Beauty

STYLISTEN: HERFST/WINTER MUST HAVES

Ik ben in de zomer al een beetje aan het nadenken over de herfst en winter, omdat voor mijn gevoel  (en met dit weer) ik nog niet eens de helft van mijn zomerse items heb kunnen dragen. Máár dat neemt natuurlijk niet weg dat ik me lekker heb voorbereid op al die mooie herfst- en wintertrends.  Ik vind dit seizoen altijd zo’n leuk seizoen met al die mooie warme kleuren.  Want voor welke jas gaan we dit jaar? En welke kleuren en printjes worden helemaal hot? Want regen, wind of zonneschijn, mijn fashionhart gaat toch sneller kloppen van al die prachtige herfsttrends.  Dus tijdens mijn zoektocht naar de grootste trends stuitte ik op de webshops van verschillende merken. En sommige webshops bieden ook nog eens een hele handige service……. Waar ik waarschijnlijk zeker een keer gebruik van ga maken. Wil je weten wat de trends zijn en welke handige service waar stylisten in voorkomen ik bedoel? Lees dan snel verder.

Ik heb een aantal favoriete webshops, waar ik regelmatig iets bestel. Paprika, bonprix, Zalando, ASOS en The Outnet.

STYLISTEN: HERFST/WINTER MUST HAVES

Voor het tweede seizoen op rij heeft mode geleerd zichzelf opnieuw uit te vinden. Tegen de achtergrond van een wereldwijde pandemie, werd de industrie creatief en gedurfd om haar herfst/winter 2021-2022 collecties te presenteren. Ontwerpers kwamen met nieuwe, meer realistische benaderingen, waaronder korte films, shows zonder publiek en concepten met augmented reality. Als gevolg hiervan is de mode onvermijdelijk functioneler geworden, meer respectvol voor een veranderende wereld en gemakkelijker te dragen, met trends die werken voor elke stijl, geslacht en silhouet. Maar eerst en vooral was dit seizoen bedoeld om ons te laten dromen. De stukken waren doordrenkt met een feestelijk optimisme, om ons wat glans te brengen totdat de vieringen weer kunnen beginnen. Ik zet een paar trends op een rijtje die dit herfst/winter seizoen 2021-2022 doen opschudden.

Ski chic

Ski chic is de obsessie van dit seizoen, compleet met gewatteerde kleding en comfortabele jumpsuits, parka’s, puffers en zelfs bivakmutsen. Alle codes van winterkleding zijn opnieuw geïnterpreteerd met een urban twist. In de moderne stad brengt de winter bescherming, comfort en chic.

Nep bont (Faux Fur)

Bewust en met respect voor de dieren, komen merken met kunstbont dat zowel gezellig als schijnbaar realistischer is dan bont zelf.

Plooien

We willen ons gewoon weer normaal kunnen aankleden en weer aan het werk. Voor kantoorkleding wordt de zakenvrouw-look geüpdatet met getailleerde, geplooide rokken.

Nachtje uit

Steentjes, veren en pailletten verlichten de catwalks. Het resultaat? Een glinsterende stijl die ons eraan herinnert om te dromen van de komende festiviteiten.

Lila

Een gekleurde obsessie, paars is een modestatement voor de winter in een verwaterde versie – een tint mauve die doet denken aan de bloem, Sering(lichtpaarse variant).

STYLISTEN: HERFST/WINTER MUST HAVES

Goede stijl IS voor iedereen

Als je nog steeds niet enthousiast bent over het idee om terug te gaan naar fysieke winkels om kleding te kopen, kan een online kledingabonnement je helpen je kast op te fleuren zonder een voet in een winkel te hoeven zetten. Of heb je een hekel aan winkelen, of gewoon zin eens verrast te worden? Met een groot aantal beschikbare abonnementsopties – waaronder dameskleding, herenkleding, sportkleding, persoonlijke stylingservices, kledingverhuur, zwangerschapskleding en meer, kan het lastig zijn om de beste kledingabonnementen te vinden die aan al je behoeften voldoen. Een snelle Google-zoekopdracht levert tientallen abonnementsbedrijven op, waarvan er vele een naam hebben die je waarschijnlijk niet kent. Hoewel de services uiteindelijk op dezelfde manier werken, heeft elke service zijn eigen unieke kenmerken. De keuze voor een bepaalde dienst hangt af van je behoeften, stijlvoorkeur en budget. Wil je een maandbox? Of zal iets per kwartaal jou meer aanspreken? Wil je de kleding kopen of gebruik maken van een verhuurservice? Wil je een persoonlijke stylist of een algoritme? Wil je gloednieuwe kleding of ben je OK met je samengestelde vintage items? Vermijd je fast fashion ten gunste van iets duurzamers? Heb je favoriete merken waar je je aan wilt houden? Deze vragen zijn allemaal van belang, maar het belangrijkste om te weten over een van deze services is dat zelfs deskundige stylisten je gedachten niet kunnen lezen. Hoe meer informatie je kunt geven over je persoonlijke stijl en wat je leuk vindt (en niet leuk vindt), hoe beter je samengestelde doos met kleding zal zijn.

Zalon bijvoorbeeld brengt je in contact met stijlexperts om je te helpen online te winkelen, met een beetje van jou en een beetje stijladvies van de stylisten wordt kleding uitzoeken binnen de kortste keren een feestje om samen je perfecte garderobe samen te stellen. De stylisten helpen je om je eigen stijl te creëren voor elke gelegenheid, zoals het kiezen van de juiste jurk voor een speciale avond of de juiste koffer voor een zakenreis of vakantie. Er wordt advies gegeven aan diegenen die hun imago willen vernieuwen of verbeteren, of die om professionele redenen hun garderobe moeten aanvullen.Wat vind jij van een samengestelde doos met kleding die door stylisten is uitgezocht?

Zoals altijd, bedankt voor het lezen.

Blog you zoen,

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply