Paksoi is een van oorsprong Aziatische groente en zit boordevol vitamines en mineralen. Het behoort tot de meest gezonde groenten die er zijn. Vanuit China heeft de wereld langzamerhand paksoi als gezonde groente leren kennen. Paksoi is een lekkere knapperige groente met grote dondergroene bladeren met witte nerven. De witte platte stelen zijn ook erg lekker. Paksoi is een ideale roerbakgroente.
Paksoi is een koolgroente. Kolen hebben in het algemeen een aantal gezondheidsbevorderende kenmerken:
- Ontstekingsremmend
- Antioxidantwerking,
- Kankerbestrijdend,
- Spijsverteringbevorderend,
- Ontgiftend en
- Hart- en vaatziekten voorkomend.
Ik heb de paksoi rauw gebruikt in mijn groentesapje. De smaak is licht anijsachtig. Maar dat proef je bijna niet meer terug in het sapje.
Ingrediënten voor 3 glazen
- 1 hele paksoi even wassen
- 3/4 komkommer even wassen
- 5 cm geschilde gember
- 1 appel (klokhuis eruit)
- 3 sinaasappels (schillen)
Alles lekker in de sapcentrifuge doen, even doorroeren en klaar is kees. Een lekker fris en gezond sapje.
Wat vind jij van paksoi in een sapje?
Blog you zoen
Claudia XOXO
No Comments