Beauty Food Lifestyle

Review: I’m in Choc

Choco goed

Genieten van chocolade mag! Chocolade is gezonder dan je denkt.  Meer nog, chocolade eten kan een hoop kwaaltjes verminderen! Ik heb het dan wel over pure chocolade. Drie redenen om met mate te genieten van pure chocolade en leuke weetjes over deze overheerlijke lekkernij!

Ik heb drie redenen voor je op een rij gezet.

1. Flavono-choco

Een reep pure chocolade bevat 5 keer meer flavonoïden dan een appel. Flavonoïden zijn antioxidanten. Antioxidanten beschermen je tegen schade. Flavonoïden, komen ook in thee en rode wijn voor. De positieve effecten van flavonoïden zijn dat ze beschermen tegen hart-en vaatziekten. Daarnaast zorgen ze voor het behoud van een goede bloeddruk en het stimuleert de stofwisseling doordat het magnesium bevat.

 Kakaofrucht_mit_Kakaobohnen
2. Cacao Yo

Kies voor pure chocolade die minstens 72% cacao bevat. Ik geef zelf de voorkeur aan chocolade met 80% of zelfs met 90% cacao. Pure chocolade bevat het meeste cacao en heeft dus ook de meeste positieve effecten. 85 gram chocolade per dag zou geen kwaad kunnen.  Whahaha wat een feessie voor mij: inslaan maar die repen..

chocolade

3. Once you go black…

Chocolade bevat stoffen die kunnen zorgen voor een goed humeur. Cafeïne bijvoorbeeld zorgt ervoor dat je een opgewekt gevoel krijgt. Serotonine werkt kalmerend en fenylethylamnine is een stofje die door de hersenen wordt gemaakt als je in love bent. Dit verklaart voor mij in ieder geval een hoop….Als ik in een sombere bui bent verlang ik maar al te graag naar een stuk chocolade!


Ik weet zeker dat jij genoeg andere redenen hebt om meer chocolade te eten. Ik zie ze graag voorbij komen in de reacties!!

 

Blog you zoen

 

Claudia XOXO

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply