Beauty Fashion Lifestyle

Review: Aquarius Hair Turban voor mooi en gezond haar

In de Hoofdrol

Aquarius Hair Turban. Wist jij dan wie zijn haar ruw droog wrijft met een handdoek de opperhuid beschadigt, wat je een duffe en futloze coupe bezorgt?. Voorzichtigheid is geboden dus bij vochtige lokken. Onze waardevolle haren zijn het  kwetsbaarst als het nat is. De reden hiervoor is is dat bij nat haar de minuscule schubbetjes in het haar open gaan staan. Maar wat zou je ervan vinden, als ik nu iets heb ontdekt wat je haar met liefde en aandacht droogt en  verzorgd zonder je haar te beschadigen. Met veel tromgeroffel presenteer ik jullie……….! Nieuw op de Nederlandse markt:  de Aquarius Hair turban.

Liefde voor je haar

De meeste mensen( inclusief ondergetekende) beschadigen tijdens het drogen met een handdoek hun haar. Door na het wassen de handdoek over het hoofd te leggen en maar te wrijven en te wrijven en op zo’n ruwe manier dat het eruit ziet alsof je door een windtunnel ben gestapt wanneer de handdoek weg is. De manier waarop je je haar droogt is erg belangrijk voor mooi en gezond haar. Ook het onnodig lang föhnen van haar dat nog erg nat is en je haar borstelen terwijl het haar vol met knopen zit, is erg schadelijk . Droog daarom je haar snel en voorzichtig zonder het te beschadigen met de Aquarius Hair Turban.

Materiaal

De Aquarius Hair Turban is gemaakt van een speciale microvezel die een zeer snelle opname en verspreiding van water combineert met een heerlijke zachtheid. De fijne wafel structuur geeft een heerlijk luxe gevoel.

Aquarius Hair turban €24,95

Nog even op een rijtje een leermoment voor jullie omdat de manier waarop jij je haar droogt voor een groot deel veranwoordelijk is voor de conditie van jouw haar.

 1. Het beste is natuurlijk om je haar op te laten drogen aan de lucht( dat doe ik altijd)
 2. Blow dryer spray  (voordat je je haar gaat föhnen spray je dit op je haar waardoor het sneller droog wordt. Zo hoef je hem ook niet meer op de maximale warmte te zetten! Stuk beter voor je lokken dus)
 3. Haar voorzichtig uit uitwringen. Om ervoor te zorgen dat je haren snel droog zijn, moet je pluk voor pluk je haar voorzichtig uitwringen. Je microvezeldoek absorbeert het water voor een heel groot deel, waardoor het vocht uit je haar in je handdoek terechtkomt.

Optie 2 en 3 daar moet je echt de tijd hebben en de meeste vrouwen gaan pas de deur uit als het haar droog is en in model zit en daar is de Aquarius Hair Tulban to the rescue.

Wat is de Aquarius Hair turban?

De Hair turban is een handdoek die is gemaakt van een speciale microvezel. Hij is gemaakt van 70% polyester en 30% nylon. De hair turban zorgt ervoor dat het water uit je haar heel snel wordt opgenomen. Op die manier hoef je dus minder lang te föhnen. Bovendien is het materiaal erg zacht zodat je minder kans hebt op haarbreuk.

 • Voor mooi en gezond haar
 • Droogt haar snel en voorzichtig
 • Minder pluizend haar
 • Minder föhnen
 • Makkelijke knoopsluiting
 • Combinatie 70% polyester and 30% nylon is  optimaal voor waterabsorptiesnelheid en -volume in combinatie met zachtheid.

Hoe werkt het?

