Beauty

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive huidverzorging

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive huidverzorging

Nadat onze vorige samenwerking rondom de Dr. Organic cacoa butter lijn zo goed was bevallen besloot ik om Irina nog een pakje met producten te sturen voor een review.  Natuurlijk wilde Irina dit graag doen en zo ontving ze twee prachtige huidverzorging collecties van het Kruidvat eigen merk. Vandaag deelt Irina op mijn blog haar ervaringen! de Skin Science Derma Sensitive lijn. Lees je gezellig mee?

Irina aan het woord

Kruidvat heeft weer iets nieuws: een lijn gezichtsverzorgingsproducten speciaal voor de gevoelige huid. Kruidvat Skin Science Derma Sensitive is een lijn uitstekende verzorging voor een gevoelige huid, vergelijkbaar met de dure verzorgingsproducten. Maar dan natuurlijk voor een Kruidvat prijsje. De producten zorgen voor het herstel van je natuurlijke huidflora en het stimuleren van de natuurlijke beschermingsfunctie van je huid. Veel mensen hebben last van een gevoelige huid, in Nederland bijvoorbeeld al zo’n 2 miljoen mensen. De problemen die vaak voorkomen zijn een droge, jeukende, rode en schilferige huid. Niet fijn! En dan is het vinden van de juiste producten ook nog eens moeilijk. Én zijn speciale huidverzorgingsproducten vaak duur!

Zelf heb ik geen verstand van ingrediënten, dus hier zal ik niet op in gaan. Wel kan ik natuurlijk vertellen wat het effect van de producten op mijn huid is geweest na zo’n 5 weken testen. Mocht je nu benieuwd zijn naar de ingrediënten dan vind je deze natuurlijk gewoon per product vermeld.

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Serum

Het eerste product uit de lijn is het serum. Dit breng je ’s ochtends aan voor je dagcréme. Zelf gebruik ik zo’n soort product graag op dagen dat mijn huid net iets meer verzorging nodig heeft. Bijvoorbeeld wanneer hij extra droog of gevoelig aan voelt. Voor zo’n soort huid is deze lijn sowieso perfect geschikt: ik zou hem echter niet gebruiken wanneer je een vette huid hebt.

Het serum is (net als de rest van de lijn) zo goed als geurloos. Zelf vind ik dit eigenlijk juist heel erg fijn aangezien mijn huidverzorging niet zo nodig ergens naar hoeft te ruiken. Daarnaast is het een wat dikkere substantie, maar smeert hij alsnog ontzettend gemakkelijk uit.

Ingrediënten:

Aqua, glycerin, caprylic/capric triglyceride, beaine, squalane, ectoin, octyldodecanol, glyceryl caprylate, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, sodium acrylate/sodium acryloyldimethyl tourate copolymer, isohexadecane, polysorbate 80, polysorbate 60, caprylhydroxamic acid, echium plantagineum seed oil, helianthus annuus seed oil unsaponifiables, sorbitan isostearate, cardiospermm halicacabum flower/leaf/vine extract, tecopherol.

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Day Cream

 Na het serum is het de bedoeling dat je de dagcréme uit de lijn aanbrengt. Deze is opnieuw zo goed als geurloos en heeft een iets dunnere substantie dan het serum (maar is zeker niet vloeibaar). Beide producten zijn ontzettend goed in te smeren en drogen redelijk snel weer op. Na deze dagcréme kan ik dan ook al snel mijn make-up aanbrengen en mijn dag beginnen.

 Ingrediënten:

Aqua, glycerin, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol, butyrospermum parkii butter, glyceryl stearate se, betaine, distarch phosphate, ethylhexyl stearate, squalane, ectoin, glyceryl caprylate, alpha-glucan oligosaccharide, maltodextrin, polymnia sonchifolia root juice, lactobacillus, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, sodium acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, isohexadecane, caprylhydroxamic acid, polysorbate 80, polysorbate 60, sorbitan isostearate.

Kruidvat Sin Science Derma Sensitive Oil

‘s Avonds kijk ik opnieuw hoe mijn huid eraan toe is en wanneer deze net dat extra beetje verzorging nodig heeft begin ik mijn huidverzorgingsroutine met deze olie. De olie zit in een handige verpakking waarbij je met een pipetje gemakkelijk kunt doseren.

