Beauty

Organic Mascara: Green People

Ik ga de deur niet uit zonder mascara. Nu heb ik van mezelf al redelijk lange wimpers maar zonder mascara zien ze er gewoon niet uit! Zonder mascara heb ik echt zo’n ‘naakt’gezicht hihihi. Ik heb tussen ons gezegd een aparte toilettas voor al mijn mascara’s. Mijn laatste aanwinst van Estee Lauder Sumptuous Extreme heb ik gekregen van allerliefste Lara. Echter kreeg ik op een bloggersevent van 24 april georganiseerd door Tessa van Eggpress en Suzanne van Biocareonline een organic mascara van een voor mij onbekend organisch schoonheidsmerk Green People. Onbekende merken ontdekken en uitproberen vind ik zo ontzettend leuk. Jullie dan?

Green People

Green People is een organisch schoonheidsmerk, dat werd opgericht in 1997 in Engeland door Charlotte Vøhtz . Green People is marktleider in gecertificeerde biologische producten. De Green People cosmeticalijn bevat verzorgingsproducten voor gezicht, lichaam en haar met als basis ingrediënt biologische essentiële oliën.  Haar dochter kampte met huidallergieën. Charlotte kwam erachter dat veel van de huidallergieën werden getriggerd door de chemicaliën in huishoudelijke en verzorgingsproducten. Met een verpleegkundige achtergrond en meer dan 11 jaar ervaring in de farmaceutische industrie en kennis van plantaardige geneesmiddelen ontstond na drie jaar onderzoek Green People. Alle producten zijn afkomstig van eerlijke handel, bevatten geen parabenen, ftalaten, SLS en andere belastende chemicaliën, en zijn niet op dieren getest.

Organic Mascara.5JPG

Organic Mascara

De organic mascara belooft lang te blijven zitten, de wimpers mooi zwart/bruin te maken en volume te geven.De mascara zit in een simpele, zwarte tube en bevat 7ml. De applicator bevat veel kleine haartjes niet teveel, precies genoeg om al je wimpers van een mooie laag mascara te voorzien.  De borstel is ontworpen voor het verlengen, volume te geven en om de wimpers te kammen. De mascara brengt makkelijk aan en omdat ik van volle wimpers houd bouw ik hem af en toe op als ik extra volume wil, maar de eerste twee laagjes zien er natuurlijk uit. Mijn wimpers worden mooi bruin/zwart, krijgen extra volume en verlengt op een natuurlijke manier. Tot nu toe blijft de mascara de hele dag mooi zitten. Ik weet niet of de mascara blijft zitten waar hij moet zitten of dat ik er uitzie als een pandabeer bij een regenbui zonder plu.

Organic Mascara.6JPG.

Organic Mascara ingrediënten

Geeft volume, verzorgt de wimperharen en maakt deze langer.

 • Biologisch gecertifieerde volume mascara
 • Met natuurlijke minerale pigmenten voor een intense zwarte/bruine kleur
 • Voedt de wimperharen met 98% biologische ingredienten
 • De borstel van deze organic mascara heeft ultra dunne haren voor een natuurlijk maar vol resultaat
 • Biologische micro vezels zorgen voor een optimaal volume van de wimperharen
 • De organic mascara bevat vitamine E, zonnebloemolie & bijenwas
 • Niet geschikt voor veganisten vanwegen de bijenwas
 • Geschikt voor gevoelige ogen

Belangrijkste ingrediënt: Zonnebloem

De basis van de organic mascara is water en bijenwas, gevolgd door een aantal natuurlijke ingrediënten zoals amandelolie, carnaubawas en shea boter. De zwarte of bruine kleur komt van minerale pigmenten af.

Ingrediënten
AQUA (PURE WATER), CERA ALBA (BEES WAX)*, HYDROGENATED PALM KERNEL GLYCERIDES, COPERNICIA CERIFERA CERA (CARNAUBA WAX)*, STEARIC ACID (PLANT DERIVED), GLYCERYL STEARATE (PLANT DERIVED EMULSIFIER), GLYCERIN (PLANT DERIVED), HYDROGENATED PALM GLYCERIDES, XANTHAN GUM (CORN STARCH GUM), TOCOPHEROL (NATURAL VITAMIN E), HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL, CELLULOSE (PLANT DERIVED), SODIUM HYDROXIDE (pH ADJUSTER) , BENZYL ALCOHOL, DEHYDROACETIC ACID. (+/-) MAY CONTAIN: CI 77491, CI 77492, CI 77499 (IRON OXIDES). *INGREDIENTS FROM ORGANIC FARMING.

ECOCERT 98.4% NATURAL INGREDIENTS; 15.4% ORGANIC INGREDIENTS

Organic Mascara.4JPG

Organic Mascara.3JPG

Gebruik

Breng de organic volume mascara aan van het begin van de wimpers tot het einde in een beweging. Herhaal dit tot het gewenste resultaat.

Tip! Breng aan met behulp van de zig-zag beweging voor de beste resultaten, van wortel tot de puntjes.

Organic Mascara.7JPG.