Wikkel de Aquarius Hair Turban om je natte haar en bevestig het lusje aan het knoopje. Laat de Hair turban gewoon lekker zitten en hebt even de tijd om andere dingen te doen. Je nagels lakken, ontbijten, tijdschrift lezen etc. En wikkel hem dan vervolgens los.(15 minuten)

Claudia en de Aquarius Hair turban Dark Grey

Voor mij is het formaat perfect. Ik had altijd ruzie met mijn handdoek waar ik een tulband van maakte die dan weer te zwaar en te groot was. Bij de minste geringste beweging raakte de tulband los of zat hij schots en scheef op mijn hoofd. Deze superlichte en comfortabele hair turban zet je gemakkelijk vast met een lusje. En zorgt ervoor dat je haar er gezonder uitziet. Je hebt er geen omkijken naar en je voelt de hair turban nauwelijks zitten. Ik gebruik de doek  elke keer als ik mijn haar was. Hij is niet meer weg te denken in mijn haarverzorgingsroutine. Het is een hele  fijne doek voor mijn lange haar en blijft goed zitten. De turban is prettig in gebruik en  mijn  haar is veel sneller droog en minder pluizig. Ik ga geen uitspraken doen of mijn haar minder is beschadigd dan wanneer ik een normale handdoek gebruik.  Zoals jullie wel hebben gelezen, gebruik ik de Skinroller van Swiss Clinic deze gebruik ik vaak na het douchen met de Hair Turban op mijn hoofd. Het houdt zo goed ook mijn haren bij elkaar en zelfs met de bewegingen die ik maak blijft hij goed zitten. Het is echt een aanrader.

Praktische info

De Hair turban is verkrijgbaar is twee kleuren wit en dark grey en wordt geleverd in een zakje met een rits. Dat vind ik echt super handig, ook voor op reis. De Aquarius Hair turban kan gewassen worden in de wasmachine max 40 graden. Geen wasverzachter gebruiken en laat hem aan de lucht drogen(niet in de droger)


Zoals altijd, bedankt voor het lezen!

Wat vind jij van deze hair turban?

 

Blog you zoen,

 

Claudia XOXO

 

You Might Also Like

9 Comments

 • Reply
  Nicole Orriëns
  november 20, 2017 at 4:22 pm

  Wat een grappig ding. Ik vind het bijzonder dat deze turban goed is voor je haar! De prijs vind ik wel vrij hoog.

 • Reply
  Kimberley
  november 20, 2017 at 4:37 pm

  Wat enorm handig zeg! Kun je tenminste even laten zitten en verder gaan met iets anders…

 • Reply
  Susan
  november 20, 2017 at 5:26 pm

  Cool! Wel duur inderdaad. Mijn krullenbos kan sowieso niet overweg met handdoeken / tulbandjes dus ik houd het bij m’n satijnen droogdoeken enzo.

 • Reply
  Lien
  november 20, 2017 at 11:41 pm

  Nog nooit bij stil gestaan dat haar drogen met een handdoek zo slecht zou zijn voor je haar.

 • Reply
  esther perfors
  november 21, 2017 at 10:14 am

  Handig lijkt het mij zeker want een handdoek krijg ik nooit zo mooi omgevouwen maar ergens vind ik het ook een beetje ‘onzinnig’. Fohnen weet iedereen dat dat slecht is, haar gewoon aan de lucht laten drogen is het beste en wanneer je het voorzichtig droog dept heb je eigenlijk niet zo’n product nodig. Het werkt natuurlijk wel tegen lekkende haartjes in je nek…

 • Reply
  Marjolein
  november 21, 2017 at 4:27 pm

  Wat ontzettend handig lijkt me dat. Ook heerlijk in de sauna enb na het douchen met mijn lange bos haar. Topidee! thanx

 • Reply
  Sabine
  november 22, 2017 at 10:52 pm

  Nou wel vet handig dit toch! Ik heb ook zoiets, van een ander merk, twee roze eigenlijk. Die gebruik ik altijd voor m’n haar. Ik vind ze top!

 • Reply
  A Fashion Taste
  november 23, 2017 at 9:52 pm

  Ik heb ook zoiets van een ander merk en ben daar echt tevreden over

 • Reply
  Natalie
  december 1, 2017 at 7:18 pm

  Dit lijkt me wel heel handig omdat die zo goed blijft zitten! Bij een gewone handdoek lukt met dat echt nooit!

 • Leave a Reply