Zelf gebruik ik ongeveer 3 druppels, die ik verspreid over mijn voorhoofd en wangen. Na het aanbrengen van dit product heb ik een heel erg vettig hoofd wat aan alle kanten glimt. Zeker niet geschikt voor een vette huid, maar juist perfect wanneer jouw huid heel erg droog is in de wintermaanden.

Ingrediënten:

Ethylhexyl stearate, caprylic/capric triglyceride, isostearyl isostearate, squalane, octyldodecanol, tocopheryl acetate, echium plantagineum seed oil, helianthus annuus seed oil unsaponifiables, cardiospermum, malicacabum flower/leaf/vine extract, tocopherol.

Kruidvat Skin Science Derma Sensitive Night Cream

 Als laatste stap in mijn routine gebruik ik de nachtcréme uit deze lijn. Deze heeft dezelfde substantie als de nachtcréme en trekt ook net zo gemakkelijk in. Ik merk dat wanneer ik dit product heb aangebracht voor het slapen gaan, mijn huid de volgende ochtend ontzettend zacht aanvoelt.

 Ingrediënten:

Aqua, glycerin, caprylic/capric triglyceride, cetearyl alcohol, butyrospermum parkii butter, glyceryl stearate se, betaine, distarch phosphate, ethylhexyl stearate, squalane, ectoin, glyceryl caprylate, alpha-glucan oligosaccharide, maltodextrin, polymnia sonchifolia root juice, lactobacillus, hydroxyethyl acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, sodium acrylate/sodium acryloyldimethyl taurate copolymer, isohexadecane, caprylhydroxamic acid, polysorbate 80, polysorbate 60, sorbitan isostearate.

Mijn conclusie over de Kruidvat Skin Science Derma Sensitive lijn

Ik heb de producten in totaal een week of 5 uitgebreid kunnen testen en moet zeggen dat ik zeker een positieve verandering heb gezien in mijn huid. Vaak is het zo dat wanneer je een ander product gaat gebruiken in je huidverzorgingsroutine, je huid hier eerst heftig op kan reageren door bijvoorbeeld puistjes te creëren. Hier heb ik eigenlijk helemaal geen last van gehad: in al die tijd heb ik één keer een kleine onzuiverheid gehad en verder zag mijn huid er goed uit.

Daarnaast merkte ik dat mijn ontzettend droge huid steeds beter en glanzender eruit begon te zien. Zo kreeg ik zelfs een opmerking dat mijn gezicht glansde, terwijl ik geen make-up op had. Zo zie je maar weer wat de juiste huidverzorging kan doen.

Ik ben zelf dan ook ontzettend enthousiast over deze producten en kan iedereen met een droge en/of gevoelige huid aanraden ze eens te proberen. Zelf ben ik helemaal om!

De producten zijn (natuurlijk) te verkrijgen bij het Kruidvat voor €5,49 per stuk.

Claudia natuurlijk bedankt dat ik dit artikel mocht schrijven!

 

Nemen jullie ook eens een kijkje op Irina haar blog 

 


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

 

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  juli 7, 2018 at 9:13 am

  Dat doet de Kruidvat goed zeg! Het ziet er heel chique en verantwoord uit!

 • Reply
  Coco
  juli 7, 2018 at 2:15 pm

  Kruidvat heeft wel meer goeie producten van eigen merk, ook kwa prijs heel goeie kwaliteit. Fijn dat deze er nu ook zijn, ze zien er echt wel aantrekkelijk uit, hoeft niet meer te zijn. Tis de inhoud die telt 🙂

 • Reply
  Renata
  juli 7, 2018 at 2:29 pm

  Onbegrijpelijk hoe kruidvat dat toch allemaal kan doen altijd aan een zacht prijsje – en het is nog een mooi uitziende lijn ook nog 🙂

 • Reply
  Ann - wANNderful reisblog
  juli 7, 2018 at 3:38 pm

  Zien er fijne en zijdezachte producten uit!

 • Reply
  MC Kleuver
  juli 8, 2018 at 2:13 pm

  Lijkt mij fijn als je iets kan gebruiken wat je huid goed doet. Als het bijvoorbeeld inderdaad droog is.

 • Reply
  Eva
  juli 8, 2018 at 7:47 pm

  Die nachcrème lijk me wel wat! De prijs valt ook mee zie ik 🙂

 • Reply
  Liset - Beautydagboek
  juli 9, 2018 at 11:18 am

  Ik heb hier zelf het serum en de dagcrème van en ze bevallen mij beide ook erg goed!

 • Leave a Reply