Wat vind ik ervan

Met slechts een laag zie je al verschil. met 1 laag zie je al dat mijn wimpers voller en langer zijn. Mijn wimpers krijgen duidelijk een extra boost. Met 3 lagen, is er meer volume, maar ik denk niet dat de lengte er zo dramatisch uitziet. Ik richt mij meer op het volume. Dat vind ik niet erg  omdat de mascara is ontworpen voor  volume en verzorging. De borstel was echt makkelijk te gebruiken en door de borstelhaartjes kregen al mijn wimpers genoeg aandacht  Ik heb echt genoten van het gebruik van deze borstel. Ik zie echt dat mijn wimpers meer volume krijgen, want er is zeker een duidelijk verschil met geen laag en 1 laag. I kan niet echt een opmerking maken over het verzorgingsaspect van het product, omdat mijn wimpers volgens mij wel in goede gezondheid zijn. Door de mascara is mijn oogopslag stralender en ziet er sprekender uit. De mascara zorgt ervoor dat mijn ogen meer open zijn en voor een frisse uitstraling zorgt.

Organic mascara zonder

Zonder mascara

 

Organic mascara een laag

Een laag mascara

The Green People Volumising Mascara  is beschikbaar op de website van Biocareonline en kost € 19,95. De mascara is misschien een beetje duurder dan andere volumising mascara’s maar, ik zou dit zeker weer betalen omdat van de gebruikte ingrediënten in de mascara biologisch zijn. Een complete cosmeticalijn zonder parabenen, chemicaliën of andere junk! Je betaald over het algemeen altijd een beetje extra voor natuurlijke producten, en dan denk ik  dat € 19,95  een koopje is.

Good to know! De verpakking van Green People is recycleerbaar en niet per vliegtuig getransporteerd. Ze gebruiken alleen de zuiverste, natuurlijke en biologische ingrediënten met de hand gemaakt in kleine hoeveelheden om ervoor te zorgen dat je de meest ‘verse’  producten ontvangt.

Organic Mascara.lachJPG

Volledige make up en derde laag mascara


Zoals altijd, heel erg bedankt voor het lezen!

Heb je ooit een product van  Green People gebruikt?

Blog you zoen

Mascara Clau XOXO

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply
  Eva
  mei 6, 2016 at 7:28 pm

  Wat een fijne mascara met mooie ingrediënten! Ik ben heel benieuwd welk effect hij aan mijn wimpers zou geven. Ik heb helaas hele korte wimpertjes 🙁

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 7, 2016 at 8:25 am

   Hi Eva, ik was idd ook blij verrast. Ik dacht namelijk dat natuurlijke mascara’s toch minder goed werken. Zeker in vergelijking met de mascara van Estee Lauder. Ik neem anders de mascara wel mee naar onze date. Kan je het zelf ff proberen. Geeft naast volume ook verlenging, zoals je kunt zien op de foto. X

 • Reply
  Melike
  mei 6, 2016 at 9:29 pm

  Wow echt heel mooi je wimpers. Ik ben echtwel verrast! Vaak heb ik de ervaring me natuurlijke mascara’s dat ze toch minder goed werken. Deze ziet er echt heel goed uit! Ook super fijn dat hij zo natuurlijk is en zelfs verzorgd!

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 7, 2016 at 8:26 am

   Hi Melike, ik was idd ook blij verrast. Dat is namelijk ook mijn ervaring. Maar wat kan je goed het verschil zien he? Ik ben er echt blij mee. X

 • Reply
  jeapiebel
  mei 7, 2016 at 7:52 am

  Wel veel met het milieu wordt rekening gehouden. Ik zie echt verschil op voor en na foto. Fijn dat je tevreden bent.

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 7, 2016 at 8:27 am

   Hi Jeapiebel, ik was ook blij verrast met het resultaat. Wat kan je goed het verschil zien he? X

 • Reply
  Jennifer
  mei 7, 2016 at 9:23 pm

  Nog nooit van dit merk gehoord. Maar inderdaad je ziet echt wel naar 1 laag het verschil. Dan is dat voor 19,95 euro wel waard!

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 8, 2016 at 9:23 am

   Hi Jennifer, ja ik was blij verrast van het effect en dan heb ik de €19,95 er zeker voor over. X

 • Reply
  Astrid
  mei 8, 2016 at 7:41 am

  Je hebt inderdaad mooie lange wimpers. En de mascara doet het goed. Leuk om weer een (voor mij) onbekend merk te zien op jouw blog.

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 8, 2016 at 9:25 am

   Dankjewel Astrid. Ja ik was ook blij verrast met het resultaat. Leuk dat je ik je heb laten kennis maken met een voor jou onbekend merk. Fijne zondag. X

 • Reply
  Miss
  mei 8, 2016 at 1:21 pm

  Je hebt inderdaad prachtige lange wimpers! En die mascara ziet er enorm goed uit!

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 8, 2016 at 1:24 pm

   Ah wat lief dankjewel! Ik ben ook zelf blij verrast met het resultaat. X

 • Reply
  Cilla
  mei 11, 2016 at 10:59 am

  WoW wat een mooie mascara zeg! En die wimpers van jou 🙂 prachtig! Jammer dat deze mascara ook weer bijenwas bevat. Het is echt lastig om een fijne vegan variant te vinden namelijk… Hoop dat ze misschien in de toekomst volledig plantaardig gaan!

  • Reply
   Claudia Struijck
   mei 11, 2016 at 11:33 am

   Ja ik moest ook gelijk aan jou denken. Ik begrijp dat het voor vegans echt een uitdaging is om een volledige maar ook goede vegan mascara te vinden. De trend is wel gezet en Green People lijkt me wel een bedrijf die dit serieus neemt. Ik was in ieder geval blij verrast met het effect. X

  Leave a Reply