Beauty Food

Recept: Sappotboerenkool met wortel en appel, best lekker

Twee boerenkool

Sap van de boerenkool, nou dat weet ik niet hoor. Ik vind stampotboerenkool met worst heerlijk maar rauw in een sapje?? We gaan het meemaken. Het is wel passend voor de tijd van het jaar. Ik maak vandaag voor jou dus geen stampotboerenkool met worst maar sappotboerenkool.

Boerenkool is erg populair in Nederland en Hollandser kan het bijna niet. Boerenkool is een typische wintergroente die erg gezond en voedzaam is. Ik noem het de koningin van de bladgroente. Boerenkool is een hele sterke antioxidant  en bevat carotenoïden en flavonoïden. Daarnaast bevat boerenkool enorm veel vitamines, calcium, mangaan, magnesium, ijzer en koper. Het gaat maar door, want wist je dat in deze superfood ook nog fosfor, eiwit, vitamine B3, foliumzuur, zink en omega-3 zuren zitten? Hoogste tijd om maar aan de slag te gaan. 


Boerenkool sap (Medium)

Sap voor 2 personen:

  • 200 gr boerenkool
  • 1/4 citroen- zonder schil
  • 3 wortels – schoon raspen
  • 1/2 cm gember- zonder schil
  • 2 grote appels- in stukken snijden en klokhuis en steeltje eruit snijden

Tip1: ik had gesneden boerenkool gebruikt voor in mijn sapcentrifuge maar dat was te fijn gesneden. Kies liever voor verse boerenkool met steel. Gebruik dan 6 verse bladeren voor 2 glazen.

Tip2: doe om de beurt boerenkool, appel, wortel, citroen en gember in de sapcentrifuge en schenk de sap in de glazen. Roer nog even door en klaar.


boerenkool resultaat (Medium)

Door de wortel en appel is het een zeer toegankelijk en best wel lekker groentesapje geworden. Ik was bang dat de boerenkool heel erg zou overheersen maar dat valt dus door het zoetje van de wortels en appels erg mee. Het is een fris en licht sapje geworden die erg gezond is. Wat zo mooi is aan sapjes maken vind ik, dat als ik de smaak toch te bitter vindt, ik er gewoon een extra wortel of gebruik.

Njoy!!


Durf jij het aan om dit sapje te maken?

Blog you zoen

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply