Food Lifestyle

Ad fundum: NONA June, alcoholvrije gin

Ad fundum: NONA June, alcoholvrije gin
Ad fundum: NONA June, alcoholvrije gin
Gin-tonic: misschien wel de meest geliefde cocktail van de afgelopen paar jaren. Alleen jammer dat het alcoholpercentage zo hoog is dat de dag erna steevast een kilo aspirine, een fleecedekentje, een bank, een bak vette hap om uit te brakken en een uurtje of tien Netflix nodig is om de kater te kunnen overwinnen. Er zijn genoeg alcoholvrije spirits te koop, maar geen één smaakt echt als gin. “Dat moet anders kunnen”, dacht de Gentse bio-ingenieur Charlotte, en voegde daad bij woord door NONA June te ontwikkelen, oftewel een alcoholvrije gin die niet van echt te onderscheiden is. De kicker? NONA June mocht van Charlotte pas op de markt komen ná goedkeuring en ondersteuning van gerenommeerde sommeliers en chefs. Ad fundum!

Alcoholvrije gin
“Niet-drinkers worden vaak bestempeld als saai en voelen zich onder druk gezet om tóch een drankje te doen. Met NONA Drinks willen we iedereen de keuze geven om anders te drinken, maar dan wel in stijl. We geloven dat er geen compromissen moeten gemaakt worden op vlak van smaak, kwaliteit en beleving wanneer je niet wilt drinken; NO ALCOHOL, NO COMPROMISES. NONA June is een complexe, maar gebalanceerde alcoholvrije spirit geïnspireerd op gin”
Ad fundum: NONA June, alcoholvrije gin
Bevoorrecht met een unieke smaak
De naam NONA staat voor twee dingen: Non Alcoholic, maar bovenal ook voor het getal 9 (Nona in het latijns). Dit getal verwijst naar de negen botanicals die verwerkt zijn in de spirit. June refereert naar de jeneverbes, oftewel het bestandsdeel dat gin zijn unieke smaak geeft. En dat is direct de reden dat Nona June zich een alcoholvrije gin mag noemen: de rijke en intense smaak wordt bewaard doordat de ingrediënten zo goed overeenkomen met het origineel. Er wordt geen compromissen gesloten: zeker niet op het gebied van smaak, kwaliteit en beleving.
NONA is geen drankje: NONA is een moment
Bij NONA gaat het niet om een vluchtig drankje, maar om het ervaren van een mooie belevenis. De intense smaak staat symbool voor het intens beleven van een intiem moment: NONA is een perfect drankje om in alle rust van te genieten met een partner, maar juist ook uit eten of in de club, wanneer je niet wilt overkomen als een saaie muts met een colaatje, maar graag in het moment wilt zijn met je vrienden. Het is een moment waarin je kunt opladen. Vanuit die beleving is NONA na krap een jaar al in ruim negen landen beschikbaar, waaronder in vele gerenommeerde (sterren)restaurants en cocktailbars. Nederland voegt zich nu bij de ranken.Signature cocktail NONA & Tonic
Ingrediënten

  • 5cl NONA June;
  • 10cl Indian tonic;
  • Sinaasappelzeste;
  • Basilicum;
  • IJsblokjes .

Bereidingswijze
Vul een glas met ijsblokjes. Voeg 5cl NONA June toe, gevolgd door 10cl Indian tonic en roer zachtjes. Werk de cocktail af met de basilicum en sinaasappelzeste als garnituur.

Over Nona June
Jong, Gents, afgestudeerd als bio-ingenieur én een enorme passie voor kruiden en natuur. De 26-jarige Charlotte Matthys ontwikkelde haar eigen alcoholvrije variant voor gin. Haar woonkamer toverde ze om tot een geïmproviseerd laboratorium, waar ze kruiden distilleerde en zo de allereerste Belgische alcoholvrije spirit ontwikkelde. Ze kreeg hulp van gerenommeerde chefs en sommeliers om het smaakpallet vorm te geven. Inmiddels is het Belgische NONA June een begrip in meer dan 9 landen. En niet langer beperkt tot de huiskamer van Charlotte, maar vanuit een mooi distributiecentrum in Gent.

NONA June is verkrijgbaar in een 70cl fles voor €29,90 en in een kleiner formaat van 20cl voor €11,90 per fles. Meer info en alle verkooppunten vind je via: Nonadrinks


Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,
Claudia XOXO

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply