8:17 pm

  Leuke post zeg, het lijkt net alsof ik er even bij was. En die foto met die stenen muur is prachtig. Ik ken dit merk wel van naam maar heb het nog nooit gebruikt.

  • Reply
   Claudia Struijck
   november 14, 2016 at 2:44 pm

   Klopt Yvonne de hele entourage maakte de middag helemaal af. Zo’n prachtige locatie. Dankjewel fijn om te horen dat je mijn post leuk vond! Ik gebruik niet zo vaak filmpjes maar het hoorde er wel helemaal bij!

 • Reply
  Marcella
  november 12, 2016 at 10:24 am

  Jane Iredale is heerlijk om mee te werken, geweldig om te dragen en een cadeau voor elke vrouw die er mooi uit wil zien zonder te opgemaakt te zijn voor een strakende uitstraling. Claudia je ziet er prachtig en krachtig uit en hebt het geweldig verwoord. Precies zoals het is. Thanx Marcella stijlinspirator

  • Reply
   Claudia Struijck
   november 14, 2016 at 2:43 pm

   Lieve Marcella, het was een ontzettend leuke en gezellige middag. Ik hoop dat we contact houden! Jane Iredale heeft er echt een fan bij en mijn eindlook is zo mooi maar nogwel Claudia!

 • Reply
  Melike
  november 12, 2016 at 11:15 am

  Wat super leuk dat je er filmpjes bij het gedaan!!! En wat een ongelofelijk prachtige producten! En je eindlook is zo mooi!! Echt super leuk om te zien deze blog!

  • Reply
   Claudia Struijck
   november 14, 2016 at 2:41 pm

   Hihi die filmpjes…..ik heb ze eerst even laten keuren hoor voordat ik ze erop had gezet. ben niet zo van de filmpjes……Dankjewel ik vond de eindlook ook zo ontzettend mooi maar nog wel Claudia. Jane Iredale is echt een prachtig merk.

 • Reply
  marleen@burgertrutjes
  november 12, 2016 at 7:54 pm

  Wat een leuk uitgebreid artikel! Die laatste foto is echt ontzettend leuk! Goeie reclame voor de producten, het ziet er prachtig uit!

  • Reply
   Claudia Struijck
   november 14, 2016 at 2:40 pm

   Dankjewel Marleen voor je compliment. Het merk is prachtig en de producten zijn zo easy om op te brengen en je kan er hele mooie looks mee maken. X

 • Reply
  Hennie
  november 13, 2016 at 3:54 pm

  Fiet fieuw! Mooie look hoor. Vind de producten er erg mooi uitzien. Profi make-up, pretty pretty!

  • Reply
   Claudia Struijck
   november 14, 2016 at 2:38 pm

   Dankjewel lieve Hennie! Dit merk is idd super mooi en veelzijdig.

 • Reply
  Blog & Beauty
  november 14, 2016 at 10:40 am

  Het merk kende ik wel al, maar niet van persoonlijk gebruik. De producten lijken me zo fijn om te gebruiken, helemaal na het lezen van je review. En je eindlook is ook echt STUNNING! Je kan er zo mee de rode loper op!

  • Reply
   Claudia Struijck
   november 14, 2016 at 2:37 pm

   Is idd een prachtig make-up merk met mineralen! Dankjewel. Ik vond mijn look ook echt da bomb! hihihi

 • Reply
  Eva
  november 14, 2016 at 2:27 pm

  Ah wow, dit zou echt wat voor mij zijn! Mooi!

  • Reply
   Claudia Struijck
   november 14, 2016 at 2:36 pm

   Ja Eva is ook echt iets voor jou!!

  Leave a Reply