Food

Lonny Gerungan Ajam Smoor – AlleenPuur

Ik probeer zoveel mogelijk te koken zonder pakjes of zakjes en zal je dit ook niet vaak tegen komen op mijn blog. Maar soms breekt nood wetten en dient gemak de mens. In dit geval kreeg ik een doosje met boemboes van Lonny opgestuurd door Samasaya om uit te proberen.  Kennen jullie de tv kok van vroeger nog? Hij presenteerde in 1997 zijn eerste culinaire programma voor de TROS, ‘ De Reistafel’. In 2008 richten echtgenoten Lonny Gerungan en Warren Bright de merknaam Samasaya op, wat wat letterlijk ‘met mij’ betekent. Alle liefde en passie  voor de veelzijdige Indonesische keuken zijn met Samasaya gecombineerd in makkelijk te gebruiken producten voor de bereiding van authentieke Indonesische gerechten in je eigen keuken. Ik trap af met de boemboe Ajam Smoor volgens het origineel recept van Lonny Gerungan .

Smoor is een verrassend zoete saus op basis van kecap, verse kruiden en specerijen zoals nootmuskaat en kruidnagel van het eiland Java. Erg lekker in combinatie met vlees op kip. Ik maakte dit gerecht met kip. Voor doordeweeks kies ik toch vaak voor snelle makkelijke en gezonde gerechten. De boemboes die ik tot nu toe geprobeerd heb van Lonny Gerungan  serveer ik altijd met Gado Gado, dat is een Indonesiche groentegerecht en smaakt heel lekker met rijst en ajam smoor.

Op de site van AlleenPuur maakte ik van deze boemboe een heerlijk mild gerecht met kip. Natuurlijk niet zo lekker dan als je de boemboe zelf maakt,  maar de smaak is dikke prima.

Lonny-Gerungan

De Producten van Samasaya zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, C1000, COOP, Deen, Jumbo, Hoogvliet, Plus, MCD en de Vomar. Neem gerust eens een kijkje op de site van Samasaya voor recepten, producten en de geschiedenis van Lonny Gerungan.


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

 

Heb jij wel eens Ajam Smoor gegeten?

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply
  Danielle
  september 29, 2016 at 7:40 pm

  Klinkt lekker ! Ik heb het merk nog nooit zien liggen in de winkel.

 • Reply
  Yvonne
  september 30, 2016 at 4:49 pm

  Ik heb dit voorjaar bij Lonny gegeten in zijn restaurant in Bali, het was heerlijk en heel gezellig!

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 1, 2016 at 6:17 pm

   Jaaaaa wij ook in juni. Het was idd heerlijk en gezellig. We hebben zelfs een kookworkshop bij hem gedaan!

 • Reply
  Melike
  oktober 2, 2016 at 8:32 pm

  Jammie hihi. Lijkt me echt lekker! Volgens mij kan jij ook wel heel erg lekker koken hihi. Ik heb dit product nog niet eerder gezien!

  • Reply
   Claudia Struijck
   oktober 17, 2016 at 7:25 pm

   Het komt wel uit een pakje maar smaakvol is het zeker! Hahaha kom maar een keertje bij mij eten!

 • Reply
  Sandra
  mei 25, 2017 at 3:23 pm

  Yummie! En zeker heb ik wel eens ajam smoor gegeten. Heerlijk!

 • Leave a Reply